tentang
banner
tutor
fb
home

Sunday, January 15, 2012

Day 21 - benda yang anda wajib bawak bila keluar rumah

Maafkan hamba kerana cabaran 30 hari di anaktirikan.. ahakz.. gila!! benda len ak leh update..apesal ntah cabaran sebulan ni dilupakan  dengan sengaja!! So, untuk memastikan diri ini menyelesaikan kerja dengan sebaik mungkin, ak teruskan.. tidak sesekali ak abaikan begitu sahaja * semangatlah konon!!


day 21 - benda yang anda wajib bawak bila keluar rumah

Okies,nak tau ea apa yang WAJIB ak bawa bila keluar rumah..




1) Semestinya beg duit 

Penuh ngan segala bagai kad yang PERLU dan DUIT paling koman mesti ada RM 50  kerana takut if ada emergency case.. tak ke naya lau duit ada RM 1 aje..huhu.. nak tengok apa dalam beg duit, tengok cabaran 13 ini..


2) Handphone

Tak bawa tiga xpe.. janji satu hp ak ni WAJIB ak bawa.. Dua lagi tinggal xkisah.. xwajib! ahakz..  takut orang-orang tersayang msg/kol.. muahaha!!


Eh,itu aje kot yang penting.. cukupla ea.. t ak kata bawa tudung,baju,suar, kang kome pelik lak kan.. hihi.. gurau aje wei..okies, settle cabaaran ke 21.. chaiyok2 yui.. cepat habiskan.. jelez tengok Cik Muda hapdet cabarannya..


 

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

20 dak comei sayang YUI:

Juliet_iRa~" said...

hee..stuju!

handbeg xbw?heeee

saffiya_aleesya @ echa said...

handphone tu kalau tertinggal kat umah rasanya aku sanggup balik pegi ambil..huhuhu

Diyana Ali said...

satu lg bawa tisu . hehe

ShahzCudin said...

Beg duit mmg penting..
klo kuar kejap2 tu jarang bwk HP..

Qaseh Puteri said...

2 bende ni mmg sgt2 pntg dlm idup..nk kua kmpom bnde ni bwk..

Aishah Jahirah said...

kalau akak...segala benda nak bawak termasuk netbook...hehee

Azhafizah[フィザ] said...

kalau tak bawak purse naya je..duit,ic,card bank,lesen..kalau tak hado..pingsan!hehe

Nurul ain said...

fon & beg duit tu kamu pegang je ke?? ***betul2, 2-2 barang ni sgt penting

FAIZ FAKHIRIN said...

if nk ke area luar bndr, kna prepared duit dlm poket, if nk ke bandar, kena pastikan debit kad ada fulus...hahahaha...

Eza Boom Boom :) said...

Hee, sama la kita. Hee, p handphone tu tak bawa pun tak pe kalau Eza.

Miss Nadya said...

hah?yui ada 3 henpon??

giler ganas..:)

aimie amalina said...

sameeeee!
lagi satu, kalo senmpat cpai sapu tgn atau tisu
hehehehe

Rtp Farra Arisha said...

arisha often more than 2 things ckckckck

smilenajah93 said...

wahhh ~~ akk x pakai handbag ke ?

Azmi Khan said...

wah ari tu terlupe bwk dompet kena than dgn polis lak lg....
sedih tul.....

IntaNBerliaN said...

samala.. akak pun bwk beg duit n hp..hihii

btw, chemor tu kg akak.. kiranya parent akak yg duduk situ.. dekat sedi desa tanah hitam... abah akak org ulu kuang...

nusha lak duk mana?.. :-)

Cik Muda said...

ait....start semula dah.. hihihi...yui dah 21 hari ...tak pe....huu~

Bulan Syurga Firdausi said...

beg duit sy sllu bwk tp handphone mmmm selalu sy tinggal je kt rmh..memg xde sape nk cl..kcuali hari keje je...huhuhu

ps mmm tau yui sedih mak cl bgth kucg mati kn..yui ckp nk sekor penganti kn haa tu berekor2 ;) hehehe jgn sedih2 na....

aTy _faRed~ said...

ha'ah..hp memang penting..kalau jadi ape2 tengah jalan senang nak kol..tapi yg penting kedit harus ade..ni bawak hp jer tp kedit tak de..mane lak nak carik duit topup kan..ngeh ngeh ngeh.. kalau akak..lagi satu yang penting..kunci umah dan kunci kereta..:) dan harus ar lesen sekali kan..

Cik Anita said...

Nita dah tinggal dah cabaran ni..hehehehe.
Yui!
keluar rumah x bawak baju ke? hihi