tentang
banner
tutor
fb
home

Saturday, August 17, 2013

Kasih sayang suami dan isteri

Kes terkini penderaan dalam lif. Yang tendang bagai itu. Pasti ramai tahukan? Bila aku tengok video full rasa macam nak angkat kaki letak di muka si panas baran! Geram betul.




Tengok kucing-kucing aku ini. Berkasih sayang sahaja. Takde pula aku nampak angkat tangan letak di pipi. Ini manusia yang ada akal, tak payah nak guna kekerasan kalau betul pun ada salah silapnya. Molek-molek buat kerja.


* Aku benci orang yang panas baran tidak bertempat!






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

19 dak comei sayang YUI:

Kakzakie said...

Apa yg labih sakit hati malam tadi Yui tengok tak berita boleh dia kata 'minta maaflah ye pada semua wanita di M'sia'. Dgn muka senyum lagi Yui walau dah kena reman... macam tak insaf langsung..

Kucing Yui tu jauh lebih tahu erti kasih dan sayang.

Zamani Abe said...

Terbang melayang dari blog & mendarat di sini ('',) Salam Ziarah, & jemput ke blog ya : Blogger Sekalian, Tolong Zam Sound Budak Blogger Baru Ni Boleh Tak?

Hazmin Hamudin said...

Kucing mana ada tangan. Main kaki je. Haha

Syazana Zainn said...

Samalah, benci dgn orang baran yg tak kena tempat ni

p/s: tadi baca paper BH, dia x mau ngaku salah pukul isteri. haiwan betul. pftt

ieda immi said...

ahhaha cutenyeee
kan kucing punn ada sifat kasih sayang !

Tihara said...

comelnya kucing2 yui..
terlalu banyak kasih sayang
yang pernah akak tumpang dari kucing2 ni..
mereka haiwan yang loving n manja :)

Ibu Lala said...

Sama la psl kes pukul isteri tu. sakit hati betul. Buat isteri mcm haiwan je. Cuba klw org buat camtu kat dia. Leh terima tak??

Sian anak anak dia kan dapat bapak yg x dr hati dan perasaan. Nauzubillahiminzalik. Mintak2 dijauhkan la dr org2 mcm ni

diana said...

manusia sekarang ramai yang tak berakal mengalahkan binatang..

Rosmiza Ali said...

Semoga kita semua dijauhkan dari lelaki macam ni.. Huhu..

azizah :) said...

kucing pon ada kasih syg.. ni manusia xde hati perut.. emm tak mengaku pulak tu..geram je.

ayut said...

mmm...tu la skrg..smua yer tlmpau ikut perasaan...

IbuNoey said...

tu la,yui..skrg ni tak boleh dah samakan perangai jahat manusia cam binatang sebab binatang pun jauh lebih baik..

Cik Nur™ said...

amboii..mesranya diorg.. :)

kes dalam lif tu..mmg geramlah tgk

Chot said...

Baran xBertempat ke, xsetempat ke mmg tak disukai beramai2

beta kupu said...

Stuju sgt2! wlu apa pun ksh diseblk tp xperlu lah wat mcm tu kat isteri sndri~

Deqla Manjew said...

so sweet.. teringat kucing2 kat umah, momon dan omey.. depa pun suami isteri jugak yui.. haha

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

jangan la dapat suami macam ni..minta dijauhkan..

^^eKaTiKaH^^ said...

kucing pun pandai. hehe. comel je ^^

Nadia Johari said...

memang geram tgk laki tu blash isterinya..bongok...kucing pun tau sygkan bini..