tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, July 04, 2012

Kemalangan motosikal dan pajero

Lepas maghrib semalam dapat panggilan dari rumah. Mak aku yang telefon. Maklumkan adik bawah aku, satu-satunya adik perempuan alami kemalangan. Berlaku di stesen minyak petronas sahaja! Dah 2x dia kemalangan di area sama. Dia tunggang moto, orang tu bawa pajero.



Kata mak aku, pajero tu tak bagi lampu untuk ke kiri. Jadi adik aku pon hentam! Terukke dia? Mak aku bagitahu mulut bengkak, peha calar balar. Alhamdulillah ada sepupu bawa dia ke hospital semalam. Abah aku takde seminggu ni.




InsyaALLAH petang ini aku akan balik SS nak tengok camne keadaannya. Kalau dapat tangkap gambar lagi syiok kan. Hihihi. Tak boleh nak minta ganti rugi sebab orang tu blah terus! Kurang ajar kan. Adik pon tak cam nombor plat.


- inilah adik aku -


nota kecik yui
Korang doakan perjalanan aku
semuanya selamat ya
Amiiiinnn







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

39 dak comei sayang YUI:

Anum said...

la sedihnya

are_lin@yu said...

macam kawan ja..hehe..moga adik yui cepat sembuh ya ;-)

eima said...

semoga adek cepat sembuh kesian nye ... mintak ganti rugi tak ...

tu yg menci org tak mo bg signal tu

Saya Disini said...

AMIN

AnneRaini said...

mintak2 takde papelah ye...yui pun bawa motor hati2 tau.

L said...

semoga cepat sembuh.. amin.. eh3.. mana satu aiknye ada 2 org tu. haha

azizah :) said...

harap2 tak teruk sgt yui..bahaya menunggang motor ni..tapi sebenarnya bahaya ada di mana2 kan..

moga adik cepat sembuh..

cik najihah said...

semoga cepat baik :)

*SiRibenMerah said...

aduhhh.. mcm2..
hurm, nnt hati2 yek.. take care~

eintan nurfuzie said...

PETRONAS KAT SS TU KE? YG DEKAT UMAH YUI TU YEK?

Masz Sidek said...

aduh.... kesiannya adik yui... semoga adik yui cepat sembuh...

yui pun bila balik nanti hati2 yer... pesan kat adik lepas ni kena lebih peka dan hati...

Wanieys said...

kesianyer adik yui..moga cpt sembuh yer..mcm kwn plak tgk yui n adik hihi

msredcheesecake said...

DAH LA SALAH, TANAK TOLONG HANTAR SPITAL SUMER...ISK ISK... ADIK OK TAK?

shida'R said...

kes langgar lari la nih huhu..siott jer pajero tuh...hope adik yui ok2 jer eh..

Yumida said...

laaa...ciannye...org ramai pn x membantu ambik no flet keta tu...sabar je la

eMMe said...

siannye adik Yui, cecepat la sembuh.. syukur dia tak teruk sgt kan...

Cik Anita said...

itulah bahayanya naik moto..take a risk..tp nak buat camne, benda tak boleh nak jangka..hish

Tihara said...

moga cepat sembuh adik yui...hati2 ey...take care :)

nur anis said...

semoga semua baik-baik aje ye..:)

Mrs Lurve said...

moga adik yui cpt sihat kembali, memg agak kurang ajar driver yg blah mcm tue jer

izz iizza said...

ishh takut la dengar org berlanggar-langgar ni..

semoga dia cepat sembuh..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

moga semuanya baik2 n yui selamat sampai :)

anitadiana said...

nasib baik adik yui tak cerdera teruk..semoga cepat sembuh ya...

ain farahin said...

moga selamat semuanya.amin

Prettywrite said...

aduh ngilu dengar eksiden2 ni..semoga beliau cepat sembuh..

bunga_rose said...

takde sape ke nampak kemalangan tu or catit no plat pajero tu? jahatnyeee dah langgar lari plak tu..

moge adik cepat sembuh ye

Cik Rongoks said...

motor dgn pajera ? eh, sama la dgn eksiden yg jadi depan ofis ika khamis lepas. hukhuk

hope adik yui cepat2 sihat ye. ^^

shera haifa said...

kureng ajar itu orang.. tngu balasan kat akhirat laa nti..

Cik Muda said...

kes langgar lari ni...
kuang asam btl..

Harap2 adik yui tak alami kecederaan yang truk ea... kim slm kat dia.. huhu~

Noraim said...

risau kalau dgr eksiden ni.

nasib baik takde apa2 kan adik yiu tu.

nnti yui balik drieve elok2 tau. biar labat asalkan selamat.

Aishah Jahirah said...

yui...dah kt uma ke...moga adk yui cepat sembuh.bahayanya...kt stesen minyak bukan ada CCTV ke.ke area kemalangan berlaku tu CCTV diaorg xcover.
blh dia blah cam2 tu...xptt.

missha said...

moga adik cepat sembuh:)

moga selamat dalam perjalanan :)

nurshahirah said...

semoga adik yui cepat sembuh..;)
semalam pon kawan saya excident berhampiran stesen minyak..sampai sekarang tak tau keadaannya camne..

wan niahix said...

semoga selamat dalam perjalanan...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

Bulan Syurga Firdausi said...

bace doa kenderaan insyaAllah yakin rahmat Allah smga slmt ye yui :) ehhh same la mate heheeh boleh pinjam?

Che Rosliza Che mat said...

mintak2 adik nyui takde papelah ye...yui pun bawa motor hati2 tau....maut belum kita tahu bila...

nanakimie said...

takutnya,moga adek yui baek2 aje.....

Cinta Misteri said...

Moga Yui pun slamat prgi & balik

Azhafizah Md Nor said...

selalu gak alami situasi bile kenderaan depan tak bg signal..yang jadi mangsa nya penunggang motosikal yang jrg orang nak care..mentang mentanglah kenderaan kita kecik kan..kdg2 kita berhati hati.orang lain pulak careless..

Fiza doakan adik yui cepat baik luka luka tu dan jangan fobia macam fiza ni..lepas jatuh terus xde keberanian nak bawak motor jauh2.