tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, June 27, 2012

KFC Flaming Crunch

Salah satu makanan pebret KFC tapi dah jarang makan. Tak elok! Hihihi. Okay, aku tergoda tengok iklannya di tv. Maka terus membeli. Bila dah dapat, yes! Jauh panggang dari api. Ciput benor emping jagung ditaruh. Tengok iklan kemain! 


- walau geram tetap habis! -


So, jangan mudah tergoda dengan iklan ya. Aku ni tergoda tapi itu pebret aku, wajiblah habis. Pedas gak tapi aku bedal telan. Eh, korang baca entry ini kiranya aku dah "teriklankan" kepsi ini la kan ^__^ .



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

38 dak comei sayang YUI:

SyUhAdA said...

x penah mkn lg yg bru nie..tp rmai yg ckp x best.

Cikpuan rara said...

akk pun teringin tgk kepsi ni.rs mcm nk mkn lah balik ipoh nt.

Masz Sidek said...

sy suka yg original jer... hehehe...

Mrs Lurve said...

dh lama tau xmkn kfc nie, lama sgt..hampir setahun ada kot

J.Syazwana said...

hari tu pon makan kecit je. lagi besau ayam yang before ni. mencik.

Saya Disini said...

sedpnye..sy xrasa pon lgi yg bru ni

are_lin@yu said...

dngr kata pedas..teringin nak try tp xnkl ah pdas2 sangat..hehe

AnneRaini said...

akak dah makan jugak last week..pd akak ok jek emping die tu sbb mmg rangup tp tak pedaslah.pedas lg macdonal spicy chicken tu.

izyantyPersonalTaste said...

lum cuba lg, but ada yg ckap sgt pedas..

eMMe said...

skrg akak cuti makan ayam, heeeee~

makan la yui selagi leh makan...
jgn dok berkokok dah leh, heheheh...

Mummy GreenyHouse said...

dah mkn jugak.. ok la, xde la sampai "woww!"huu~ :p
mkn sekali sekala ok je, tp mkn selalu mau kopak jugak..hahah :D

nur anis said...

sedap tak? saya memang teringin nak cuba ni..

permata biru said...

tergoda dgn iklan juga..pergi rasa dah..tp spicy lebih dekat dihati..so, tgu spicy keluar balik la...

missha said...

dah cuba makan dah sebelum tngok iklan. :) tercengang bila akak ambik order cakap "kita dah takde ayam spicy, flaming je ade"
flaming pun flaming lah.. tapi pedas.huhu

ayut said...

hahaha..takpelah Yui.Bismillah..ngap terus.hihihi :)

Asyiqin Haulisah said...

mcm nak try tp ramai kata indah khabar dari rupa.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam yui..Dah lama xmkn KFC..tggu anka2 blk lg nanti.
Peringatan..jgn percaya iklan di TV..hikhik

Deq's Qienz said...

akak dah try semalam..agak pedas kan??hehee

*SiRibenMerah said...

alamak.. ai x minta lak ayam camneh.. huhu~ aritu rasa non sedap di tekak.. hehehe..

Wanieys said...

dah try...entry kfc ni ada kat draft xpublish lagi hahaha....spicy kan ayam dia...crunchy tu ok la tp kt tmpt akak mkn emping jagung dia bayak juga

eima said...

tak sedap nk yg lama ... lagi pun rasa pedas tu kat luar je rempah tak masuk dalam ....

Cik Anita said...

lama dah tak makan kfc..entah kenapa dah tak teringin..hmmm

Tihara said...

alaa dah teriklankan kfc, dapat komisen dak..hehe..tk try ag yg ni :)

Cik Muda said...

finger lickin' good..~

Nyue said...

nyue xcuba ag yg baru nie :)

Rapunzeel Cikilolo said...

memang tak berapa best pun. harap pedas je...

azizah :) said...

mmg nampak sedap tapi ade orang kata tak la berapa sedap..hee tapi nak try gak la.. ala takat pedas tu memang ai suka! hehee

nanakimie said...

belum try lg..hee...feveret nana jgk kepci ni,tp lbh suka aym grg mcd,pdas:)

Cik Jannah said...

mencik dgn iklan. smlam sis pegi makan pizza yang baru tu. jauh panggang dari api. kat iklan and gambo punyalah banyak dagingnya. tapi semalam setakat ada 4-5 ketul jer. haishh sabar je lah

Myra Jay said...

Ramai cakap KFC baru ni sedap + pedas..
Tak sabar nak mencuba ;)

anitadiana said...

suka juga KFC ne..tapi yg ne tak cuba lagi..tak berapa lalu nak makan ayam..suka makan ikan sekarang terutamanya ikan bilis...

Che Rosliza Che mat said...

KFC sekarang pedas sikit...baru 2 hari lepas akak makan...Pedas tapi sedap hehe

eintan nurfuzie said...

ALA.. SAVE COST..EHHEH

Nurul Husna Mohd Hassan said...

petang ni jugak nak terjah kfc. hihi

fiQRa said...

belum cuba lagi.. sedap ke yui? kakak mas kata tak sedap

iizza said...

x rasa lagi la..teringin lak..:)

aTy _faRed~ said...

tak suker ar yang ni...macam tak besh jer rase die..heheh

Hanih Borhan said...

Salam... dah try, ok je lah rasa dia... biasa...