tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, July 02, 2012

Kumpul duit lama

Ini bukan hobi tapi secara tak langsung namanya. Yelah, dari habis belajar kerja aku mengadap duit, sekali dapat yang lama. Minat plak nak buat koleksi dalam beg duit aku. 


- Ini baru duit kertas -


Duit syiling pon ada. Dari pelbagai negara. Ntah macam mana aku dapat pon tak tau! Muahahaha. Mungkin dari abah aku juga. Dia pon suka kumpul benda macam ini.



nota kecik yui
Moga aku sabar hadapi
apa yang mendatang
^__^




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

29 dak comei sayang YUI:

IntaNBerliaN said...

bagus hobi ni... duit lama ni mahai.. :-)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm dulu...family moon ada simpan duit syiling dan kertas yg zaman sebelum merdeka...

skang ni..ntah mana hilang..huhu

yg ada tggal 1 je duit kertas yg moon dapat selamatkan... duit kertas zmn penjajahan british..

eima said...

aku pun suka ... ade sekeping duit RM10 sebelum yg hang punya tu tp kat frame kat kg .... ngan RM20 lama ...

Che Rosliza Che mat said...

Baguslah yui...ada hobi cam gini...boleh buat kenangan hihihi rindu pulak kat duit kertas seringgit hihihi

SarahSyafiq said...

sama mcm ayah sarah.siap frame lagi dulu2. tp sekarang x sure dah kat mn semua duit2 tu:(

eMMe said...

hye Yui..bagus la..tak semua org buat cam ni tau... akak pun takde simpan duit lame, huhuhu...

are_lin@yu said...

kalau jual nanti mahal ni...

nur anis said...

wahh..rajinnya...kumpul banyak-banyak tau..:)

Cik Kamoo said...

hobi kita serupalah ... :=)

Aishah Jahirah said...

akk ada simpan wit singgit kertas,syiling singgit tu je.duit rm2 sekarang mmg pyh nak jumpa.

shera haifa said...

rm 10 ngan rm 5 susah nak dapat dh skrg..

KY said...

KY pun ada simpan duit singgit lama tu..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sekarang dah takde RM2 tu. susah nak jumpa :)

J.Syazwana said...

alah kite ade dua ringgit lama jek :(

tapi now suke kumpul duit kertas negara2 lain. setakat ni ade beberapa negara je. hehehe

nana kamarul said...

Eh! Bestnya. I dulu pun ada jugak. Tapi ntah mane ntah simpan. How sad!

Wanieys said...

akak da simpan duit singgit dgn lima jer yg lama yg lain xder...best ni boleh buat koleksi hihi

cik najihah said...

smpai sekarang sy simpan lagu duit 2 ringgit yg lama tu. syg..

zaujah until jannah said...

saye pon ske collect duit2 oversea. tp bkn sy yg pg. my parents heheheh xdpt pg. ade duit drg pon jd la

izz iizza said...

rasa yg lama ni besar sikit kan..

azizah :) said...

bagus yui simpan.. duit ni jadi kenangan tau.. lama2 jadi mahal matawang ni.. simpan je..

teratak hati said...

Tu hobi encik suami jgk..byk dia kumpul..

Yumida said...

duit lama ni di frame kan..pastu letak kt ruang tamu..sure jd tatapan umum n perhatian..lama dh x tgk duit2 lama..

moga yui tabah n sabar menghadapi ujian yg dtg...

Masz Sidek said...

hobi yg menarik... family sy pun ada simpan duit lama... duit syiling pun ada jugak... :)

p/s : semoga yui tabah dan sabar menghadapi apa jua rintangan yg mendatang...

AnneRaini said...

akak pun simpan kalo jumpe...syg nak guna.

anitadiana said...

tak rajin lah yui..susah nak jumpa sekarang...

fieda said...

ok la tu yui..boleh wat kenangan sampai ke anak cucu..

fiQRa said...

if jual tu, sangat mahal harganya.. boleh mencecah ribuan tau bagi yg nak sangat duit lama

Myra Jay said...

My hubby suka kumpul Duit/Wang kertas lama, siap ada 1 almari khas untuk simpan semua ni :D

aTy _faRed~ said...

kumpul duit lame tu macam laki akak..pernah gaduh ngan akak sebab akak gi gune duit 5 hengget lame die bayar kat mamak..die bagi wallet soh bayar..akak carik2 duit kecik tak de..tengok2 ade terselit..akak gune jer ar..mane akak nak tau mase tu baru kawen..hahahaha...