tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, December 14, 2012

Mohon bantuan kepada mereka yang kawasannya musim buah jambu susu

Faham tak dengan tajuk aku itu? Pertanyaan merupakan bantuan ku pohon kepada para blogger atau sesiapa yang membaca entry ini. Kawasan/tempat anda musim buah jambu susu tak? Kenali jambu susu [entry].


- komen di entry ini -


Sis CT Panda mengidam tu. Kat umah opah aku dah habis musimnya. Kira tak dapat nak bantu. Maka ku tanya kepada yang lain pula. Kalau ada, korang boleh inform pada Sis CT Panda ya. Kalau sis mengidam gula telur puyuh, aku insyaALLAH boleh bantu.


Risau plak aku, ramai orang ngidam tengok entry makan minum dalam blog. Sorry tau. Takde niat. Mana boleh ku bantu, ku bantu. Ini pon kira bantu kan sebab aku rasa ini medium terbaik untuk aku mohon bantuan dari orang lain.


Dari buat entry merapu, entry menolong oklah tu kan. Hihihihi. Moga Sis CT Panda dapat apa yang diidamkan. 


Eh, Sis CT Panda takde blog/maybe privatekan. Macam mana ni? Harap beliau baca entry ini. 





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

28 dak comei sayang YUI:

Anum said...

betul2
entry bagus

Mrs Velentine said...

alamak siannya..harap ada yg dpt bantu

AnneRaini said...

ah susah jugak kalau mengidam tp tulah kalau ada blog boleh gak tanya2 pasal pape kan..

[sutera kasih] said...

kesiannya kak tu ngidam..mana nk carikn tu huhu

Mimie said...

ala siannye....umah sy xde

are_lin@yu said...

susah ni klu ngidam tambah lk klu tgh pregnant kan.huhu

najihahfara said...

wah...sampai mengidam dia..harap2 dia dah jumpa jambu susu yang dia nak

Eca Dwinky Asha said...

alahai...susah ne kalau da mngidam sgt

Rosalia said...

hurm.x d la. sian dia.

IntaNBerliaN said...

harap ada yg dpt bantu.. akak xda plak tau sape2 yg tanam pokok tu

Cik Nur said...

alahai..tak dapat nak nolong..
harap adalah pembaca yang dapat tolong..

nur pun kadang2 risau jugak nak post pasal makanan...hihihi

NM02 said...

alamak.... kesiannya





kena carik sampai dapat dik oi... kesian kawan kamu tu

nik ros said...

alahai..susah gak mengidam ni
moga dapat apa yg idamkan

Tihara said...

kesian, tetiba dia ngidam..akak selalu ngidam bila baca entry jjcm kat blog yui tapi takde isi..usus ado la mintak diisi..tempat akak pun payah nk dpt jambu tu..kiranya mcm SE sikit buah ni..buat jeruk cedapp :)

Kniedaz said...

try tanya hemy from kat sini http://hasnulefendi.blogspot.com/2012/12/hometown-legendary-nyum-nyum.html
kot kot dia ble tolong ^_^

Azhafizah Md Nor said...

alamak..kat sini musim rambutan je banyak..sorry sangat tak dapat nak membantu sis CT tu.hrp2 ade lagi rezeki untuk dia..amin

محمد رازيق said...

siannya. tak dapat nak tolong.

azizah :) said...

alamak ai kesiannya.. kalau preggy mengidam lagi kesian..harap ada yg membantu...sedih pulak.. jijah dapat rasa camner bila mengidam nak makan sesuatu tu..huhuhu

adyna said...

eh baru nie ada pak cik kebun sekolah bawak jambu susu.. tapi tekak lak tak boleh makan masam sangat.. nanti akak try tanya kot2 ada lagi sebab dia bagi tue 2minggu lepas

Aishah Jahirah said...

dah lama akak xnampak buah jambu susu yui...tetiba rasa nak join mengidam skali...hehee.
p/s:link tuto google plus:
http://arisyahjahirah.blogspot.com/2012/03/cara-buat-google-plus-badge.html

Nur farahiza said...

harapnye dye da dapat makan , sbb tempat fara takde musim

نورعيم said...

ahhh sudah. mummy mengidam pulak nk makan jambu. hihi.

syiela said...

siannya harapnya ada la nanti

nur anis said...

rasanya sekarang ni memang dah habis musim kot...sebab hari tu tengok uma orang, tinggal sikit je buahnya...

ayut said...

ayat ngidam btul2x tu mmg sian plak rasa..mane la nk crik..ayut lg la takde..huhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alahai ngidam siannya..harap ada la yg dpt bantu dia

Nurul Husna Mohd Hassan said...

ala. tak dapat nak bantu la yui. sebab dah lama akak tak jumpa jambu susu.

Anonymous said...

saya pun tengah mencari2 buah ni.. baca entry ni pun dah kecur liur..mak aiii...ari2 tgk kat pakcik google buah jambu susu....susah nak cari buah ni.. :(
harap sangat jumpa....
dulu kawan hubby mengidam buah ni..skrg saya plak terkena.. dah merata mencari..