tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, December 07, 2012

Penggunaan chopstick

Sebelum itu, entry ini sekadar suka-suka. Takde kaitan nak berlagak ke apa walau hanya sekadar makan. Saja suka-suka ya. Lagipun blog aku kan? Ahakz. Ayat jahat.





Nampak yong tau fu kat atas? Aku suka pilih jenis keropok. Tak tahu kenapa lebih berkenan yang tu. Mungkin disebabkan crunchy. Ececeh.





Korang pandai guna chopstick? Seriously aku tak reti. Ini pon saja gatal tangan nak try guna. Memang habis makan guna chopstick tapi itulah tak berapa mahir lagi. Malu aku sebab si Shapit terror guna. Aku tercabar! Muahahaha.


# 12/12/12, tak sabar ku tunggu. Hihihi.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

28 dak comei sayang YUI:

nanieybarnieylurviey said...

nani xpandai.. hehe.. ntah mcm mne ntah nk guna.. ngee.. oleh itu elakkan dri tmpt yg guna chopstick.. hehe. kena bljar dulu.. erk..

CekbOlat-bOlat said...

reti :))

masa kecik2 dulu siap pakai dua2 tangan pegang chopstik . malu dengan abang ngejek tak reti . akhirnyaa cuba dan cuba boleh juga smpai skrg . heee :D

makan meggi pakai chopstik ni feel la sat ala ala korean ke kan . kahkah

Cik Nur said...

nak kata pandai, tak de lah pandai sangat..

nak kata tak pandai, bolehlah sikit2...hihhihihi...

kat umah mmg ade chopstick ni.. :)

AnneRaini said...

akak suka pakai chopstick sejak dr dulu lagi..kat rumah kalau nk mkn mee mesti guna chopstick..skrg jek tak sbb kat rumah xde. tp kalau mkn mknn jepun, haruslah guna chopstick je..

Mrs Lurve said...

pakai chopstick kalo mkn sizzling jer...

nur anis said...

saya pun main taram je..haha

deno said...

tak pandai... huhu.. ada kat rumah dan practise kat umah je... huhu

^^eKaTiKaH^^ said...

nak kata pandai sngt gune tu tak la.. tapi boleh la.. selalu guna time makan sushi..hee :D

Anum said...

nyum2

ayut said...

tak expert...huhuhu..tgn gigil kot :D

Nyue said...

hahahah...50-50 eceehhh..jgn lupa yui kata nyue berlagak..aahahah..

mmg suka pakai chopstik time mkn maggi..eheehehe..praktis konon..eheheeheh

Hazmin Hamudin said...

Hentam saja labu.. kih3.. asal tersepit makanan tu kira ok la tu.

Steffany Daph said...

steff pun tak pandai guna chopstick. dah byk kali belajar, tau masuk2 juga. tu kalo kat kedai, elak guna chopstick. hahaha...kalo ada la. uwaa, xtau gna. kang dpt malu nanti. :P

azizah :) said...

tak pernah guna chopstik.. lg sadisss kan...hehe

sAkuRa rOckerS said...

hahaa..kalau saya dah lama gune garpu kot..mmg x pndai gune chopstk

licha liza said...

pernah amik kelas makan guna chopstick.. huhu :) ok la. sebab pernah attend wedding dia mkn guna chopstick.. naseb baik reti guna, if x mmg kelaparan lah jawapnya..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

xpandai pakai..last2 cucuk je makanan tu.huhu

adyna said...

tak pandai guna chopstick hehehe

Wardatul Jannah said...

sy pun x reti guna chopstick ni .. lagi2 kalau mkn mee atau nasi..hee :) habislah tumpah jwbnyer.

shidaR said...

pndai juge yui tp cara sndri la hahaaa.. :D

Tihara said...

as salam

tewus rasa teringin nk makan yong tau fu ni..hehe :)

najihahfara said...

sy x pernah pandai pakai chopstik ni huhu

Eca Dwinky Asha said...

xpandai.nak beli chopstik buat bljr...
dlu ada gk bljr.tpi asyik fail je.hahahaa

Che Rosliza Che mat said...

akak tak reti guna kikiki

nik ros said...

tak reti jugak guna chopstik..dulu penah keje ngan opis cina. so ade la chopstik. kwn sis guna buat kacau air jea..hehe

IntaNBerliaN said...

akak xreti sampai skrg... hihi.. jeles tgk adik kak ina, asal sikit nak guna chopstick..

Azhafizah Md Nor said...

biase biase je guna chopstick.kalau ade makanan licin tu mmg failed la jawabnya..huhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nak kata pandai xla sgt...tp kalau ada ok jer akak guna yui...dulu mula2 mmg tekial2 gak tp skang dh ok hehe