tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, January 05, 2015

Hanis Zalikha dilamar Hairul secara langsung

Sape tengok gegarvaganza ka apa namanya ntah? Kalau tengok mesti perasan part hanis zalikha dilamar hairul secara live. Ala hanis zalikha blogger yang sekarang dah makin jadi artis terkenal.


Hubungan yang nampak gayanya senyap-senyap. Lamaran yang buat hanis "terkejut" mungkin. Tengok raut wajah pun boleh agak.


Apa pun, banyak dah komen-komen ku baca baik postif atau negatif.


Pendapat aku sendiri :


1) Sweet juga buat macam itu. Kenangan indah perlu diingati ketika melamar. Sebenarnya banyak cara, tapi terpulang pada individu masing-masing. Ada yang kata ini ikut cara barat, tapi kalau tak taksub apa salahnya? Asalkan masih mengikut apa yang perlu.

2) Berani buat secara terbuka dan itu juga tanda si dia serius. Bila melamar secara terbuka, otak kena set samanda pasangan akan bagi jawapan YA atau TIDAK. Kalau ya, alhamdulillah. Kalau tidak, cari yang lain. Mehmeh.

3) Walau terbuka, sekurangnya hairul tak sarung cincin itu sendiri atau tidak berkepit tambahan itu siaran secara langsung. Suka apa yang Jihan katakan dan Jihan bertindak secara bijak!

4) Mendapat restu orang tua. Itu paling penting!


Apa pun, aku harapkan pasangan ini mempunyai jodoh yang kuat. Sama-sama suka dan sama-sama mampu, apa salahnya. Doakan kebahagiaan mereka.


Benda yang wajib, itu sebenarnya yang perlu didahulukan =)




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

Azizah Green Line said...

haah kecoh ni semalam...nak gak tgk..hee

wahida said...

kesian keknis..nak tak nak kenalah jawab ye, kalau tak, malulah si hairul tu...hahaha...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Oh ya ke?Kak atie tak tgk pon..
mcm cara awal melamar scha kan?hehe

AnneRaini said...

akak pulak dok fikir woii ni apa kes masuk citer lain ni??? syok2 mengimbau kenangan alih2 masuk part bosan... hahaha.. kitorg laki bini rasa mengarut. tolong buat dlm ranc lain..huhu

nur anis said...

Huhu..kecoh pasal ni..semoga diorang bahagia..bgus jihan..

Diana Rashid said...

Betul..ada yang cakap nak tiru omputeh..tapi bagi akak,kalau tiru omputeh,tak de la dia senyap2 dah pi merisik dan minta izin mak ayah hanis..kan??tak nampak omputeh pun...yang sarungkan cincin pun bukan dia sendiri..kan?/kan??

eima said...

smlm tertekan channel 104 tetiba ade live jihan dok kecoh2 ...aku pelik jg ..tgu 2-3 minit br paham .... hanis zalikha dilamar .... hehehhe

ai jrg tgk cerita berunsur muzik gini .. tertekan dok pilih channel ...

Nur Inani said...

tengok jugak semalam. heheh :D

Eca Dwinky Asha said...

yg pntg dapat restu da...heheh :)

Azwa said...

sweet je hairul azreen buat macam tu dekat hanis zalikha. yeah, macam yui cakap. azwa pun dengar mcm2 pandangan positif dan negatif dari pelbagai pihak.

orang kata hanis zalikha "TER"paksa kata YES tu sebenarnya tidak benar. Muka hanis zalikha muka terkejut dan dia sendiri tak menyangka sama sekali yang hairul azreen akan melakukan sedemikian rupa. :)

Actually, diorang ni cinta antara 1 sama lain. Cuba tengok ig hanis zalikha sendiri. Dia sendiri kata dia memang cintakan hairul azreen. Apa2 pun sama-samalah kita doa kebahagiaan diorang. :) :)

anamizu said...

suka part Jihan jadi mak pengantin tu. lain2 hurmm no komen lah hehe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yui,
bagi akak TAK MASUK hokeyh p melamar dalam program tu
LARIK JAUH KONSEP kot
buatla dalam MELODI ka, MELETOP ka, SEHATI BERDANSA ka, RAIKAN CINTA ka
apa2 ja la program cintan cintun dalam astro tu
yang pi pilih program nyanyian tu yang .......................... :P

Azhafizah Md Nor said...

lagi sweet kalau datang rumah :)

lynndamya said...

Salam, haha bagi sy ini sweet...yg komen negatif tu, entahlah..haters sejati mungkin :p