tentang
banner
tutor
fb
home

Sunday, May 06, 2012

Jimy Palikat - Anak Kampung



Memang aku ini
anak orang miskin
tiada apa-apa yang dapat ku berikan
engkau memang cantik
memang tidak padan dan tidak sepadan

Aku anak kampung
tiada pelajaran
kuli-kuli sahaja
memang tidak padan
cantik bah kau itu
banyak yang tergoda lagi orang kaya

Tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan
rumah ku pun tiada adapun bapa punya
apa lagi belanja mau bayar berian kahwin sama kamu

Bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

Engkau masih muda cantik lagi menawan
janganlah kau cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti kau menyesal tiada guna 3x

....................................................... .......

Tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan
rumah ku pun tiada adapun bapa punya
apa lagi belanja mau bayar berian kahwin sama kamu

Bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain


Video - Anak Kampung


nota kecik yui
Skang musim aku
suka dengar lagu ini =p




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

30 dak comei sayang YUI:

shera haifa said...

suka lagu nie!!!!

izan mama mia said...

ooo..baru semalam dengar lagu ni masa g pasaraya..best gak...
layannnn......

cik ika said...

ta pnah dgr pown lagu ni..

Masz Sidek said...

lagu ni memang best... sy pun suka dengar gak... :)

Wanieys said...

wanieys pun anak kampung...ceria jer bila dengo lagu ni heheee

Azhafizah[フィザ] said...

Dah famous lagu ni sekarang kan..

[ wanni ] said...

eh sama! lagu ni memang tengah hot kot sekarang ;p

♥e'in♥ said...

lagu nie best.. senyum je bile dgr.. hehe

Tihara said...

bak kata org muzik, lagu macam ni catchy..selalu ada dlm radio..best yui :)

kocix! said...

mmg aku da hapal lah lagu nih! hahahhaa

nga tgu lagu ni muncul kat tpt karoke yg berdekatan je skang!

CikPuan Azizah said...

suka gila lagu ni...kalau ada kat radio sanggup jijah kuatkan volume nya...

ShahzCudin said...

lagu ni lagu baru ke lagu lama..tetiba hot plak sekarang..

aimie amalina said...

dari sabahan lagu ni
heheheehe

:))

NOOR FATIN said...

lagu ni bestttttttt!!

EruzuLiyana said...

lagu peberet nih. ada gurl nyanyi lagu untuk balas lagu nih. best2

Cik Yatt said...

rmai org pos pasal lagu ni.hee..femes

Woofer Storm said...

waah.layan anak kampung ea?jom balik kmpung sy..

Cik Nurul said...

haha pemes gaks lagu ni kan kan ^^

Cik Nurul said...

haha pemes gaks lagu ni kan kan ^^

Faidhatul Arfah said...

x penah dgr. Hee

zOeY zAu YaH said...

haha sejak kebelakangan nih kwn2 fb saya slalu share lagu nih..

Bulan Syurga Firdausi said...

memg suke lagu ni hehehe mase zero raja lawak bwk pn da suke...sy pn memg ank kampung ;)

are_lin@yu said...

hehe tringat masa tgk rajalawak ;-)

nur anis said...

suka lagu ni...first time dengar time kumpulan zero nyanyi..terus jatuh cinta..:)

J.Syazwana said...

semalam naik kete dengan akram asyik pasang lagu ni je. hehehehe

wahida said...

aku pun suka giler layan lagu ni...mmg sempoi habis...

[sutera kasih] said...

favourite song !! hehe

IntaNBerliaN said...

hubby akak tu pun sk lagu ni.. beria suruh akak dgr.. hihii

fiQ'Ra said...

lagu ni.. biasa dengar kat klasik nasional.. hehe lagu baru ke lama ni yui?

Nurul Husna Mohd Hassan said...

best lagu ni =)