tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, January 27, 2012

1 Group 10 Suara



Assalamualaikum dan salam persahabatan ..
 Entry ini adalah berkaitan dengan aktiviti 9 geng fiQ'Ra..
Jadi, ak sebagai insan yang tidak bertauliah telah dilantik
untuk menjadi ketua group cheese cake mungkin kerana ku gilakan cheese!


 Jadi, entry kali ni berkaitan
untuk memperkenalkan group cheese cake
juga ahli-ahlinya yang comel..hihi..


Molek kiranya entry ini dimulakan dengan pantun pembukaan..
Penyeri entry bukan??
Sila hayati sewajarnya ea.. hihih..


Kasih geng fiQ'Ra terikat erat,
Semesra cheese cake menggambit rindu,
Cinta disatu ukhuwah terpahat,
Sayang terpatri mencubit kalbu.



TAGLINE CHEESE CAKE


1 cheese Cake 1 cinta
"CC"



Idea : Eza





LOGO & BANNER CHEESE CAKE














Idea : Eza


Penerangan

One love group CC..
Itu bermaksud kami bersatu hati
untuk group cheese cake..
Juga bersatu hati untuk melaksanakan tanggungjawab..


MATLAMAT CHEESE CAKE

" Ukhuwah terjalin meskipun jauh dari mata
namun hati tetap bersatu demi
cheesecake dan GF tercinta "


Penerangan

Kami merupakan di kalangan insan yang jauh..
Biarpun tidak pernah bertemu, namun ukhuwah masih
tetap terjalin..
Dan yang paling penting, kerjasama kami
membuatkan kami semakin rapat..
Bukan saja di kalangan group cheese cake itu sahaja
malah dengan geng GF yang lain ^__^
Itulah matlamat kami..


Idea : Nurul Yui


LAGU CHEESE CAKE

Obsesiku versi Cheesecake lagu asal Aqasha untuk Gemersik Kalbu


video


Lirik

Bayangmu….
Warnamu….
Hiasanmu dan juga bau mu,
Membuat aku… lebur,
Hanyut di dalam ghairah,
Kernamu….

Tubuhmu, harummu…
rasamu oh semua aku mahu

*(chorus)
Inginku gigit gigit cubit merasa dirimu,
luahkan perasaanku,
dan mengatakan aku suka kamu

Hadiahkan pujian di setiap pagi harimu,
dengan harapan..
agar kau tahu...
Semoga kau tahu,
Ku gilakan mu

Auramu….pujuk rayu hatiku,
sering bergoncang… jiwa ini,
siang malamku..gundah,
tiada melihat bayangmu

ku rindu...tubuhmu...harummu,
rasamu oh semua aku mahu,
ulang chorus

ku gilakanmu...kau obsesiku
(love cheesecake!!)

Idea : Farzana


Sila menyanyi dengan riang ria okies..
Sambil tangan petik gitar..
muahaha!!


AHLI CHEESE CAKE




2)  Eza - Blog FB
3)  Nur Amalina - Blog & FB
4)  Ninie - Blog & FB
5) Farzana - Blog & Fb
8)  Ili Aisyah - Blog & Fb
9) Fieha - Blog & Fb


Video hasil kreatif : Fieha

Idea : Bersama

Secara keseluruhannya, semua konsep adalah
hasil dari perbincangan bersama..
Ulang sekali lagi, BERSAMA yer..

setelah semuanya setuju, ini yang dapat dihasilkan..


Terima kasih untuk kerjasama kalian..
Terima kasih untuk idea kalian..
Terima kasih untuk segalanya..


So,mailah kenal-kenal dengan kami
yang ramah tamah ini ea..
hikhik.. <-- memang kenyataan!!


Bila pembukaan dengan pantun
harus juga penutup dengan pantunnya kan..
jom tengok hasil kekreatifan eza mencipta pantun..


Satu cheese cake satu cinta,
Kisah adik akak mencuit hati,
Aktiviti 9 kasih tercipta,
Geng fiQ'Ra di hati, ITU PASTI.


Sekian, terima kasih daun keladi
lain kali singgah lagi ^__^


n/y : Yui minta maaf kepada semua yang terlibat
kerana xmampu bagi komitmen 100% 
apabila bercuti..
TQ kepada eza coz banyak membantu
juga rakan-rakan group yang lain ea..
sayang korang!! mmmuaaahhh!!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

23 dak comei sayang YUI:

diana said...

kalau buat syarat ahli wajib pandai masak cheede cake lagi bagus..eleekekek

Azhafizah[フィザ] said...

semoga group cheese cake terus maju..kreatif masing masing.^__^

Juliet_iRa~" said...

wahh bagusnya..siap ada lagu, video, tagline smua..hee..

lagu pon kemain lagi..hee...

tahniahh yui as group leader..ngee

Fazi Isma said...

akhirnya siap jgk... =))

alhamdulillah semua ok, faz mntak maaf sbb xdpat nk tlg... syg akak n smua... muah!!!

En. Muncit said...

wah ! tomey2 ! good luck geng cheese cake ! .

jemput ler dtg ke group cupcakes !hee
http://inikisahsibudakmuncit.blogspot.com/2012/01/1-group-10-suara.html

Pendamba Mawar said...

gudl luck alhamdulillah selesai jua..hehe..

leader apam polkadot datang menjengah.haha

shiema sufian said...

semuanya sesuai dengan group. best best (:

fieha said...

tersenyum baca entry ni..tahniah utk group cheseecake semua..semoga uhkwah kita bkn setakat di alam maya saje k..keep in touch :)

Liyana Najwa [YayaHwangMinYoung] said...

cheesecake <3

anitadiana said...

dasyat lah yui...meriahnya...

Nabilah MARS said...

wahh, hebatnya! :)
gud luck ^^v

Eza Boom Boom :) said...

yeay, suka baca entry ni yui.. hihik~

LaLa mhdnor said...

bleh jadi leader yg bertauliah ni :D

Cik Angah said...

semoga berjaya

era kecik said...

era suka part ni :

Inginku gigit gigit cubit merasa dirimu

sedap.. rasa cam nak nyanyi je sekali.. hehe :D

>> gud luck >.<

Nurul ain said...

nama ain tak ada heh?? ***tetiba kan :p

Miss Nadya said...

nad cuma tak dapat tengok video je sebab bb limit..:D

Nisa Greennnpanda said...

terbaikkkkk la group cheesecake..hehe.. XP

lgu tue best...

all the best ye dearies... ^_^

Miss Nadya said...

nad rasa nad dah membebel kat sini kn dear..:D

Putry said...

wah terbaik la hihi :D

fiQ'Ra said...

hebatnya group ni.. tahniah semua.. lengkap semua.. tahniah sekali lagi ;)



admin,
GF

cik ayuni said...

tertanya2 sape lah yang nanyi lagu aqasha tuh

farz zull said...

oh yeahh...perosak lagu dh sampai sini, hoh0 congrats geng cheesecake sekalian. LOVE CHEESECAKE!!