tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, February 14, 2012

Perihal Valentine's Day kepada Umat ISLAM





Kata aku :


HARAM untuk umat ISLAM
TAPI
MUNGKIN tidak pada agama lain


Lu pikirlah sendiri, please!!
jangan sampai isu lain pula timbul, TQ..


Selamat hari lahir untuk abah kepada
senior ak, Abang Khaled ..


Nak tau sejarah valentine??
Rujuk blog cik ika ini

n/y : Kadang-kadang dah tau, 
tapi DEGIL gak..
huhuhu..




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

28 dak comei sayang YUI:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm masih ada umat islam yg masih cetek ilmunya.. nak jugak wish n sambut valentine.. wlpun sudah ramai yg menyebarkan haramnya sambut.. alahaii..

Tihara said...

haram tetap haram tp org nak celebrate jugak....sepatutnya ingatlah kekasih Allah byk2..mudah mudahan dapat syafaatnya nanti..Insya Allah :)

mizzkechique said...

klu wish je voley x?? hehehehe..
haishh, xpernah la pulak sambut² natang ni.. tp tgk dak² skang galak celeb.. pelik!!

Aishah Jahirah said...

haram tapi masih ramai yg berdegil nak sambut.sekurang2nya wish valentine days...xperlu la ikut budaya yg xsihat..

nur anis said...

alhamdulillah, setakat ni tak pernah sambut mahupun wish..:)

Anum said...

belum pernah sambut :)

Azhafizah[フィザ] said...

sudah terang lagi bersuluh..harap umat islam amek kesah.

selamat hari lahir buat pakcik.semoga dirahmati Allah S.W.T hendaknya.Aminn

anitadiana said...

betul tu yui....kak ita seumur hidup tak pernah sambut pun...apa ke jadahnya(kesat lah tu)..he..he

eima said...

tah tak penah sambut pun,.....laki aku tu tak romantik ...dr bercinta sampai ke branak 2 ...sama je

MaYa MustWany said...

yg melayu & Islam ...tak yah gedik2 nk join clbrte..biar dia anggap tak cool asalkan tak fool.kan?

Eza Boom Boom said...

hehe. tiap hari sayang.. Um, kat facebook banyak orang post benda sensitiviti pasal perkara ni. rasanya tak perlu la gtau umum. Takut agama lain, tersinggung ke apa ke kan.

nuyui a.k.a miss YUI said...

Eza ♥

setuju sangat dengan kamu.. sbb tu yui mention jangan timbul isu lain sudah ~

Noraim said...

yg haram tetap haram. kita yg islam patut tahu dan jgn amalkan.

Butik fiQ'Ra said...

tak ape.. org islam kena beringat ingat.. biarkan agama lain nak sambut.. hehe

cik ika said...

tq kadit kt ika..

so..

say no to valentine..

Munnafendy said...

bab2 agama dgn tunjuk sgt degil tu, sebab yg terserlah adalah kebodohan.

J.Syazwana said...

tak pernah sambut pon sebab tiap2 minggu pegi dating. wakakaka

Cik Azizah said...

tak pernah sambut mahupon wish pon..14feb hanya tarikh dan hari biasa jer. hohoho

Aishah Jahirah said...

yui...broadbnd tu akak baru guna sebulan lebih.baru topup sekali utk bulan ke dua.sebulan RM25.dulu akak beli RM45.bln pertama free.:)

aneem said...

mudah2an orah belom sampai hidayah dan pentunjuk darinya akan sedar semuanya aminnnnn....

AnneRaini said...

tapi kalau nak berkasih syg laki bini boleh jerk...kihkihkih

fieda said...

tp tu la org kita ni sbb jugak nk sambut..

Azmi Khan said...

jgn isu pembuangan jd hebat dlm masa 9 bln ke depan.....

Nisa Greennnpanda said...

tp td nmpk byk couple chinese n indian je..
ade la prubahn sket tue, hehe...

Azzah said...

rasanya ramai org islam dah tahu sbb masing2 dah celik IT..

Teenager Housemaid said...

moga org2 islam kita tak sambut mende alah ni..

hari berkasih sayang adalah hari2 bukan satu hari je..huhu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Yui...xyah la kita ikot budaya yg xelok & haram ni.

Pst**.kdg2 k.atie pon guna koyok,lenguh kaki..hihi

هانيم إرشاد said...

dak-2 skunk suke sambut.. ntah pape.
tak taw ape sebalek valentine tuw!!