tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, December 17, 2012

[1] Yui jawab apa anda tanya

Sebelum orang lain keliru, boleh rujuk entry Anda tanya Yui jawab untuk lebih memahami ya. Seperti dijanjikan hari Isnin yui menjawab segala soalan yang diajukan. Soalan yang lebih kurang sama dari blogger berlainan, aku jawab sekali jelah ya.


Cinta Siswi, Eca & Nur Farahiza : Yui bila nak kawen?
Yui : Kalau boleh harini juga nak nikah. Ahakz! Dia tak masuk minang yui, camne yui nak kawen? Pinangan orang lain ditolak walau hanya merisik khabar demi dia =__=


Jijah : Apa azam tahun 2013?
Yui : Cerita pasal azam, yui ni jarang nak berazam bagai sebab takut tak tercapai. Tapi tekad nak simpan duit ni. Bayar hutang. Hahaha!


Cik Nur : Apa hobi yui?
Yui : Buat masa sekarang hobi yui adalah bercraft.


Azhafizah : Yui ada resepi baru?
Yui : Ada tu ada tapi belum buat. Dah buat, yui up entry ya.


Lizza Licha & Nur Anis : Sekarang yui keje apa ?
Yui : Yui bekerja di Ar-rahnu X'Change, francais Bank Rakyat di Ipoh.


Aimi : Umur sis berapa?
Yui : Kalau ikut tahun 1988 umurku 24 =__=


Adyna : Bila nak bertunang?
Yui : Bila perancangan itu ada, insyaALLAH majlis akan berlangsung.


Tihara : Yui suka colour apa?
Yui : Paling suka pink, Tengok blog pon dah tahu =)


Myra Jay : Macam mana dapat idea untuk bercraft?
Yui : Wujud setelah sukakan benda yang comel. Kadang-kadang dari google image. Tengok gambar kartun. Tengok benda yang cute.


Ayut : Agak-agak nak jemput ayut tak?
Yui : Jangankan ayut, insyaALLAH semua reader blog ini bakal dijemput.


Itu sahaja soalan untuk episod pertama. Pertanyaan bagi episod kedua hari Sabtu ini. Soalan yang sama jika diajukan lagi, aku bagi link entry jawapan jelah ya. Hihihihi.


# Yang ku tahu, ku jawab. Aku merancang dan ALLAH menentukan.


Update : InsyaALLAH segmen macam ini setiap minggu
bergantung juga kepada masa dan mood =p





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

29 dak comei sayang YUI:

Anum said...

ada soalan episod kedua ek
hehe

azizah :) said...

tu la...takut tak tercapai kan.. tp sekurang2nya kita ada target nak capai dalam masa setahun ni..hee

are_lin@yu said...

hehe..xpa yui psl nasi myk tu Tuhan tahu bla kita bersedia..jgn lpa jmput tau..hihi

Mimie said...

ada soklan pulak ye

nur anis said...

ok..dah terjawab soalan saya..hihi..

tu lah kan yui..dah si dia belum masuk minang..camne kan..sabar menunggu..:)

*SiRibenMerah said...

alamak, kalo awak tolak pinangan org lain demi si dia. hurmm, awak bakal menjadi seperti saya! Sila jgn menyesal dikala usia 30thn anda masih single.. huhuhu~

Eca Dwinky Asha said...

segmen ne buka lagi x?hehehe

nik ros said...

insyaAllah, ade jodoh nikah la nnt tu k.
hehe

Myra Jay said...

Soalan bab kawen tu soalan cepumas kan :D

deq's qienz said...

byknya soklan tuk yui.hehe slmat mjawab

Tihara said...

rajin yui buat segmen ni..
yui seorang yang setia..moga jodoh korang sampai cepat..in shaa Allah :)

Rosalia said...

yui ajar kite bercraft :D hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

yui buat segmen erk..akak dh telepas ni hehe

Mrs Lurve said...

ala kalo ari sabtu xleh tnya...tnya skrg yui jwb nti boleh? dr mana yui belajar wat craft bagai2 seme nie?

Cik Nur said...

bercraft ye..
hobi yang menarikk.. :)

seronoklah tanya2 solaan mcm ni kan.. :)

Kesuma Angsana said...

setuju dgn jawapan2 tu heheh

CekbOlat-bOlat said...

soklan first tu yg FEMES ! haha

AnneRaini said...

soalan sy adalah....



kenapa sy kena bagi soalan??hahaha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh ada soal jawab lagi..hehehe

ayut said...

:D hahaha...terjawab semua dh...nk part 2 plak :p

Mrs Velentine said...

terlepas nak tanya soalan..hhehe

fieda said...

oo..ada segmen ye..

::CIK LYNN:: said...

nak tunggu part ke-2 plak...hehe

IntaNBerliaN said...

ooooo yui keje ar rahnu

Nurul Husna Mohd Hassan said...

wah! de sesi soal jawab pulak. akak kena kumpul soalan banyak2 la camni :)

sHaRiNa eLyaNa said...

gud answer heheh..segalanya ditgn Allah sha doakan yg terbaik buat yui

shidaR said...

hgehee...nice juga sambil tu boleh tahu perihal tentang yui :)

Aty_Fared said...

Akak tak terdaye nk jawapan soklan org...lelagi dok la ulang soklan yg same...ngeeee

shera haifa said...

yui nak tanya pasal felt boleh? kalau boleh nak tanya.. kalau buat bantal dari felt tu. dalam dye yui letak apa?? TQ