tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, July 06, 2012

Dengan siapa wajib berhijab dan haram bersalam



Beberapa minggu lepas ada aku kongsikan carta bergambar mengenai aurat dengan siapa. Kali ini aku share plak dengan siapa wajib kita berhijab dan dengan siapa kita haram bersalam. Moga menjadi panduan buat kita semua ya. InsyaALLAH.


nota kecik yui
Tak puas shoping semalam
terutama dekat Vincci!!
Saiz 7 banyak habis! Mencik!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

23 dak comei sayang YUI:

laskar pelangi said...

terima kasih tlg share pasal ni.kita semua wajib tau kan..
wahwahwah..kita pon suka shopping dekat vincci..eh!kita pun size 7.tu menci je mana yang kita minat,semua dah habis size -__-

azizah :) said...

bagus info ni yui..lebih2 bila dah kawen ni bertambah keluarga baru... banyak terbatasan dlm berhijab n bersalam.. sebelum ni bantai je salam semua..huhu

Saya Disini said...

tq

una imana said...

nice entry..:)

yana-feehily said...

carta yg bagus. saya tgk ramai org ringankan bab ni..even saya sendiri tk tahu nk cakap apa bila adik ipar hulurkan salam. terpaksa la salam juga sbb nk jaga aib dia.. :(

Cik Muda said...

tq. kdg2 benda ni kte amik ringan je kan...huhu~

izz iizza said...

banyaknya cabangnya tu..:)

Zana Adieyza said...

dear, tq sebab share info ni.. mmg boleh jadi panduan yg berguna sgt..

KY said...

Alhamdulillah...peringatan yg baik

are_lin@yu said...

info yang bagus di ahri jumaat ni yui ;-)

eMMe said...

Thx ustazah Yui atas perkongsian ini... jaga lah aurat kita ya..

PinkUmmi said...

cabang yg banyak nk igt..hehehe
tp satu info yg bgs

Cikpuan rara said...

best nya jj sale smlm eh.ich kalau ada leh bli baju baby =(

♥ainie muniera♥ said...

kadang2x org sekarang amek remeh jek psl bnde ni kn.? hemmmm.. kite siap print lagi tampal kat dinidng rumah . muwehehehe

wahida said...

eh, ko pun pakai size 7? samalah kita...

give me 5!!

Nyue said...

terima aksih share nie....bercabang2...hehehe

Masz Sidek said...

entry yg bagus... panduan untuk kita bersama... :)

Aishah Jahirah said...

sharing is caring...;p
ramai sgt tu yg kaki size 7..hehee

AnneRaini said...

sgt bagus info ni..sbg panduankan

teratak hati said...

owh pham-paham..ada yg musykil jgk sblm ni..thanks..

IntaNBerliaN said...

thanks utk info ni..

Azhafizah Md Nor said...

Lebih mudah memahami kalau ade mind map macam ni kan.

shida'R said...

insyallah yui..sama2 kite beramal jom~