tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, August 14, 2013

Aktiviti di Taman Tasik Taiping

Selepas selesai majlis pertunangan, kami terus bergerak ke Taman Tasik Taiping. Lagipun orang KL mai dari jauh, apa salahnya jalan ke tempat yang mereka tidak pernah pergi.


Ingatkan nak naik "itik" tapi tengok ramai yang naik. Rasa macam lambat pula. Maka idea nak berkayak ke apa entah namanya timbul! 


Yang paling pelik di antara ramai-ramai yang tunggu turn nak naik. kami berempat sahaja insan yang berkurung, berkain. Orang lain semua berseluar! Okay, jadi perhatian!




Serious kami menjadi tumpuan orang tengok. Malu pulak rasanya teman! Pakai punya sopan tapi beraktiviti macam ini. Sepanjang naik. memang gelak memanjang. Tension mak jemah.




Sopankan aku? Hahaha. Nasib baik pakai seluar panjang. Kalau tidak jenuh berkepit duduk dalam sampan. 





Muka aku macam itu sebab takut! Sebab sampan dah masuk zon larangan. Bergegas patah balik. Jenuh sungguh. Dahlah tak kahwin lagi, haha.


Kesimpulan untuk aktiviti macam ini, memang gila sempoi. Aku siap rekod video. Bila tengok balik, gelak sorang-sorang.


Selepas itu terus kami pergi makan di Yong Tau Fu belakang bomba. Yang mana satu yong tau fu paling best tak pasti, duduk sahaja terus order. 





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

25 dak comei sayang YUI:

beta kupu said...

xpe, org paham, mesti org ingt korg bru pas blk beraya @ knduri...hehe

Nurzakiah Hanum said...

nie betul2 otai nie

AnneRaini said...

bujang2 nilah nak layan buat keje tak senonoh sikit. dah kawen tak merasa dah..hehe

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

wahh..seronoknya dia :)

wawa syaida said...

bestnye yui...wawa pun dah lama tak berkayak ni...hihi boleh jadi sweet moment ni pic berkayak sambil berbaju kurung...hihi :)

Deqla Manjew said...

hahahaha.. lawak la tgk muka yui cam tu.. nmpk sgt takot..tu mesti dok terjerit kan..hihi.. best la dia megayuh kat tasik taiping.. ;p

IbuNoey said...

haha..rock gitu..

Amanina Mads said...

naik bot la senang...hehe

Cho Zila said...

ha,, ha.. gelak akak tengok gambarni..belum akak ada kat situ sekali meit tak menahan nak gelak...
kat food court belakang bomba memang banyak gerai yang jualkan...

eima said...

raya2 naik sampan ... tebaik lah ..

ct kektus said...

ini rare ! hahaha

kenangan manis le tu siap pakai baju kurung. ayu gituu. hihii ;)

NurSyafinaz said...

aikk , hee kami orang taiping pun tak naik2 lagi itik/kayak tu , hehe jeles2

Eca Dwinky Asha said...

hahaha..comel je yui pakai baju kurung g berkayak.....

Cik Nur™ said...

waaaa...beraninya yui naik sampan tu...NUr tak berani..takut..hehehe

yong taufu sedap dekat belakang bomba tu gerai pertama jumpa kalau masuk dari bomba tu...dari simpang trafik light..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

amboi...dgn berbaju kurung gitu duk berkayak....haha

ayut said...

hahaha...ok menjadi perhatian dh satu siap blh msuk kwsan larangan...dh la berbaju kurung..sabor jela.. :D happy kan tapi ye :)

Tihara said...

comelnya yui,aksi spontan :)

Aishah Jahirah said...

sopan betoi...hehee dengan baju kurung wat aktiviti berkayuh...kih3

Hazmin Hamudin said...

Haha.. Burok bebenor rupa naik sampan. Lepas ni kalau nak test perempuan sopan ke tak kena bawak naik sampan. Haha

nanakimie said...

pernah g tasik ni...heee...member nana bawak,bergambar sekitar tu je,xnaik pun swan ngan kayak ni:)

shaFazie said...

comey yui pakai baju kurung sambil berkayak...moment yg tak dpt dilupakan ;)

dEdEQ dE wIshEs said...

SWEET GILER AKAK . HAHA . GILE2 GAK .. HEPENING

::CIK LYNN:: said...

hehe...lawak tengok expression muka yui camtu :P

Nadia Johari said...

hahaha..memang giler yui

hunnybunny said...

Taman tasik a.k.a lake garden bes kn dkt situ..yong tau fu n satay femes dkt blkng bomba tu..