tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, January 27, 2015

Tersepit untuk membuat pilihan

Pernahkan menghadapi situasi tersepit saat untuk membuat pilihan?


Biasanya kita diberi 2 pilihan.
Kita perlu pilih hanya satu antara dua.
Tidak dibenarkan untuk kedua-duanya.
Itu namanya pilihan.


Pabila buat perbandingan
Kedua-dua pilihan mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri.
Nak pilih A, B juga ada
Nak pilih B, A juga ada


Akhirnya kita sendiri tersepit
Tak tahu mana satu pilihan yang tepat
Buntu!


Moga pilihan terakhir adalah pilihan terbaik
Maafkan jika tersalah membuat pilihan
Manusia mana yang sempurna


Alangkah bagus jika tiada PILIHAN buat masa ini







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

Nadia Johari said...

pernah terjadi..tapi pikir mana yang terbaik

Azhafizah Md Nor said...

Setiap pilihan ada kebaikan dan keburukan mungkin..pilih yang terbaik ye Yui :)

Nur Inani said...

selalu jugak lalui macam ni :D

anamizu said...

hurmm tu la. hidup ni mmg kena buat PILIHAN.

Azizah Green Line said...

Nak buat pilihan tu selalu failed

eima said...

sape yang tak penah merasa ... semoga dpt buat keputusan yang terbaik

tiga lalat said...

Salam. Hee pilihlah plan C pula.

AnneRaini said...

selalu jadi time nak beli brg...tak tau nak pilih yg mn.. Duit cukup utk 1 je.. huwarghhh stress... Ni kire pilihan jugakkan?? hehe

Eza Boom Boom said...

Hope yui dah dapat buat pilihan yang tepat.. hihi. Blogrunning in progress.Lawat blog yui dulu.. Wehee.

lynndamya said...

Salam, pernah terjadi. Saya buat pilihan dgn membayangkan manfaat dpd pilihan tu untuk masa depan nanti. Bukan pada sekarang.

Mardiah Diana said...

Kadang2 terlalu banyak pilihan membuatkan kita amat sukar membuat pilihan....