tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, January 24, 2012

Emas putih atau emas kuning? Suka yang mana??



Kome suka yang mana??
emas putih atau emas kuning?? standard orang pakai 916 tu




Lau ak, ak suka emas kuning..
beli mahal, pastu leh gadai..
lau emas putih, beli mahal tapi xleh nak gadai bagai..
huahua.. otak fikir ke arah itu lak!!
maklumlah, ak keje bahagian camni


So, kome camne??
suka pakai mana satu ea??
atau beli aje tapi xsuka nak pakai..
ada gak gtu kan..





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

32 dak comei sayang YUI:

fieha said...

suke emas kuning tapi de celup ngan emas putih..hehe

Nurul Alyaa said...

emas kuning!!! hihi
bila terdesak, boleh gadai. tinggi harga emas sekarang. ^^

smilenajah93 said...

saya suka campur . hehe ~

cik najihah said...

kite suke emas putih hihi

Myra Jay said...

Kalau utk ikatan sudi cthnya pernikahan, rasanya emas putih yg terbaik sbbnya ia mmg tak akan digadaikan seumur hidup :)



p/s : Kalau sudi tolong vote me on FB ya https://apps.facebook.com/boniavalentine/?share=276694f128094ba57c7.46496071

Rosalia said...

dua2 suka :D tapi lebih suka emas kuning. mengilau gitu

Tihara said...

ske emas kuning sbb pikir cam yui jugak..keh3 :)

Fazi Isma said...

suka sangat emas putih sbb chumel... =))

Cik Syiera said...

kalau syiera suka emas kuning..
c0z rntai,cincin n gelang syiera semua emas kuning...hehehehe..

bobiedanbad said...

emas kuning! hehehehe

Eza Boom Boom :) said...

nak emas kuning, baru berbaloi-baloii :)

Cik Azizah said...

da tentu emas kuning pilihan hati jijah..tengok la cincin masa jijah nikah pon dah tahu dah..hehe :) t leh jual balik laku..

Azhafizah[フィザ] said...

fiza prefer emas kuning..lebih berharga ^__^

Qaseh Puteri said...

haha..kak yui, kt x bleh pakai emas..nnt kawen kena pkai emas putih.. sbb gtal2 la klu pkai..

Miss Nadya said...

terus terang nad ckp nad suka warna putih..:)

Wawa Amran said...

Dulu suka emas putih tapi sekarang lebih suka emas kuning sbb lbh berbaloi hehe

tya omar said...

nak emas putih. haha. nanti tak payah gadai. the bonding will everlasting.

CintaKhadijah said...

ta suke mas kuning.. suke mas putih..

ni tanya2 nak bg ke seketul? hikhikhik.. :p

merahitujambu said...

suka emas kuning..sbb emas putih ni cantik tp x laku.XD

Nurul ain said...

suka putih!! :)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

wani lagi prefer emas putih..hehe

Nisa Greennnpanda said...

sy lg suke emas putih..
nmpk elegant sket, hihi~.. ^_^

aTy _faRed~ said...

kalau mampu beli ar dua2..;p pendapat akak beli emas kuning lebih berbaloi..lagi2 untuk mase depan..kalau bukan sebab nak gadai pon..emas kuning boleh buat pelaburan tau sekarang..:) emas putih cantik..dan mahal gak harge nyer..kalau ade duit lebih ley ar beli..:)

anismelon said...

suke dua dua..kalau putih yg kecik2 cantik..yg kuning..lawa..:)

anitadiana said...

mas kuning......laku kalau kita tukar beli emas yg lain..

MaYa MustWany said...

mas tak la fanatik sgt tapi mmg emas pure nya.kalau emas putih banyak design jgk kn.

Teenager Housemaid said...

suka emas putih..
tapi, sebab nak untung belilah emas kuning..
hahaha.
macam sis yui cakap, boleh gadai..teeheehee

Juliet_iRa~" said...

emas kuning utk hari2 bermakna..hee

kalo cincin tunang, nikah tu xkan la nak gadai kan..ngee..sentimental value..tp mata ira ckp emas kuning lagi value dr emas putih..sbb emas putih nmpk mcm silver camtu..uuhuu ;p

ninnah shafawati said...

suka emas putih, sb nmpk moden n remaja.hahah! :D seswai utk smpanan sndri @ ade sentimental value yg sgt tggi.emas kuning utk pelaburan d hari dewasa.heheheh ;)

IntaNBerliaN said...

akak suka emas kuning.. lagi besau lg suker..hihiihii

Aishah Jahirah said...

akak suka emas putih,mcm smart je...beli memang mahal tp nak jual balik murah...so kalau otak money2 tu belilah emas kuning ori tu ye...boleh buat pelaburan gak bila waktu kecemasan....

Cik Anita said...

emas kuning! pakai pun nampak mahal. hehehe