tentang
banner
tutor
fb
home

Saturday, May 12, 2012

RESEPI : Oreo Marshmellow

Sebenarnya resepi ini aku terjumpa dalam FB. Ada yang bagi respon baik, mungkin sudah mencuba. Maka, aku kongsikan pula di blog untuk tatapan semua. Mana tau ada yang nak try resepi simple ni kan. Aku pon belum cuba, hihihi.





Bahan - bahan
1) Biskut Oreo
2) Marshmellow
3) Butter


Mengikut apa yang aku baca, tak perlu nak simpan peti ais dulu ke apa. Semua caranya macam gambar di atas. Nampak senangkan? Apakah rasanya? Kenalah cuba sendiri. Selamat mencuba kawan-kawan .





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

22 dak comei sayang YUI:

✿ pink velvet ✿ said...

akk x penah try marshmallow yui... sedap ke?

uncHa said...

hehe nak cuba :)

Sally Yatiey said...

Nampak senang. Boleh try ni ^_^ hehe

teratak hati said...

sedap ke??nampak menarik..

Tihara said...

rasa dia jd mcm kek la kut tkan..sbb marshmellow tu liat2, biskut tu crunchies..gaul2 jd lembut la kut..eh cam nk torai je :)

nur anis said...

alamak..macam mana caranya tu..huhu

Eza Boom Boom said...

asal makanan yang yui publish kat entry, mesti Eza suka. yummy2! :)

Wanieys said...

bahan2 ringkas..nampak mudah bley try ni heheee..thanks 4 sharing yer yui :)

Myra Jay said...

Xpyh masak dulu ke yui dah msukkan butter tu? Nmpk sedap..

NOOR FATIN said...

nampak mcm senang sgttt! dann konfirm sedappp... oreo tuu

Azhafizah[フィザ] said...

mesti kene try ni..3bahan tu kene blend ke yui..then yang disusun tu..gune kepingan butter ker?butter brand ape ye?nanti yui pm details boleh yui?

cik ika said...

geraam ta gn sis ni..suke post entry sal mkanan febret ika..tgk perut ika da lapaq da..gemuk ika sis siap nt..hahhaha

p/s: nk try wat tp susah bnk cri brg bile kt u ni..

Cik Nurul said...

whoaa nampak sedap & macam senang gaks nak buat tu. ada masa nak try lah nanti.. hehe

cik najihah said...

nampak sedap ...

::CIK LYNN:: said...

nmpk cm sng je...=)

ainraus said...

nak jugakkk! . tapi tak reti buat. -.-

IntaNBerliaN said...

akak xsuka sgt oreo ni.. sbb manis...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

yummy2 =)

ziezah said...

macam sedap je.. suka oreo je..hehe

aTy _faRed~ said...

ni peberet akak n i..haa...lepas abes pantang nak kene cube..;p

iizza said...

dh try ker..sedap x..?

fieda said...

nmpk gaya mcm sodap ni..