tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, February 22, 2012

Jenguk ke blogger dalam bloglist itu?

Tengok tajuk udah tau kan ak nak pokpek pasal apa. Abaikan entry muka menakutkan. Agak-agaknya ak pernah post ke pasal ni? Macam belum lagi lau ada pon, anggap ini siaran ulangan versi berbeza  Kenapa tajuk ini? Saja, bila ak dok jenguk bloglist-bloglist di blog ak itu, automatik tajuk entry ini keluar.


Kenapa korang wujudkan bloglist?

1) Nak memudahkan tahu update terkini. In case kalau dashboard buat hal.
2) Menghargai blogger yang sudi + rajin tinggalkan komen.
3) Membalas budi. Dia sudi letakkan ak, ak letakkan dia juga.


Bila dah ada bloglist yang comel lotey tu, agak-agaknya, korang jenguk tak ke semua blogger yang ada dalam bloglist? Baca tak entry terkininya? Kalau terlepas, no hal la. Masing-masing ada komitmen. Tapi ada tak terfikir nak jenguk-jenguk kembali?


Kalau tanya ak, InsyaALLAH ak jenguk la.. Tapi lau dah sorang tu update 3-7 entry sehari, mungkin ada gak yang ak ketinggalan kan. Mohon maaf ea. Ak bukan blogger sepenuh masa. Hikhik. Bila dah kuar entry ni, pada yang baca, apa kata jengukla rakan-rakan di bloglist sekarang ya. Confirm mereka gembira menerima kedatangan kalian ^__^


Kalau nak tahu review dariku mengenai Jujur Aku Dayus, leh tengok sini. Semua komen nampaknya positif. Sama macam ak juga.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

38 dak comei sayang YUI:

*SiRibenMerah said...

jenguk2 jalan2..

saffiya_aleesya @ echa said...

memang akan jenguk semua kawan2 di bloglist bila ada masa terluang..cpt atau lambat memang akan jenguk..

Nurul ain said...

betul2.. ain refer bloglist je if nak tgk update terbaru... tak pernah tgk dashboard pun :p

Masz Sidek said...

insya-Allah... kalau berkesempatan sy memang akan jenguk... cuma hari sabtu, ahad dan public holiday jer... sy kurang BW...

charmyiex said...

biasa tu..kita bkn blogger sepenuh masa..gila hape ngadap blog 24hour..leh jammed otak...

charm pun sama, mana yg update dan sempat di tgk masa tgh on9 tu, insyaALLAH charm akan baca n komen..mana x sempat tu..nk buat cane..yer dak?

NOOR FATIN said...

tengok jugak. hehe dlu blog dlm bloglist bykk. xsngka lepas tukar url ilang semua *_*

LINDAHERY said...

jenguk...dan baca je dorang punya entri... :)

nur anis said...

dah lama rasa tak update bloglist ni...

AnneRaini said...

akak jenguk bloglist jelah..sbb dlm bloglist cume blog kengkawan yg sllu jenguk jek..

noor said...

btl tuh stuju...
tp sori klau tgh bz mmg xdan nk jenguk2 sori ea

Bulan Syurga Firdausi said...

tige2 betul :) nk appreciate org yg visit jgk kt kite.. mmm yui, maaf la lame x singgah cni...bz ckit yui :( penat3...

psss mmm yui doa kan semua mudah ye..mmm x la sy biasa je tetap byk kelemahan :)

ikafantasi said...

betul kata cik yui kita!!

HeNRieTTa JoSe said...

selalu jengok....tiap hari jengok...tpi klu yang update sehari berkali-kali tuh...kdg2 terlepas gak lew...tpi esok2 jgk jugak lagi...ekekeke...

Noraim said...

insyaAllah saya jenguk semua blog dlm bloglist sy :)

ikafantasi said...

anda di tag!!

http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html

Aishah Jahirah said...

insyaallah sedaya upaya akan cuba jenguk jugak walaupun kdg2 ketinggalan flight..hahaa.

p/s:bukan sedara pun ngan tok gajah tu yui...hehee

Tihara said...

Insya Allah jenguk tp kdg2 ada gak terkilan bila 2,3 kali g blog org..dia sekali pn tk penah balas kunjungan..tk pe lah :)
tapi thanks kat yui, rajin bw.. :)

fieda said...

kak fieda mmg jenguk kwn berpandukan pada bloglist jer...lagipun yg tersenarai kt bloglist blog2 yg selalu masuk ke blog kak fieda..kalau dia jenguk lebih dari 3 kali automatik kak fieda akan masukkan..

Azhafizah[フィザ] said...

memang fiza jenguk selalu...kdg2 cepat kdg2 lambat..depends pada mase online..tapi mmg akan cuba jengah semua

IntaNBerliaN said...

akak pun bw dr bloglist la.. lg satu dr siapa yg dtg komen :-)

cikwahidaidris said...

jenguk jugak kadang2.

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

tengok dari bloglist jugak tapi kadang2 xsempat update bloglist tu..so blog yg mana xdak tgk kat dashboard jugak :)nnt baru nak update..hihi

cik ika said...

oh yeah..btol2 kte akk..ika ni law mls nk update blog, ika blogwalking dr bloglist2 je..

ArulchelseA said...

kdg2 ada bloglist buat mcm hiasan..tk dep un nak jenguk..mcm tu baik tk yah ada bloglist..sy dlm bloglist mesti pegi punya..hehehe

eMMe said...

yg mane bloglist akak jenguk,
tak terjenguk pun de gak, tgk mood akak ke laut ke ke langit, kalo langit, mmg jenguk belaka mane2 yg ade kat bloglist akak, InsyaAllah...

cik najihah said...

before bw kat dashbod tengok bloglist dulu hihi

ShahzCudin said...

mmg terjah sume blog yg ade dlm blog list..

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
Cik Azizah said...

jijah akan jenguk selalu..tetapi lambat sikit la..sebab ada komitmen lain kan..hehe tapi confirm akan komen semua entry..

cinta siswi said...

siswi xda bloglist..hehe.. selalu memang godek2 la sbb nk ziarah menziarahi..hihi

MaYa MustWany said...

yui sllu jdi first comment klu entry mas.terharu2..hihihi.thanks.mas klu xsmpat blogwalking pnjg,just dpt blas yg sper comment je..bila free baru jenguk smua bloglist.tpi masih de yg dri bloglist tuh sikit pun xdtg..hohohoho sentap2..

Cikgu Ma said...

kalau tak sebuk, memang spent time balas kunjungan sama ada pengomen, bloglist dan ex-change link...hepi blogging =)

Miss Nadya said...

jujur sekarang nad jarang blogwalking..T_T

nad blogwalking bila ada pengomen..kalau tak de yg masuk tinggalkan komen..baru jenguk bloglist..sedihnya bila kerja macam dh banyak..:D

p/s :: nad pakai nano dan mungkin sesuai dgn nad sebab sebelum ni cuba safi rania ..tapi tak jalan..:)

p/s :: tengah sms yui..:D

robotkuning said...

memang comel gua cakap lu. ;)

merahitujambu said...

jenguk2..=)

J.Syazwana said...

kite suke blogwalking dekat blog yang tulis cerita sendiri sebab suke baca cerita orang. kalau fakta tuh baca jugak tapi kureng lah. hehehe

Juliet_iRa~" said...

akan jenguk bila free..

ira blogger suku time je..heeee

aimie amalina said...

trmasuklah den..
dh x berbls..
huuu
sowiii yuiii :(