tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, January 06, 2012

TUTOR : Cara semak "kekuatan" kata laluan anda

Terima kasih kepada sis rozelt untuk info yang sangat berguna ini..Ak tau bila jenguk ke blog sis.. So, memandangkan ak rasa ia sangat berguna, jadi ak ingin kongsikan sekali di blog picisan ak ini.. khasnya kepada yang belum tahu ea ^__^


Step yang mudah !!

1) Hanya klik link ini ----> http://www.passwordmeter.com/
2) Isikan kata laluan anda, yang ini korang leh hide/show password kome tu
3) Then lihatlah hasilnya di SCORE
4) Leh juga tengok detail yang lain, hanya perlu RAJIN sahaja ea






Gambar di atas adalah merujuk kepada kata laluan ak.. mulanya kata laluan lain, just tulis GOOD,pastu terus tukar lain.. dapatlah STRONG.. lagi baikkan?? so,tryla tau.. mana tau, kome nya jadi lemah ke apa ke.. tak salah mencuba!!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

27 dak comei sayang YUI:

::CIK LYNN:: said...

thanks yui...=) nk kna try chek ni....

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

akak punya pun good...tukar utk dpt strong...hehee

nur anis said...

~very weak~..hihi

Miss Nadya said...

kene check ni..:)

Cik Muda said...

ada juga mende mcm nih..huhuhu~ oke nanti saye cube yer???

J.Syazwana said...

kite punya 77%.
strong.
hehehe

Izz Faizah said...

wahh..cmtu pun ade ek..nak try jgk..:)

Anum said...

best2

jedi said...

wah cam best....password aku malas sangat, senang je...hahahha

Eza Boom Boom :) said...

nak try jugak laa. makaseh share benda ni yui :)

LINDAHERY said...

hehe dah check dah...VERY STRONG ...

anismelon said...

nak g try la nanti...mcm best je..:)

Azhafizah[フィザ] said...

semua kene STRONG baru OK

aimie amalina said...

okeisss
bole cek skrg :))

AnneRaini said...

good info...

eh, akak try buka fibox tu takleh lah..ke aku yg ngok ngek ni??? huhu

Tihara said...

nak try shemak lah.. temkiu :)

Miss Nadya said...

p/s :: hik hik...info yg nad dapat jer..:)

Cik Azizah said...

baik cek kan yui..berjaga2 sebelum org hack blog kita..

ShahzCudin said...

die bleh trace tak sapa yg taip password tu..? takut ade pihak yg guna utk sesuatu yg buruk..

nur farahin binti sulaiman said...

waahhh.. farah kena try jga la.. hehehe

smilenajah93 said...

kim punye strong ! hehe ~

acheeqa farhana said...

nak check jugak la..thnks for the sharing dear :)

Juliet_iRa~" said...

heheh utk elakkan blog kena hack ea yui...thankss yui!

Nurul ain said...

ain punya password 100%... ahaaaa, memang dari dulu lagi suka buat password lebih dari 40 character...

Teenager Housemaid said...

alamak saya pnuya good je..

nak kene tukar ni..-_-'

Yatie Awang said...

nak kena cuba jugak ni..hehehe

MaYa MustWany said...

mas pernah wat dulu.just fb jew yang agak strong(konon).yang lain lemah.hahah..selamba cekadak je