tentang
banner
tutor
fb
home

Saturday, February 04, 2012

First time pakai HENA

Ini adalah penangan kawan baik ak, Atiqah Rusyda.. Oleh kerana dia buat, tangan ak juga menjadi "mangsa" untuk dilakukan.. Hikhik. Selama hidup 24 tahun , ini kali pertama ak menggunakan HENA.. Cehh!! Ingat nak merasa time nikah.. Rupanya dah TERpakai la plak ^__^


- abaikan tangan huduh ku ini -


Owh, bila p kenduri kawan ak tu, mak ak terus cakap.. " amboi.. ni koje kome ea duk kat umah sewa?? "  Hahaha.. soei mak.. ai pakai.. teman member la katakan huhuhuh.. xder makna!! Siyes, ada kisah tersendiri di sebalik pemakaian ini.. Sebelah tangan RM 5 sahaja.. Sehabis simple design ak pilih..


Lupa lak, time gambar ni diambil, baru g ak pakai.. Jadi kaler tu tak merah lagi..still oren.. Tapi skang dah agak merah la ^__^ Dia suh pakai 3 jam tapi kami bantai xsampai sejam dah buka.. Rimas!!


Ak gak baru tau dari sorang blogger mengenai kenapa haram memakai hena .. Rujuk sini..  Pasni rasa nak pakai, pakai yang bese ajela gtu..huhuuh.. Maaf, ak baru tau.. ingatkan berunsur bunga atau alam dibenarkan. bukan gtu ea? 




n/y : Ini lom si shapit nampak lagi.
mau dibebelnya ,huhuhu..




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

20 dak comei sayang YUI:

mizzkechique said...

hr tu ada pakai gak..bila tau haram, trus sental dgn apa je bg ilang cpt.. huhu.. nk lg cepat ilang, tonyoh dgn limau kasturi..

Eza Boom Boom said...

Eza penah gak pakai. haha. murah je, RM3 kot kalau tak silap. berangan je Eza ni. Dah la time tu nak buat assignment.. ngehh3, kisah zaman diploma. :P

Anne Nurain said...

dulu suka pakai inai..
tp lpas encek boipren tgur trus xnak pkai da..
nak pakai time kawen la plak.. hehehe...

J.Syazwana said...

baru taw jugak.
tapi tak pernah pakai pon.
keh keh keh.

[ wanni ] said...

dah tau lepas ni tak buat la kan? hehe...

wanni dengan inai pun jarang-jarang sangat pakai~

shiema sufian said...

Yii buat waktu taktahu so takpee (: btw, nice.

Rina Supian said...

Cik Yui...blog awk ada dlm blog list sy, jemput datang.

ninnah shafawati said...

dulu2 penah gak pakai henna ni.tp dah tao xdela pkai.hehe~

Fathiah Hamim said...

saya tak suka pakai henna gtu. sebab rimas. tapi nampak cantek :D

Azhafizah[フィザ] said...

eh..bukan boleh ke kalau bentuk2 bunga gitu?

macam2 pulak..kompius juga ni

ShahzCudin said...

hoo..xbuleh rupenye..baru taw jugak..

era kecik said...

tak berapa suka pakai hena.. nampak cam hodoh jek .. ==

teha said...

lps nie , xnak dh pakai hena.. takot betol2 haram.. hehe :)

Miss Nadya said...

putihnyer..nad gelap..:D

cantik kawan yui buat..:)

Tihara said...

wahhh cantek lah yui :)

Juliet_iRa~" said...

kalo bunga boleh la yui...ada dekat blog cik azizah..dari jakim sendiri kalo tak silap..:)..cuba yui cek....tp ira xminat sgt so xda rs nak pakai...ira suka pakai inai kat jari je..heee

L said...

pndai erk buat.. huuu, boleh x buat utk laki??

jom baca sebentar jep..
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/sila-baca.html

Cik Azizah said...

alamak???? habis jijah camnor ni..baru teringin nak pakai henna..huhuhu boleh tak nak pakai first time jer..hohoho

NiaLidia. said...

kalau islam punya cara hanya pakai kat kuku tu je. yg lorek2 kat tangan tu selalunya indian or hindu, tp elok dibuat yg biasa je.kan kan.

Nisa Greennnpanda said...

owh.. xtau lak pki henna nie ade isu halal haram..
sy nie mmg p'gemar pki inai, slalunye kat kuku..
anyway, thanks la yui coz share info nie.. >_<