tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, January 09, 2012

Anwar Ibrahim dibebaskan <--- keputusan mahkamah

Siyes,ak tau sikit-sikit.. belum berminat masuk campur atau amik tau hal politik.. dan keputusan mahkamah dah kuarkan.. ramai yang menanti dan tertunggu.. dan akhirnya, diBEBASkan.. setelah bertahun..




Walau apa pun, mata kita leh ditipu, tapi ALLAH lebih mengetahui bak kata sis moon .. samada bebas atau tak,itu kerja dunia..tapi akhirat, ALLAH akan tentukan mana yang benar dan tidak..  Yang bersalah, buat fitnah p minta maaf.. eh,apa ak ngarut.. sudah2..


Oh ya, yang dok "rajin" sangat wat perhimpunan tu, p la bersurai.. wat ganggu perjalanan orang lain aje tau.. * nasib tak jadi kat Ipoh,hikhik..  G satu,ak suka dengar ceramah seorang ustaz ni..* ada yang inform ustaz tu suka kaitkan politik dalam ceramah  tapi bagi ak, lau ada yg berunsur politik, kompem ak biar.. just amik mana perlu.. Tak suka singgah ke blog yang berunsur politik..TQ..


UPDATE : Ak tak sokong mana2.. huhuhu..


n/y : Keputusan mahkamah keputusan dunia..
keputusan ALLAH keputusan akhirat...





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

26 dak comei sayang YUI:

Pwincess sarah said...

yup toi tu..allah swt lebih tau segalanya...dia boleh tipu manusia..tapi tak leh tipu allah..coz allah lebih tau tindakan dia..

(apa yg adik cakap nie..hehe)

Cikpuan rara said...

betul tu.akk sokong.yg sorg junjung quran.yg sorg diam.last2 yg diam menang.tp Allah lebih tahu.akk tak sokong mana2.

fieda said...

Allah maha megetahui segala galanya kan yui..

Mohd Hariz said...

Junjung Quran n Sumpah laknat tu DOSA. Kalo boleh, saya jumpa satu kete n cakap kete sy. Saya junjung quran and bersumpah laknat kat masjid. Terus dapat kat saya. Sebab tu RASULLAH xbagi main sumpah. Yg penting, YANG SALAH TETAP MENDAPAT BALASAN DI AKHIRAT SELAGI DIA TIDAK BERTAUBAT..

Anum said...

ada hikmahnya

Anonymous said...

So ramai2kan la setuju Hukum Hudud tu.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

btol dik..akak sendiri pon xsokong mana2..

izyantyPersonalTaste said...

dibebaskan ek...stress tol tengok politik m'sia...xnak terlibat he3...patut my bos beli banyak beras buat kenduri kot..

susulemakmanis said...

erm..ALLAH MAHA MENGETAHUI!

eMMe said...

di dunia lepas bebas, di akhirat jwp sendiri dgn Allah ... sape benar sape salah, di kemudian hari sendiri tanggung balasan nya...

adiba ramli said...

kite pon tak amik tau sgt pasal politik ni. amik mane yg perlu je. :)

jum siggah blog : bclakadiba.blogspot.com

Dalila Hamid said...

Allah megetahui segala-galanya...

Eza Boom Boom :) said...

Hee, walaupun Eza ambik course politik p benda tu Eza tak bawak kat blog. Biarlah setakat untuk study je. hee.

Keputusan Allah tu paling utama, manusia boleh manipulasi keadaan.

Cik Azizah said...

Allah mengetahuinya..sudah terbukti die tak bersalah..ada hikmahnya...ekk tak sokong sape2 tau..hehehe

Azhafizah[フィザ] said...

fiza tak campur sangat hal politik..sukar nak difahami..

::CIK LYNN:: said...

sma la...mls nk amik tau psal politik ni...kita xtau sapa2 yg btol...huhu

smilenajah93 said...

sape yg buat ftnah tu cepat2lah minx maf .. eheh ~~ ape kim mngarut nie ..:P

merahitujambu said...

ahahaha..sy x amik th..=p

Nisa Greennnpanda said...

ape2 pun arap brakhir la kes nie eh.. hehe..

yui, thn nie 1st time kite same2 ngundi, kn? >_<

Syieda™ said...

sape yang betui sebenarnya akak? seyes xtau langsung bab ni. sebab paling xsuke, POLITIK.. hurmmm macam2..=.=

aTy _faRed~ said...

hurrmm...betul lar tu..ape2 pon..selesaikan urusan ngan Allah tu jugak..:)
disebab kan pehimpunan ni akak sampai opis lewat satu jam..!!! geram..!!

anitadiana said...

malas nak ambil tahu politik ne,mana salah,mana betul....apa yg diorg buat..hanya ALLAH yg tahu kan yui....

Aishah Jahirah said...

politik....sekadar pemerhati bebas..heheee..ats pgar...

Belog Sambal Belacan said...

mahkamah berpandukan bukti-Allah berpandukan kebenaran..hanya Allah mengetahui!

aimie amalina said...

huwaaaa
same la dgn kembo
amng x amik port
cume amik tawu jek
hehehehe :D

Miss Nadya said...

ramai blogger post ini kan??

tapi nad semalam tak on9..:)