tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, April 25, 2013

Day 2 - Membeli belah di Pasar Baru Bandung

Hari kedua iaitu hari Khamis 18/4/2013 merupakan hari yang dinantikan. Kenapa? Sebab SHOPPING. Itu wajib untuk mereka yang singgah ke Bandung. Tak singgah, sangatlah rugi mak jemah ooiiii.


Ikutkan tentatif member nak pergi hari Jumaat tapi aku minta tukar sebab haruslah membeli belah dulu supaya penat disitu. Hahaha. Lagipun tujuan utama memang nak rasa sendiri macam mana suasana dalam Pasar Baru.


- Muka bahagia tak sabar nak habiskan duit! -


Waktu buka Pasar Baru
9.00 pagi - 5.00 petang


Selepas sahaja sarapan pagi di Hotel Patradisa, terus ajak supir pergi Pasar Baru. Awal pergi lagi bagus. Korang boleh tengok macam mana suasana di pagi hari. Jalan yang sesak, cara pemanduan yang agak menyeramkan bagi aku!


- Pemandangan dari tempat parking, lantai 5 -


Di Pasar Baru ada beberapa tingkat. Aku lupa ada berapa. Paling bawah adalah harga paling murah. Kata orang, makin tinggi ko naik, mungkin makin tinggi harganya. Maka haruslah pandai TAWAR MENAWAR. Jangan ada istilah malu nak tawar, kalau tidak korang juga yang rugi.




Rp 50 000 = RM 16.20


Jika korang berjalan dalam Pasar Baru, jangan hairan jika ada yang dok mengekor nak jual. Terutama yang jual keychain, fm dan sewaktu dengannya. Aku dah terkena kali pertama, dia jual keychain Rp 20 000 = RM 6.50.


Aku pergi lantai lain, jumpa penjual lain, depa dok offer Rp 20 000 tapi aku siap jawab, tadi dah dapat Rp 20 000, sekarang saya cari Rp 15 000. Terus dia bagi jual! Haiyak, aku rugi lah tadi. Agaknya minta Rp 10 000 pun dia boleh bagi. Korang kena buat muka eksyen taknak beli if harga korang offer dia taknak jual. Sure dia panggil ko balik suruh beli!




Satu meter Rp 19 900 = RM 6.50


Bagi yang nak tunang, nak kahwen, tak nyesal beli lace kat sini. Nak dapat harga macam ini di Malaysia, macam agak payahla. Ada pelbagai design lace dan harga. Tunggu korang pilih dan bayar sahaja. 


- member bz pilih -




Sambil pilih kain, kitaorang dihidangkan dengan Teh Botol. Pergh! Pada yang tak gemar, sila sedut sikit okay. Tapi bagi insan sepertiku yang suka mencuba, ai likeee! Sekali sedut 2 botol. Syabas untuk diri sendiri. Hahaha.




sehelai Rp 35 000 = RM 12


Aku ada rembat kain batik sarung untuk mak aku. Dia suka sangat. Belum jahit lagi ya. Ada pelbagai design, semuanya cantik.




Doorgift dengan harga bajet pun banyak. Ingat! Korang perlu tawar sehabis rendah tau. Yang ini, aku beli pin kartun versi kayu 100 pcs = RM 8. Bagi aku murah sangat. Kos pin sahaja dah berapa. Memang nyesal aku beli satu pek.


Bakal pengantin, meh ke sana tengok mana berkenan. Eh,jom sayangku kita pergi nak?  =)


Kitaorang berada di Pasar Baru dari start buka sampai jam 4.30 petang. Lepas itu baru makan. Itu dia, penangan membeli belah, lapar pun terus hilang.


Kesimpulan @ rumusan dariku sepanjang membeli belah

1) Harus ada list barangan yang ingin dibeli agar bajet mencukupi

2) Tak cukup duit? Takpe, apabila dah aktifkan pengeluaran antarabangsa, keluarkan wang di mesin atm dalam Pasar Baru { aku guna Maybank / BII  }. Duit yang keluar adalah rupiah okay. Bila aku kira, ambil duit dari ATM lebih jimat berbanding aku tukar di Malaysia. 1 juta = RM 317

3) Korang perlu rajin tawar menawar. Kalau boleh 70% dari harga yang diberi

4) Kalau diaorang taknak bagi, korang buat-buat blah, insyaALLAH diaorang terus jadi jual dengan harga korang minta. Harus ada "lakonan" di situ.

5) Jika beli kain pasang, WAJIB suruh diaorang ukur guna kayu. Korang pula tengok ada berapa meter. Sebab aku dah terkena, ada satu pasang hanya 2 meter lebih. Nasib baik boleh beli kain kosong.

6) Untuk makluman, orang Indonesia kecil-kecil jadi sebab itu kain pasang kurang dari kita. Nak senang, pergi ke butik Sir Cinta, Lantai 5, diaorang jual 4 meter. 

