tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, January 08, 2015

Resepi Bergambar : Kek Cheese Leleh Atkins

Ada yang tengah berdiet atkins? Kempunan nak makan kek tapi kek yang dijual tak memenuhi syarat diet atkins, sila cuba menu di bawah. Boleh buat cover kempunan tu serba sedikit. Hihi.



sumber : Kelab Diet Atkins


Aku pernah buat versi aku, bukan kukus [ entry ]. Yang kukus ini nampak menarik sebab 98% macam kek dijual di luar. Kau tengok dia punya tekstur. Menarik!


Fasa 1 boleh makan tapi aku rasa kalau fasa 1, 2 minggu tu buat "clean diet". Makan benda asas sahaja. Kalau lepas dua minggu masih teruskan induction, boleh buat resepi di atas. Yang penting. pandai kira carb intake ok.


Apa pun terpulang sebab badan masing-masing. Naik turun sendiri juga kena cover =)





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

17 dak comei sayang YUI:

Diana Rashid said...

Rasa cam yui ni dah pakar la bab2 atkins ni..boleh jadi jurucakap nih..kan??yui memang banyak ilmu2 bab2 atkins ni ..kagum..

Mayang ABDUL RAZAK said...

bestnyer.. asik cheat aje yuiii .. guana.. dengar kat diet atkin bleh guna tepung almond kan yui??

AnneRaini said...

krim cheese semata2 ke? tak muak ke?

ps: konon nk nmpk byk sikit bila cash out tu tp hampeh jugak. Kalau die base on komen org psl fraud tu mmgla hampeh. org click bukan bermakna kite terlibat kan.

eMMe said...

orhh..Yui, penah buat kek cheese leleh atkin ke? camner? sdap la tuuu... bahan2 dia tu... kene beli kedai pasaraya besar..kalo kedai kecik kat area umah tu tak sure ade jual cream cheese tak, akak nak gak try buat... hehehehe.. tapi tak yah diet la.. yui diet ke?

eima said...

menarik ....

Nadia Johari said...

yang taknak diet ni nampak pun sedap kek tu..ahhaha

CT Humairah said...

alhamdulillah CT dah hilang few kilos dengan bantuan DA.. nanti share la lagi recipe i loooike :D

Eka Tikah said...

alahai...sedapppnye kak. Tapi nak buat takde masa. sedihhh T_____T

Nur Inani said...

sedapnyaaa. nak try buatlahh :D

At-Tarmizi said...

nampak cam sedap =)

QUEENPINK said...

queenpink tengah pregnant,tak boleh diet2 :)

Najib Ariyan said...

saya masih mencuba nak diet tahun ni... tapi baru sehari dah tak tahan... lemah nya badan... cemana yek... rasanya tanak diet lah... nak makan jer tapi nak senam kaw kaw punya...

Siti Rohaida Yusof said...

WAH...lepas ni boleh la cuba kan..

Mar Mansor said...

pertama kali saya rasa air mineral dititiskan stevia..saya rasa, rasanya sangat pelik..& rasa tak nak minum lagi dah..mungkin kena letak dalam air manis ye

anamizu said...

ana masih blm cukup kuat utk diet hold mkn T___T

Azhafizah Md Nor said...

Nampak sedap tu..

Azizah Green Line said...

Atkin pun nampak sdap.. nyumyy