tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, May 14, 2013

Day 4 : Aktiviti dalam flight Air Asia [ part 2 ]

Kalau sebelum ini entry bye bye Bandung, sekarang aktiviti aku dan member dalam flight. Ekekekek. Takde kerja nak up juga entry!


Memandangkan flight kami pagi dan pastinya belum breakfast, terus aku cadangkan kepada member, kita makan pagi dulu. Kelebek menu yang ada. Harga standard lah kan. Pasti lebih sikit dari biasa.




Apa namanya aku pun lupa tapi rasanya best. Sedap je telan. Penuh sopan daku makan. Hahaha. Bukan sopan tapi sebenarnya dah lapar sangat!


Penerbangan balik aku rasa sangat best sebab crew sangat ramah! Time tu kebetulan ada training untuk crew kira orang atas ada turun sekali. Memang enjoy flight kali ini sebab mereka sangat ramah dan pandai buat lawak.




Lihatlah muka orang tak sabar nak melantak. Hihihi, takdelah. Saja nak buat lapik perut. Oh ya, gambar pemandangan awan takde kat aku. Nanti aku letak dalam entry lain ya.


Sempat juga aku beli barangan air asia. Niat dihati nak dapatkan beg yang RM 10 tapi nan hado stok! Pujuk hati belilah set fm air asia, ada 6 pcs kalau tak salah. Nanti gambar ku tunjuk ya.


Aku sampai dalam jam 10 lebih kalau tak salah. Terus aku balik Perak sebab aku minta abah aku jemput. Senang aku nak angkut bagasi yang berat bebenor itu. 


InsyaALLAH nanti akan aku update entry seperti :

1) Tips sebelum ke Bandung { entry }

2) Tips semasa berada di Bandung { entry }

3) Supir dan kenderaan yang digunakan  { entry }

4) Jumlah keseluruhan perbelanjaan yang dikeluarkan { entry }

5) Antara barang yang sempat shopping di Bandung { entry }

6) Tempat menarik di Bandung


Kalau ada tambahan, nanti aku update kemudian. Semua ini insyaALLAH bermula minggu depan ya. Terima kasih kepada yang mengikuti kisah perjalanan aku dari Perak ke Bandung Indonesia. Moga ia memberi manfaat kepada kalian, insyaALLAH.


Day 4 : Bye bye Bandung, nak balik Malaysia! [ part 1 ]


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

16 dak comei sayang YUI:

are_lin@yu said...

wahh sdapnya tgk yui mkn ;-)

istiqomah said...

wah,best tak bandung,,tengok air asi ada promosi tu,,cam nk g sane gak,haha

combi said...

bestnyeee..combi x pnh nek flight lg..sadis x :p

Rara Nasiha said...

Makanan dia sumpah nampak sedap. Terliur sekejap. :(

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, sedapnye. dalam flight pun boleh makan sedap2. hihi

Cik Nur™ said...

tak sabar nak tgggu entry tips2 dari yui.. :)

nanti uploadlah pic awan...Nur suka awan.. :)

Hazmin Hamudin said...

Bukan main rajin lagi buat entri travel ni. Saya travel langsung malas nak buat entri. haha.

Puan Bui Junaidi said...

PANDUAN YG BERGUNA BAGI SESIAPA YG NAK KE BANDUNG..GUD JOB..^_^

Rosmiza Ali said...

Nyum2! Cam sedap pulak nampak gambar makanan tu.. =)

azizah :) said...

sekarang banyak pakej menawarkan ke bandung kan..memang menarik.. tapi cuti xmengizinkan..huhuhu

Syazana Zainn said...

seronoknya jalan2 pi sana :)

Kesuma Angsana said...

sempat juga makan2 dalm flight yer hehehe

Fifi Nadhrah said...

memang detail.. terbaik la..

Tihara said...

bestnya menu dia, nanti nk baca entry bandung lagi :)

Shida Radzuan said...

tgk pn tau cam sedap tp kdg2 dah lapar pe pn sedap kan heheee..

MaYa MustWany said...

makin terasa lapor lak tengah pose ni tengok menu tuh..