7) Bila korang dah suka dan fikir harga lebih baik, beli terus. Tak perlu pasang angan nak survey sebab korang tak larat punya nak patah balik. Aku pun tak habis pusing. Harga ok, kualiti baik, beli terus.

8) Kalau tak bawa air/makanan, jangan risau kerana di sana ada ramai yang akan jual. Merata boleh korang jumpa. 

9) Bawa air mineral sendiri, dahaga boleh terus minum

10) Digalakkan bawa beg galas belakang supaya bila beli barang, terus masuk dalam beg. Tak payah nak susahkan jari jemari anda

11) Di situ juga, ada lelaki yang akan offer diri bawa barangan yang dibeli, kalau korang nak guna pon apa salahnya. Dia akan bawa sampai terus ke van anda. So, boleh beli banyak lagi.

12) Tips harus diberikan. Contoh orang tolong, ko bagilah Rp 10 000 ka, ikut keikhlasan masing-masing. Macam kawan aku, time membeli, siap dia bawa gula-gula. Katanya ole-ole dari Malaysia.

13) Aku tukar duit kertas RM 1 sebagai ole-ole untuk mereka.


Rasanya itu je kot. Nanti aku ada ringkasan tips tau. So, jangan jemu nak baca terutama yang baru first time pergi. Sebelum pergi, aku banyak baca blog orang. Dapat juga tambah pengalaman. 


Baca yang lain :

Day 1 : Perjalanan dari Perak ke Bandung, Indonesia


Nanti aku buat entry KHAS untuk sesi tanya ya. Maaf sangat, minggu ini aku sangat busy.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

45 dak comei sayang YUI:

Syida Rasyidah said...

bestnye.. tak sabar nak baca entry seterusnya :)

Nurzakiah Hanum said...

moning sis
singgah pagi

Rapunzeel Cikilolo said...

memang nampak best.

dan memang macam nak pegi.

hihi!

eima said...

hmmm besh nye berjalan bab shopping kain pasang paling besh

Kesuma Angsana said...

mmg best shopping kayt sini kan !

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehe muka yui tu..muka terpaksa bahagia untuk habiskan duit2 utk shopping..hehehehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Yui...bestnya sopingggg!!

иʋя 'αιƨʏαн κнαℓιℓ said...

wuhoo. tawar menawar itu mmg perlu. sy sokong kak yui,sebab kena ada babak lakonan disitu. sy ni dah biasa dah berlakon konon tak jadi beli,at last org kedai bg murah,rembat terus. haha. tapi rambang mata kot bila dekat tempat orang tu,rasa macam nak rembat je semua yang ada. hihi. btw,nice entry kak yui :) lainkali kita pi jalan tempat lain pulak eh.

shaFazie said...

door gift tu menarik minat..:D

Shakira Pathi said...

Murah gilaa barag dekat sane :)

KY said...

wowww...banyaknya bag dan cenderahati, kat sana murahlahkan?

:: Cik Viva :: said...

menarik lah..nak pegi jugaklah sini..best!!

Tihara said...

seronok baca experience yui, murah sungguh barang2 kat sana...nanti nak baca lagi :)

Mimi Azirah said...

seronokknye...kne pndi tawar menawar ye yui....bagus share tips nih

AyueJean AJ said...

Ady=uh Yui..
Hati ni terbang2 nak gi Bandung tau..

Eca Dwinky Asha said...

tahun ne eca g KL.tahun dpn,leh g bandung pulak :P

Cik Nur™ said...

perghh...bila baca ni mmg buat nur borkobar2 nak kesanalah....

Mieya Atiera said...

Murah gila.

jaakechik said...

bestnya dapat ke BANDUNG. syurga membeli belah tu.. ramai dah pergi, rezeki jaa ntah bila la pulak...hiihihi...

BUI JUNAIDI said...

MURAHNYA..TERUS TERASA NAK G SEKARANG JUGAK..HAHAHA

azizah :) said...

eeee bestnya shooping!! murah2 yer... nak pegi gak nanti.huhuhu

MaYa MustWany said...

bab shopping tuh baru teruja..tapi tetap takut keluar dari MaLaysia..hihihi

Azhafizah Md Nor said...

memang tempat terbaik untuk shopping sakan utk wedding kan :) murah dan sangat berbaloi :)

nanieybarnieylurviey said...

Bestnye. No wonder rmai suke pergi sana cri brg kawin

Fifi Nadhrah said...

teringin nak pergi sane..

Rosmiza Ali said...

Wah! Memanmg syorga membeli belah betul nih.. Kalaulah dapat pegi ni, mesti syok shopping sakan! ^^,

Sutera Syifa said...

bestnya..murah2 ek..kualiti mmg bagus ke tu??

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email:
tonybandung@smartfren.blackberry.com
or
tonytransportbandung@gmail.com

adrianiku said...

