tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, January 06, 2015

RESEPI : Kerepek Ngaku

First time aku berani nak beli dan buat sendiri. Selama ini perhati saja yang dijual. Dalam otak ingat itu adik beradik bawang. Hahaha!




Buat permulaan aku beli lebih kurang 12 biji. Tak sampai RM 2. Kupas pun senang, nipis sahaja kulitnya. Lagi senang dari kupas sengkuang.


Cara buat dah aku sertakan. Korang boleh rendam dulu dengan air garam sebelum sagat atau letak garam selepas goreng. Aku tak letak sebab aku suka rasa asli ngaku itu sendiri.


Sedap tau! Jangan lupa cuba. Tak cuba tak cinta, eh!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

15 dak comei sayang YUI:

Sally Samsaiman said...

sedap rasa dia?

nur anis said...

X pernah jumpa...huhu

eMMe said...

kerepek ngaku?? ape tu Yui??? tak penah dgr, kerepek ubi jaga ke? hehehe...

eima said...

tak penah mkn ... tp menyagat tu cam mls benor akak ni dik oi

Muzai Samilan said...

haha akak ingat pun bawang putih tadi.. terpikir2 sedap ke ek

Nur Inani said...

macam sedap je. nak try lahh :D

zazanizam said...

zaza pun tak pernah cuba buat..boleh r try nti mcm senang je hihihi

ct kektus said...

tak pernah rasa. jadi tak tau rasa ngaku tu mcm mana. huhuuu

pos kat kite sikit yui. hihii :D

Diana Rashid said...

memang sedap ni..kalau akak buat kejap je habis..rasa letih depan api lelama..heheh

Lynn Hamzah said...

x pernah cuba nie...nak kena cari juga nie...hihihi...

manis said...

byk kali nampak kat tesco & econsave. tapi tak penah beli.
hari tu tgk sorang nyonya ni beli banyak, separuh troli dia borong. tak sudah2 dia membungkus menatang ni.
pasni nak beli lah, nak try buat jugak..ngeeee

Azizah Green Line said...

tak pernah jumpa gak ni

Azhafizah Md Nor said...

nak beli aritu tapi tak confident pulak nak rasa..nanti kena try jugak kot ni

lynndamya said...

Salam, hoho apekah kerepek ngaku ini? Ngaku tu nama buah tu ke? kelakar pulak nama dia, mcm xmeNGAKU pulak~ hahah :p

CT Humairah said...

ngaku ? buah apekah..? tak pernah dengar hehehe..