tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, July 19, 2012

Redbull tak elok untuk sistem badan?

- air WAJIB bila PERLU -


Aku akan minum bila aku rasa pening, lenguh badan dan sewaktu dengannya. Tapi bila semalam aku cakap kat dia, terus dia bagitahu, p minum air lain lagi banyak. 100 plus ka. Katanya tak elok untuk sistem badan


So nak tanya, betulke tak berapa elok ni? Aish. Bukan gian tapi salah satu  ubat. Dah kata panadol tak berapa elok kalau kerap makankan, tu pasal aku ganti dengan minum air ini.


# Ke boleh jejaskan kesihatan wanita aku? Minta dielakkanlah.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

33 dak comei sayang YUI:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

tak sure la pulak sebab redbull dengan 100+ ni peneman masa drive..

.........cP~ said...

Salam.

tak pernah minum redbull. rasa macam tak sesuai je walaupun tak tau khasiat atau keburukan. Hehe.

saya tag yui dalam segmen ramadhan. hadiah menarik.

http://secukuprasasebuahcerita.blogspot.com/2012/07/segmen-nostalgia-ramadhan.html

mama aryan said...

akak pun tatau la..sebab akak tak penah minum air ni,en.somi yg minum,betul ke tak elok nih??

are_lin@yu said...

ayu jarang minum..rasanya sekali ja kot..huhu

AnneRaini said...

akak takleh telan air redbull ni..manis bebeno.. tak elok sbb manis sgt kot...

Aishah Jahirah said...

xpenah dengar lak keburukan dia.tp kan yui even 100plus pn ada yg ckp jgn amal selalu terutama kalau badan x xtif.ntah la..huhuuu

Anum said...

x sure la yui

azizah :) said...

tah la yui..tapi kalau boleh elakkan..air isotonik macam ni tak bagus untuk kesihatan..

Cik mama said...

Cik mama tak pnah terbaca lakk tntag info ni, klu pasai panadol tu adalaa.. kna check betui2 laa yer Cik nurul..

Rai said...

yang saya tau ianya mengandungi gula yang tinggi. ada jugak kajian kata redbull boleh menyebabkan rapid drop pada tekanan darah..ini boleh membahayakan jantung..dan kalau ada ambik apa apa medication baik elakkan dari minum pada masa yang sama..

mungkin kalau minum sekali sekala tak tinggi risiko side effect nya.. tapi saya prefer buat shake dgn buah buahan atau kurma.. lepas tu berehat..sbb bila badan kita penat..yang ia perlukan adalah rehat..dan makanan sihat :D

Eza Boom Boom :) said...

eza pun tak tau pasal ni.. jarang minum. selalu minum hundred plus je dear..

Saya Disini said...

xpenh dngr lagi xelok..xtau plak sy

CikPuan Ira said...

encik shuamy sy suka minum REDBULL .

hatiku berwarna warni said...

x penah minum sbb jenama die cam utk lelaki je..haha

Kesuma Angsana said...

en hubby kata sesuai tuk orng lelaki je hehe

eima said...

tah tatau tak penah minum dgr pun tak penah ...

...sWeeT uMi... said...

umi tak tau plak pasal tu sbb umi tak minum redbull ni...hope ada blogger lain yg komen pasal nie... (^_^)

izan mama mia said...

xpernah minum air ni..

Mrs Lurve said...

hubby memg selalu minum nie kalo nak drive jauh2..so far xtau pula pasal nie..

SarahSyafiq said...

tak pernah dengar la plak pasal red bull boleh jejas kan kesihatan.

diana said...

minum kerap2 memang bahaya..minum bila perlu tak de nye bahaya..
kalau ambik macam makan nasik memang bahaya pun..heheh

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm xtau la elok ke x... Moon selalu minum 100plus jekkk

anitadiana said...

kak ita akan minum 100plus aje...coz doktor selalu cakap air ne penganti air garam kalu anak sakit perut(cirit)..dan deman..tapi jng masuk peti ais lah..

Wanieys said...

xsure pulak sbb xpenah minum hihihi....rasa apa red bull tu yui hahhaa

nanakimie said...

xpenah mnum,bila baca komen nana pn igt utk org laki je,hee...

kalo dmam org perut xbapa sihat slu abah nana suh mnum 100+ :)

Cik Purple said...

rasanya takde masalah kot.. sebab akak cp bg jugak anah dia minum benda ni.. tp tak slalu la.. dia suka sgt minum red bull, pelik.. padahal budak pompuan umo 6 tahun.. makcik dia ni la pulak muntah klu minum red bull.. haha.. :D

cinta siswi said...

xpenah minum..huuu,.

selamat berpuasa kak yui.. :)

nur anis said...

tak pernah pulak minum redbull ni..slalu kalau tak sedap badan, saya minum 100 plus..:)

Rapunzeel Cikilolo said...

aku rasa air ni tonik je kot. kalau minum air ni boleh jadi lebih cerdas dan tak mengantok. kalau kerja sampai tengah malam. memang minum air ni la ok. tak pernah dengar pulak orang buat ubat.

Qienah said...

bhya?xpernah dengar pulak..
tapi en hubby memang selalu minum..
k.qienah xprnh try lg, bau yepun dah xsuke.huhu..

Masz Sidek said...

entah lah yui....
tak pasti sbb sy tak minum red bull... hehehe

aTy _faRed~ said...

sedap tak..akak tak pernah minum...

Farha said...

once tried, akan ketagih orang kata. sebab akan beri kesanbertenaga segera.