tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, April 23, 2012

22042012 - Kemalangan tanpa diduga!

Ya ALLAH, hanya ALLAH sahaja tahu perasaan kami bertiga ketika kemalangan ini berlaku semalam. Sekelip mata! Tanpa diduga! Syukur alhamdulillah, kami tidak mengalami sebarang kecederaan. Hanya kereta cedera parah.







Kesemuanya 4 biji kereta. Dan kereta abahku kereta terakhir. Salah pemandu kereta pertama coz tetiba nak brek dan u turn. Lampu brek pon takde! Kereta kedua sempat mengelak. Kereta ketiga ( teksi ) brek mengejut dan abah aku terus langgar!


Salah abah aku juga, ikut rapat. So, xleh kata apa. Duk diam-diam coz dah patah kaki takde kereta. Muahahaha! Tunggu kereta siap dibaiki dan claim mana perlu. 






ALLAH sedang menguji hambanya ini. Bersyukur kami sekeluarga selamat. Katanya dalam 2-3 minggu baru siap. Nampaknya kalau nak ke Jom Heboh minggu ini, naik motola. Hihihi. Merempit lagi ^__^






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

41 dak comei sayang YUI:

azam said...

alhamdulillalh semua selamat

are_lin@yu said...

alhamdulillah nsib tak jadi bnda yg tk elok kn dear..dugaan....

mizzkechique said...

masyaAllah, truk gak..

izan mama mia said...

Alhamdulillah yui n semua ok...sabar yer..nnt claim...sementara dok merempit tu...merempit cara muslimah tau..hihihi...:)

Nor Nadiah said...

Subhanallah...yui n family semua ok?

next time bebel kat abah sikit ye..

Woofer Storm said...

nasib baik selamat..berhati2 dilain kali tau..

Masz Sidek said...

alhamdulillah semua selamat...
teruk juga kesan perlangaran tu kat kereta...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam yui..trkejut tgk keadaan kete ayah yui tu.Teruk gak depannya...
Alhamdulilah,yui sekluarga selamat.
Mmg salah pemandu yg depan sekali tu..membelok tanpa bagi signale
Geram ngan org2 camni...

иʋя 'αιƨʏαн κнαℓιℓ said...

alhamdulillah selamat . bersyukur sgt lah kan .
takpe2. dugaan allah nak bg . takpe , merempit lagi best n cepat smpai . :D

Myra Jay said...

Syukur alhamdulillah korang semua selamat..

Nak tunggu kereta siap lambat jugak ooo, takpe dok rumah pun best kan..

Bulan Syurga Firdausi said...

Allah...sabar ye yui...mmm alhamdulillah smua selamat.....tp insurans kete ayah tu pasni mahal balik la....

Nurul Husna Mohd Hassan said...

alhamdulillah.. yang penting semua selamat..

J.Syazwana said...

alhamdulillah semua selamat.

itu lah hari tuh baru borak2 dengan akram pasal accident macam ni.
orang belakang mesti kene salah punya sebab ikot rapat.
huhuhu

Anum said...

sabar ya yui ujian allah

Azhafizah[フィザ] said...

kadang2 dah cukup berhati hati..orang lain pulak tak berhati hati..alhamdulillah yui dan family tak apa apa..

p/s:jangan merempit sangat yui..^_^

IntaNBerliaN said...

teruk gak kete.. tp alhamdulillah yui n family xda pe2..

hakamah hamyadi said...

agak bahaya kalau terlalu ikot kereta depan terlalu dekat...kena ada jarak yang selamat...seb bek nuyui dan family selamat,.alhamdulillah

::CIK LYNN:: said...

alhamdulillah...nsib baik yui skluarga xda pape...

[sutera kasih] said...

syukur kamu xda pa2 yui..biarlah kereta saja yg parah, kereta blh dganti..huhu

CikPuan Azizah said...

mmg teruk sgt tu.. jijah pon pernah kena macam ni..brek depan mgejot! mintak claim org yg first tu la..buat ape pakai claim kita...huhuhu

Eza Boom Boom said...

malang memang tak berbau dear.. huhu. benda memang dah nak jadi.

Aishah Jahirah said...

teruk kemek tu....kereta kawan akak almost 2month baru dapat balik.janji sebulan.bengkel panel tu lmbt dpt claim rasanya...alhamdulillah yui sekeluarga takde apa2.

❖ Syaa ❖ said...

Jom rempit sesame hewhew Eh alhamdulillah selamat , aishhhh bahaya noh , kalau tak tak pi dah jom heboh tu ishishish

nur anis said...

ayah saya pun suka follow rapat kereta depan..memang kena bebel je la dengan mak saya..

teruk jugak kereta ni..apa pun, nasib baik semua selamat tak cedera..

shiema sufian said...

Alhamdulillah, semuanya selamat. Hadapi ujian ni dgn tabah ye yui (:

Fazi Isma said...

alhamdulillah smua slamat kn akak...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alhamdulillah... semua selamat kan.. kereta rosak xpe.. janji orgnyer selamat :)

::studio_FARUQ:: said...

Alhamdulillah sgalenye slamat...truk gak tu smpi kne towing..

cik najihah said...

teruk jugak kenenye tu

Wanieys said...

Alhamdulillah semuanya selamat...Ujian Daripada Allah S.W.T. sabar yer

Cik FaRiZaM said...

alhamdulillah, smua sihat... :D

anitadiana said...

alhamdulilah..nasib baik semua selamat...yui..nak nasihat sikit jangan follow teerlalu rapat takut tak sempat tekan break...

Cik Anita said...

ha..

ni yg tgk kat fb Yui semalam, tp x sempat nak komen pape. Mujur lah family Yui tak apa-apa..ishk

NOOR FATIN said...

lebih ni berhati2 lagi k. pandu elok2. ;) bersyukur lah.. anggap ni sbg pengajaran tau. jaga diri baik2 :)

ikafantasi said...

cianye yui n family..nasib baik semua selamat

aimie amalina said...

hayoo
cm tu ke citenye
bru nk tye yui
cm ne eksidennye

alhamdulillah semua slmt kan

x pe., x lame lag elok la kete tu kan :)

MaYa MustWany said...

macam kes mas.nnti mas entry kisah tuh.

allhamdullilah mujur xde pe2 kat diri

nanakimie said...

syukur yui n family selamat....huhu....cian kt keta jugak,tapi xpe nati2 elok la kan...keta leh dibaiki,nyawa xdpt ditukar gnti kan yui

ecadwinkyasha said...

Alhamdulillah,nasib yui dan family xde apa-apa.....

fazzlim said...

nasib baik sume slamat...
kereta xpe..boleh baiki...
tapi nyawa xboleh

Marya Yusof said...

Innallillah... Nasib baik xde apa2... Alhamdullillah...