tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, August 27, 2013

Hasil duit bonus raya 2013

Masih ingat dengan entry [ Duit raya 2013 setengah bulan gaji ]? Ok aku tahu jawapannya. Mestilah tak ingat. Kau siapa nak suruh ingat? Kih kih.


Duit setengah bulan gaji yang aku dapat, terdetik hatiku nak bagi sesuatu pada mak tersayang. Bukan apa, sebelum ini dia ada pakai cincin aku. Kira macam mencuba. So,aku terus buat keputusan nak hadiahkan kepada mak dengan beli yang lain.




Mak test pakai cincin aku, secara automatik aku tahu ukuran jarinya. Masih ada longgar sedikit tapi tetap selesa pakai.




Untuk mak aku belikan cincin dan untuk diri sendiri dapat sepasang subang. Alhamdulillah rezeki syawal. Balance duit aku gunakan untuk apa yang patut.


Gambar jari itu adalah jariku. Habis jelas guna samsung grand. Malu tengok tangan sendiri. Siap jelas nampak kesan pakai cincin di jari manis. Muahahaha!


Harga emas dijangka makin meningkat pada tahun 2020


Elok sangat kalau nak mula membeli sikit dari sekarang =)




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

25 dak comei sayang YUI:

huny madu said...

Wow..! Baguslah beli emas, atleast ada gak lekat beli barang. Kalau x memang abis gitu je kan..

Fazi Isma said...

dah ada gaji ni nampak jugak akak hasil titik peluh sendiri, yg menganggur ni ntah bila nak rasa titik peluh sendiri. huhuhuhu

ct kektus said...

alhamdullilah. rezeki2. :)
tahun depan beli yag lain pulak. hihii

beta kupu said...

alhamdulillah...berkat kan gaji klu bg kat parents....wlupun skrg harga emas jatuh tp sy xsuka emas...huhu

Cik Puan Rara said...

wow.bagusnya anak dara ni.Alhamdulillah.moga yui selalu murah rezki.

permatabiru said...

tetiba ja rasa cam nak tukar cincin yg lama..tp sayang palk..

maszmadi said...

alhamdulillah, rezeki...

Sally Yatiey said...

Alhamdulillah. rezeki ;) Cantikkkkk!

NoEn said...

alhamdulillah...mak pasti suka sangat kan

Mimi Azirah said...

cantik cincin nih yui

Ayu Zan said...

Yui inspired me la..ehehhe

Qashmere said...

Amboi cincin liplap

Hazmin Hamudin said...

Mesti mak yui terharukan yui bagi hadiah cincin ni.

ayut said...

nk membeli jgk nnt ^^ hihihi

azizah :) said...

bagus2,, atleast benda tu nampak beli emas kan..lgpon emas makin mahal.

Kesuma Angsana said...

murah rezeki terus nanti !

eima said...

syok la mak tu kan.. klu dpt emas lagi aku suka ....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

beli emas bagus sbg pelabura jugak tuh

Che Rosliza Che Mat said...

Pasti mak yui suka dapat hadiah cincin emas

wawa syaida said...

alhamdulillah bagi kat mak kan...wawa pun dah settle beli utk akad nikah...tunang cakap beli awal2 sementara harga emas murah ni kan

Cik Nur™ said...

cantikk...!!

skrang mas berapa..wbulan puasa hari tu, rm138....

sambar satu rantai leher..hehehe

ros_reeza said...

bagus.. beri pada mak sebagai hadiah kan :)

Azhafizah Md Nor said...

perempuan dan emas tak dapat dipisahkan..kadang2 boleh gila sekejap tgk cincin,gelang,rantai cantik cantik..alhamdulillah..rezeki ada share dengan yang tersayang :)

Deqla Manjew said...

bertuahnye mak dpt ank mcm yui.. :)

Eca Dwinky Asha said...

cincin tu kan yui, mcm sama je dgn cincin tunang blogger yana yasin.heheh