tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, May 08, 2013

Berapa lama masa diambil untuk siapkan tempahan craft?

Berdasarkan entry { ini }, Sis MJ ada bertanya berapa lama masa diambil untuk siapkan tempahan. TQ sis untuk pertanyaan ini. Terus datang idea nak buat entry. Kih kih.


Sebelum ini, untuk pengetahuan kalian, kerja untuk mengerjakan craft dan menyiapkan order yang diada hanya dilakukan pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum. Hari biasa aku tak buat sebab barangan craft semuanya ada di Sg Siput ( SS ).


Berbalik kepada soalan, tempoh yang diperlukan bergantung kepada list order yang ada. Selalunya if cust nak tempah, aku akan bagitahu siap-siap bila barang mereka akan dipos. Bermakna takdalah mereka tertunggu sebab dah tahu tarikh sebenar.


Ada juga bantal yang dapat disiapkan sehari sahaja untuk 1-2 bantal. Itupun KALAU cust bagitahu design yang nak & paling utama bayar dahulu tak kisah 50% dari bayaran atau full payment termasuk pengeposan.


Aku paling senang hati sikit jika cust bagi design, warna dan corak macam mana depa nak. Takde aku buntu idea. Wei! Nak amik idea tu makan masa tau. Stress sikit mak jemah! Kih kih.


Bagi tempahan yang banyak, sangat digalakkan buat tempahan 2-3 minggu sebelum due date. Lagi awal lagi bagus. Memudahkan kedua belah pihak.


Okay terjawab sudah semuanya ya. Ada apa-apa lagi nak tanya pasal craft? Hihihi.


Update :
Daku buat seorang sahaja tanpa bantuan
Huhuhuhu! Tak bagi mak buat, kesian =)





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

13 dak comei sayang YUI:

MaYa MustWany said...

memang yui wat sorang2 ek? ke de mak tolong cikit2?

Kesuma Angsana said...

moga terus maju jaya ye nui

Tinta Lana said...

Lana faham bab nak cari idea tu,bukan sng..

Lana mendesign header.. bila disuruh, "buatlah cmna pun, janji sesuai ngn tmplate" haa..mula la lana blur,huhuuh. Memang seelok2nya, cust bagi hint nak mcmna. Supaya proses tu lebih cepat berjalan kan yui :)

ieda immi said...

moga terus maju dik ! ;)

kalau tangan kreatif tuu kejap je ;)

Syida Rasyidah said...

rajinnya dia.. comel pulak tu hasil kerja :)

Shakira Pathi said...

semoga bisnes terus maju :D

Dylla Abas said...

sama la kita..takpe2..chaoyik2 :) moga success deh!

tenku butang said...

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

azizah :) said...

rajinah yui nak kena siapkan tempahan yg banyak..hebat..moga terus success bisnes yui yer..

Tihara said...

semuga terus sukses yui :)

Rosmiza Ali said...

Macam dah lama tak singgah sini kan? Huhu.. Sorry.. After this will visit lebih kerap ke sini.. =)

Cik Nur™ said...

rajin yui....
Nur malas...

tapi okaylah bisnes yui pun dah majukan. :)

dan nur doakan moga terus maju lagi.. :)

Sally Yatiey said...

Semoga bisnes terus maju :D