APARTMENT @ BANDUNG : PLEASE CLICK : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com


1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 122 RM/ USD 32.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 700.000 / 219 RM / USD 59
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "6" JAKARTA TOUR: RP 575.000 / 180 RM / USD 50
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE TICKET TOUR + MEALS


NEED APARTMENT
NEW PAKET CARS + APARTMENT = RP 890.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N GATEWAY AHMAD YANI BANDUNG
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO APARTMENT
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info package & itinerary : info@kya-travel.com
customer service : cs@kya-travel.com
blog travel : http://sopirdibandung.blogspot.com/
blog apartment : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
homepage travel : www.kya-travel.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

Ayunk Hayukka said...

Salam sejahtera tuan/puan semohga semua senantiasa di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakata dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh sahaja PM atau WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom gi bandung murah jer TERIMAKASIH :)

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Pre order bagelen @ brownies kartika sari atau brownies amanda fresh from Bandung
Whatsapp ina 0192633431

Anonymous said...

aslmkm...bleh bg email x...? khalina_ali@yahoo.com... Nk taya serba sedikit

diekha permana said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
(Company Name : diekha tour)
Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

Kereta Taip Daily/14 jam

Suzuki APV ( 7seat )
Toyota Avanza ( 6seat )
Toyota Innova ( 7seat )
KIA Pregio ( 10seat )
Isuzu Elf ( 11-15 seat )
Isuzu Elf Long ( 16 seat )

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



Email: diekha38@gmail.com;
phone +whats app: +6281 320 627 412
Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

bandung tour said...

Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 atau
E-MEL : tourbandung0805@gmail.com (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..
dan di bawah ini adalah promotion rate kereta untuk (bandung tour)

Rate Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 540.000 or RM 157

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 640.000 or RM 182

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 840.000 or RM 242

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
*Include : kereta,supir,minyak, parking & tol

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap TOUR BANDUNG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Regard

(Mas wahyu) tour bandung

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 400.000 / RM 129/ USD 35
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info & package : info@kya-travel.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
Website : www.kya-travel.com
PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
cp : aulia

bandung tour said...

Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 atau
E-MEL : tourbandung0805@gmail.com (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..
dan di bawah ini adalah promotion rate kereta untuk (bandung tour)

Rate Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 540.000 or RM 157

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 640.000 or RM 182

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 840.000 or RM 242

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
*Include : kereta,supir,minyak, parking & tol

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap MARIKA BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Regard

(Mas wahyu) marika bandoeng

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Mohon maaf jika mengganggu Blog Anda

Perkenalkan kami dari Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional santun, peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Joom tempah transport murah kat Bandung jer.

Rate per Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova (7 seat) / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
*Include : minyak, parking fee, tol, driver fee, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps sahaja.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

Ayunk bandoeng said...

Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau
FB : ayung bandoeng
PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah)
dan kami pon menyediakan *pakej transport+hotel 3star (hotel di kawasan bandar bandung)

-pakej transport+hotel (2pax)

*3D2N = RM 270/pax
*4D3N = RM 385/pax
*5D4N = RM 490/pax

-pakej transport+hotel (4pax)

*3D2N = RM190/pax
*4D3N = RM 270/pax
*5D4N = RM 340/pax

-Pakej transport+hotel (6pax)

*3D2N = RM 160/pax
*4D3N = RM 230/pax
*5D4N = RM 300/pax

Mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Regard

Ayung bandoeng

Ayunk bandoeng said...

Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau
FB : ayung bandoeng
PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah)
dan kami pon menyediakan *pakej transport+hotel 3star (hotel di kawasan bandar bandung)

-pakej transport+hotel (2pax)

*3D2N = RM 270/pax
*4D3N = RM 385/pax
*5D4N = RM 490/pax

-pakej transport+hotel (4pax)

*3D2N = RM190/pax
*4D3N = RM 270/pax
*5D4N = RM 340/pax

-Pakej transport+hotel (6pax)

*3D2N = RM 160/pax
*4D3N = RM 230/pax
*5D4N = RM 300/pax

Mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Regard

Ayung bandoeng

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

primera trans said...

Jom...jom...
Cuti cuti Bandung with family
And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
👠👓👞👟👒👗👜👢💰

Note : Package included
▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
▪ New car with 7 seater, full Aircon
▪ Daily mineral water
▪ Breakfast daily from hotel
▪ Daily tour (as costumer request)
▪ Hotel 3 star with 2 person inside
▪ Airport pickup and drop
▪ Tax and service
Hotel choice 🏤🏣🏢
▪ Tebu hotel ( riau street )
▪ Fave braga (inside shoping mall)
▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

More detail you can contact us
Primera Trans Bandung
Whatsapp : +6285 318 49 0001
Gmail : primeratrans@gmail.com
Path : Primera trans
Facebook : Primera Trans Bandung

Happy holiday all🎶🎵📍📍🎉