tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, May 06, 2013

RESEPI : Mango Yogurt Ice Blended

Kalau sebelum ini aku sharekan Strawberry Yogurt Ice Blended { entry }, kali ini nak kongsi resepi Mango Yogurt Ice Blended. Bahan asas masih lagi sama, yang bertukar hanya buah =)




Bahan- bahan ( untuk 5 orang )

1) 4 bji mangga kuning yang dah masak
2) 1 bekas yogurt 500 gram
3) Ais ketul secukupnya
4) Sedikit susu pekat


Cara- cara

1) Masukkan semua bahan
2) Blend hingga hancur dan sebati




Sedapppp! Bukan aku sesaja kata tau. Kalau tekak aku memang bestlah macam ini! Nak lagi best, korang blend sikit mangga jangan sampai hancur pastu masuk dalam cawan. Takpun potong kecil-kecil.


Pergh! Nikmat sambil hirup sambil gigit buah mangga yang masih tidak hancur. Sila buat segera, kih kih.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

23 dak comei sayang YUI:

MizzTina said...

terliur nengok...wuwuwu

J.Syazwana said...

kite suke minum air yogurt yang bliss tu je. kalau makan yogurt ni x suke. hahaha

Che Rosliza Che Mat said...

sedapnya....akak tgk pun terliur...

Hazmin Hamudin said...

Rajin betul buat benda ni ye.

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Dylla Abas said...

yummy..!! nk try :)

najihahfara said...

sedapnya..

azizah :) said...

wahh sedapnya yui..nyummy

nini said...

sedapnya....

Cik Nur™ said...

gulp..!
sedapnya nampak....

Cik Yatt said...

sedapnyeeeeeeeeeeeeee

izatty fatihah said...

wahh boleh try ni. nampak sedap je.

iAmCekbolat said...

hahaha sedapnya nampak ! nak tryyy . nnt tnjuk ke akak yuiii

;D

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, rajin nyer dia...

ANNA MARIANA said...

wow, sedapnya...

IntaNBerliaN said...

mmg sedap ni.. tambah2 lagi kalau panas.. sejuk je tekak.. :-)

Deqla Manjew said...

perghhh.. tgk nmpk sdp tu..kena try...

Mimi Azirah said...

sedapnye

MaYa MustWany said...

adess keciur ayor liur ni..hihihi

are_lin@yu said...

sedapnya..yogurt mmg feveret ni.hehe

Mieya Atiera said...

pergh. heaven nya kalau dapat segelas.

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, nampak sedap. kite tak makan yogurt. hee

Azhafizah Md Nor said...

resepi dari yui perlu dicuba ni!