tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, May 10, 2012

Kegembiraan dan Kenangan

Kita mulakan dengan kegembiraan ya. Semalam terima 2 barang dari pihak pos. Okay, yang pertama ialah FM Bandung jauh terbang nek Air Asia ni,hihihi . Pemberian bermakna dari salah seorang akak blogger yang telah lama ku kenal, Kak Anne.


Lama mana kenal walau tak pernah jumpa? Sejak beliau mengandungkan anaknya Kasyah sehingga dah umur lebih dari setahun. Lama tak?


- kelas kau yuiiii, muahaha! -


Cerita kedua, agak sedih + menjadi kenangan. Kad kesihatan/pemeriksaan Kaka dah sampai ke rumah. Dipos oleh akak blogger juga merangkap senior PUO, Kak Eintan. Beliau ni pegawai veterinar. Jadi,aku suka rujuk masalah kucing padanya.


- kad yang menjadi kenangan -


Begitulah kisahnya untuk entry kali ini. Satu menjadi kegembiraan dan satu lagi menjadi kenangan. Thanx juga pada Kak Eintan untuk entry salam takziah.


nota kecik yui
Balik SS semalam
aku masih terpanggil nama Kaka
dah biasa bila sampai panggil
Hmmmm





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

31 dak comei sayang YUI:

AnneRaini said...

ye mmg lama..sejak dari awal penubuhan bloglah kirenye...sampai la ni yui dah jadi blogger pemes dah..hehe

eintan nurfuzie said...

sabar la...mybe itu kennagannya..akak post sehari seblum kaka menghembuskan nafas terakhir...

Shiema Sufian said...

Waaaah, comel lah *keychain, Maybe* yang Bandung tu

ShahzCudin said...

xpe la..kad tu bleh gune ble jumpe pengganti nanti..

Masz Sidek said...

dah jadi kebiasaan kan bila balik rumah mesti panggil nama kucing...
sy asal balik rumah je... kucing mesti dah tunggu depan pintu rumah...

Cikpuan rara said...

alahai sedih nya.sbr eh yui.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

bestnya dapat ole2 =)

yang penting kenangan2 kaka ada lagi. nanti maybe yui dapat kucing lain yang sama macam kaka =)

Saya Disini said...

dh tinggl kenangn

Wanieys said...

xper nanti guna kad tu untuk pegganti kaka :)

Che Rosliza Che mat said...

tak pelah yui mungkin ajal kaka..kucing hidupnya tak lama...

IntaNBerliaN said...

FM bandung tu comellah.. :-)

are_lin@yu said...

wahh jauh tu dari bandung..hehe

SarahSyafiq said...

even kite bukan penggemar pada kucing tp pernah jugak main2 dgn kucing ni.gelagat dia memang tak tahan.dapat rasa kan mcm mana yui rasa bila kehilangan nya.

[sutera kasih] said...

nti cari kucing baru yaaa yui syg :)

wahida said...

sori baru tau kaka dah pergi...ya Allah...sedihnya...sungguh aku sedih sgt ni...

:(

saffiya_aleesya @ echa said...

keychain tu comeii laa..klu warna merah lagi comeii

nur anis said...

sabar ye yui...

wahhh..best tu dapat ole-ole jauh mari...

ziezah said...

xpe yunk..moga kak sentiasa dalam ingatan yui..


tahniah dpt FM yg comey :)

Noraim said...

perghhh hadiah dia naik flight gtu. canggih betul. haha.

Cik Purple said...

alaa kesian.. sabar ye kak yui.. :))
btw, cp pon ada FM dr bandung tuh.. ada 3.. hehehe.. mantan boss bagi.. hehehe.. comel kan.. tp cp dpt kaler pink.. :P

ecadwinkyasha said...

cantiknya fm tu..

nnti jumpa la pengganti tu yui..eca lepas hilang cece,dpt byk..siap bgi nama 'gonto' dan 'grey'

ejulz said...

bnykkan bersabar.. :)

teratak hati said...

sedihnya kucing kesayangan dah pergi selamanya..

Tihara said...

R.I.P kaka..sedih la sbb chalo akak baru je mati thn ni..tabah kan hati yui

Nor Nadiah said...

setiap kedukaan ada kegembiraannya my dear...

bnyk2 kn bersabar dear..:)

new entry : Cash out Churpchurp RM1117 kali ke dua

http://www.nornadiah.com/2012/05/cash-out-churpchurp-rm1117-kali-ke-dua.html

shida'R said...

huhu..mungkin ade pggnti tuk kaka? yg boleh happy kn kembali yui dan famly :)

FM jauhhnya importt hehee~

cinta siswi said...

alolo.. sabar ye syg.. nnt beli baru buh name kaka..

Azhafizah[フィザ] said...

jauh datang dari bandung tu ade sentimental value..

ermm..kenangan itu adalah suatu yang terindah.

anitadiana said...

tak pa lah yui..baru seimbang..gembira VS sedih..itu lah kehidupan...

NOOR FATIN said...

senyum ;)

Myra Jay said...

Bila grmbira psti ada sedih..
Sabar ye psl kaka tu ye..