tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, February 02, 2012

ST 23 # = Benci, bahagia, duka dan gembira



" Melepaskan " rasa kebencian mungkin mampu
" mendatangkan " rasa kebahagiaan...
" melepaskan " rasa kedukaan mungkin mampu
" mendatangkan " rasa kegembiraan...


n/y : Entah nape jari ak ligat
menaip apa yang terlintas di fikiran ini..




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

26 dak comei sayang YUI:

cik Atiera said...

sentiasa tersenyum walau dalam duka adalah wanita paling kuat :))

Nida said...

duka dan benci memang mudah berbekas di hati... namun kegembiraan hanya sekejap sahaja bertamu di jiwa...

Bulan Syurga Firdausi said...

mmmm :)

nur anis said...

bukan senang nak berbahagia. cuma dalam apa keadaan sekalipun, cuba untuk bersenyum..sebab sikit sebanyak boleh menenangkan diri..:)

eima said...

speechless lah

eima said...

speechless lah

Cikgu Ma said...

so, ini jujur dari hati??

Nisa Greennnpanda said...

btul3..
kalo kite lupekn kesedihan yg ade dlm ati, kite akn sedar kebahagiaan tue sbnrnye ade dpan mata kite nnti.. ^_^

Fathiah Hamim said...

fa kalo sedih pun dibiar saja. heeh

hunnybunny said...

setuju sgt ngn kata2 nuyui 2.."melepaskan" tp xmudah utk melepaskan..kn..kn..

Cik Anita said...

Susah Yui nak melepaskan camtu je. lagi2 kalau ada perasaan yang tersimpan dan tak terluah. hoh.

Cik Anita said...

Susah Yui nak melepaskan camtu je. lagi2 kalau ada perasaan yang tersimpan dan tak terluah. hoh.

nanieybarnieylurviey said...

singgah jenguk miss yui kt sini.. xpe next GA ada lgi tp bukan random lagi.. based on creativity plak.. :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

luahkan apa yg terlintas :) :)

susulemakmanis said...

=)

anitadiana said...

itu lah rencah kehidupan...kalu 1 aje..bosan lah kan...so itu semua asam garam kehidupan.....

Miss Nadya said...

ala..tetiba nad nk sedih baca ST ni..:'(

Eza Boom Boom said...

susahnya nak bahagia..apa-apa pun, pasti ada caranya. Just kena cari je kebahagiaan tu..

Semoga yui happy selalu. ;)

Tihara said...

melepaskan rasa dendam mungkin ada keredhaan dan ranhmat Nya nanti :)

Azhafizah[フィザ] said...

setiap yang terjadi ada suka dan duka.^__^

izamin said...

kak yui sabar yea :)

Cik Azizah said...

nak melepaskan tu yg payah tu..huhuhu

Teenager Housemaid said...

tapi untun 'melepaskan' itu susah, bila ianya sudah sebati..-_-'

CekbOlat-bOlat said...

alolohh.. kak nyuii.. bolatade ^^

aTy _faRed~ said...

eerrr...akak tak paham...blur lak tetibe..hurmm...

Juliet_iRa~" said...

mungkin..

peluang kedua tu boleh dipertimbangkan..:)