tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, May 08, 2012

Sedih melihat keadaannya

Kalau semalam sempat aku post satu entry ini. Thanx pada yang bertanya dan mendoakan kesihatan kami berdua. Alhamdulillah, aku semakin okay, dah kerja hari ini. Tapi Kaka, sama juga keadaannya.


Tak sanggup aku tengok betapa payahnya dia nak buang air kecil mahupun air besar. Sayangnya, takde!! Tak terkeluar apa-apa pun. Akhirnya dia terbaring dalam pasir. Mungkin mengenangkan kepayahannya.


- beginilah aku saat melihat dirinya -



- keadaan yang semakin tidak bermaya -


Hari ini akan aku berulang ke SS. Aku mahu lihat sendiri keadaannya. Moga sihat belaka dan tidak seperti kata orang veterinar tu mengenai hayatnya yang semakin pendek. Pagi tadi sebelum pergi kerja, aku kucup lama kepalanya. Menitis air mata. Hmmm.



nota kecik yui
Baru sebulan lebih
aku bela Kaka
Cubaan dari ALLAH



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

28 dak comei sayang YUI:

azam said...

usaha lagi ye kucing...hehehe

Azhafizah[フィザ] said...

Semoga Kaka kembali pulih..aminnn

Anum said...

ciannya dia

uncHa said...

sabar ye kak..sama la dengan kucing nisya..tapi kucing nisya still kitten..dan telah meninggal pada 2 minggu yang lepas..sampai sekrang gelagat dia bermain di mata :( masih lagi duk teringat

IntaNBerliaN said...

gambar kaka tu betoi2 nampak dia lemah...

nur anis said...

kaka...kaka kena kuat..kena sihat tau..kesian tuan kaka ni sedih dan risau...

izan mama mia said...

CIANNYER..WALAU IA HANYA SEEKOR KUCING..KAN...YUI MMG PENYAYANG

Anum said...

cian dia kan

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu ciannyer tgk kaka....

are_lin@yu said...

alahai sian kaka...

eintan nurfuzie said...

sabar yek...dugaan

eima said...

Dr tak leh nk operate ke ... ke bg ubat lawas ke ...anything to help him ....sian kaka... hopefully die kembali sihat ..aku faham prasaan ko nui JJ aku dulu pun idup tak lama ...ath sakit pe tah pipi bengkak pastu lebam pastu pecah luka merebak pastu mati ...sian

wahida said...

sedihnya yui....sedih sungguh ni...

kesian aku tgk gambar dia tak bermaya tu...semoga dia cepat sembuh...

ko teruskan berdoa yer...

CikPuan Azizah said...

alahai nmpk sgt lemah lesu kaka ni..moga cepat sembuh kaka :)

::CIK LYNN:: said...

sabar ya yui..=) moga cpt sembuh n yui xrisau2 dh...

Masz Sidek said...

kesiannye.... sedih tengok keadaan kaka tu... ;'(
semoga kaka akan sembuh...

megu-megu said...

sabar ye yuii...tumpang sedih skali..xleh tgk kucng sakit TT_TT

ainraus said...

awak. saya baru follow sini. siannya kucing awak.
sabar eh.

Cik Anita said...

Alahh..xtau nak komen cemana pasal kucing! hope cepat sembuh supaya tuan dia tak sedih..

Cik Muda said...

ciyan kaka..

semuga cepat sembuh.

AnneRaini said...

alahai siannya...mintak2lah elok lepas ni..

Bulan Syurga Firdausi said...

sy sendiri penah menangis mase anta kucing p klinik haiwan otw balik die mati..lepas sy ckp noneng kalau sakit sangat pegi la...aku mintk mf slh slp aku mase jage ko ( noneng ) x lame lepas tu, sy usap kepala die, memang die mati...terkedu sy nusha...

[sutera kasih] said...

kenapa kaka tu..x try bw pegi klinik?

cik najihah said...

die lemah lagi mungkin..saba ye kak

shida'R said...

kaka..sembuh la nnt yui hari2 sedih huhu...

nanakimie said...

moga ada keajaiban dari-Nya..sabar ye yui,huhu...

Nida said...

Moga Kaka kembali sembuh...

C'Jai said...

Sedih...sedih...