tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, July 11, 2012

Jahit hiasan manik tepi tudung

Sekarang menjadi trend pakai bawal kosong. Harga pon dalam RM 8-9 sehelai untuk plain colour. 2 tone, 3 tone apa semua aku belum beli lagi.Bila dah 2 3 kali pakai, rasa cam kosong sangat tudung tu. So,aktiviti seterusnya.


- suka tudung jenis lembut -


Mula-mula ingat nak letak kaler lain, takdela nampak semua oren kan. So, bila fikirkan ini kali pertama nak jahit, kira testing dulu. Nampak okay, boleh beli yang bunga rose, jahit plak kat tudung lain ^__^


Kalau beli ready, mahu harga jadi RM 25++. Ada pernah tengok sampai RM 40!! Woww! So, meh aku bagi bajet yang diperlukan oleh korang jika jahit sendiri.


Tudung = RM 9
Manik = 1 meter RM 4 ( guna 2 meter suku ) --> RM 9.00

TOTAL = RM 18

Untungkan???

Oh ya, kain tadi untuk aku memang cotton, untuk mak jenis biasa ^__^


nota kecik yui
Time aku rajin bolehlah nak jahit
kalau idak,dok diam sudah!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

30 dak comei sayang YUI:

Anum said...

untung2

AnneRaini said...

akak ada tudung raya yg akak jahit sendiri..igt nak dimanikkan tp entah sempat ntah tidak..agaknya mmg kosong gitu je kot..huhu

yana-feehily said...

wah2..rajinnya dia :)

Azhafizah Md Nor said...

tudung bawal ade manik dan sulam mesti mahal kan..kalau nak jahit sendiri xde masa..so tunggu turun harga sikit baru beli..hii...now kumpul koleksi tudung bawal 2 tones.^__^

Saya Disini said...

rjinye

msredcheesecake said...

AKK SAMPAI BILA2 PUN TAK AKAN RAJIN MENJAHIT... HHAAAA...

KEJE SIMPLE JE BULE JADI CANTIK KAN?

Afasz said...

wah rajin nye nk jahit2....

Nyue said...

rajin yui ni....hehehhe

Che Rosliza Che mat said...

memang untunglah yui...rasa rugi pulakkan beli sampai beruluh-puluh...ringgit

Masz Sidek said...

lebih jimat bila buat sendiri... :)

wahida said...

serba boleh la ko ni yui...

saffiya_aleesya @ echa said...

untung sebab jahit sendiri tapi saya ni pemalas hahaha

shida'R said...

yui bagi yg xtahu jahit mcne yui? huhuhu^^

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

ada jugak waktu rajinnyer.. kalau is tatau bila incik rajin tu nak mai.. hohohoho (^___^)

eMMe said...

bagus yui, site income sempena nak raya puasa ni kan...

azizah :) said...

yui..bgus lah jahit manik.. dah lama2 pandai t leh jahit manik untuk baju kurung pulak..amik tempahan.. masyuuuk tu yui..

nur anis said...

manik dah siap tu memang senang kan..cantik puncantik..

eima said...

klu aku beli je la even untung sbb aku tak pandai jahit ...kang jd tah pepe terus rugi ..berisiko gak tu

nanakimie said...

rajen yui ni:)

anitadiana said...

utung kau rajin macam yui ne..kalu kak ita dah lah tak reti malas pulak..he..he

Ardini Humaira said...

waaaa... dni lama da tak jahit2 manik... hehe... raya ni teringin gak nak bermanikkan baju

AnAk dEneSor said...

betoi 2 jimat kos n sgt kreatif =)

are_lin@yu said...

mmg berseni sungguh tangan yui ni..hehe

Wanieys said...

rajin sungguh yui..jahit manik kat akak selai hikhik

fieda said...

kan dh jimat..

IntaNBerliaN said...

dulu zmn ank dara, akak rajin gak jahit2 gini.. skrg dh mls... hihi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

rajinnya yui... :)

teratak hati said...

Rajinnya..jimat kn..

izz iizza said...

cantik dn memang untung jahit sendiri..antara rajin ngan tidak jer..:)

untung la jadi org rajin nih..hihi

shera haifa said...

nk pe2 kat tepi tudung tu beli jahit sndri je, jimat kos..;)