tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, May 07, 2013

Day 3 : Wajib singgah di Kartika Sari Bandung [ part 4 ]

Selesai beli barangan kulit di Cibaduyut, kami terus singgah ke Kartika Sari. Tempat menjual pelbagai jenis makanan, brownies, kerepek dan sebagainya. Masuk sahaja dalam kedai, rambang mata nak pilih beli apa untuk di bawa balik.


Haruslah aku ambil apa yang telah disarankan oleh blogger-blogger yang terlebih dahulu pergi. Kata mereka sedap dan sepatutnya aku juga cuba.




Aku dok mencari brownies cheese kukus tapi sayangnya dah habis. Yang ada jenis bakar. Ambil jelah dari kempunan nanti. Aku sampai pun dah pukul 8.00 malam. Memang patut kebanyakan nak habis.


Kartika Sari : 10 am- 9 pm


Waktu buka aku tak sure tapi waktu tutup memang macam itu. Sebaiknya datang awal agar apa yang anda idam ada. Huwaaaaa! Aku je yang tertelan air liur nak yang kukus.




Menu wajib rasa

1) Brownies kukus / bakar
2) Pisang salai
3) Bagelen
4) Kek Lapis


Yang di atas adalah antara menu yang disarankan maka aku pun beli. Dalam banyak tu aku suka pisang salai cheese. Nyum nyum. Sedap weiii! Aku beli salai cheese, coklat & strawberry.







Aku sempat ambil beberapa jenis seperti di atas. Bukan taknak beli banyak tapi takut bagasi tak muat. Tapi sebenarnya dia airport Bandung, makanan boleh bawa masuk dalam flight. Kat Malaysia tak lepas bab makanan nak bawa masuk. Sabar jelah.


Berapa RM aku berhabis di Kartika Sari? Nanti ya bab TOTAL PERBELANJAAN di Bandung. 


Lepas ini kami menginap di hotel lain iaitu Hotel Pop yang serba warna warni. Aiiii likkeeee.


Kesimpulan @ rumusan dariku sepanjang berada di Kartika Sari

1)  Harga yang disediakan adalah harga tetap. Jangan plak gatal nak tawar menawar ya

2) Jika barang yang dibeli anda banyak, mereka akan sediakan kotak siap packing seperti aku. Memudahkan untuk bawa

3) Sila beli banyak-banyak pisang salai. Aku beli lebih 5 pek itupun rasa tak cukup. Kih kih


Baca entry yang lain juga 

Day 3 : Membeli barangan kulit di Cibaduyut Bandung [ part 3 ]


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

17 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

salam selasa
singgah pagi

dhiera said...

blom pernah lagi ke bandung. best ye! nak plan ke sini pulak lah

Rapunzeel Cikilolo said...

pisang salai??

lame kot tak makan benda alah tu...

IntaNBerliaN said...

alahaiiiiii akak yg tgk ni plak terliur.. hihi

Eza Boom Boom said...

bab makan eza suka sangat ;) hihi..

Dylla Abas said...

tak perasan ada entri trip ke Bandung ni..kena follow up ni :)

♥ Nurul Baidurah ♥ said...

nampak sedap ja makanan indoon tu.

Fifi Nadhrah said...

oo.. pergi bandung... ni entry first.. fifi nak kene bace semue entry ni..

sedih sebab pernah burnkan tiket ke bandung sebab mase tu awal pregnant.. takut..

Deqla Manjew said...

bercuti ke indonesia ke dear.. ?? hihi.. baru nk terjah sini.. maaf lmbt.. ni pun tgh marathon ke blog kwn2.. thanks tau sudi singgah komen kat blog deqla.. ;)

eima said...

sedap ke pisang salai ?? rasa smoked kan ??? huhu

Mimi Azirah said...

meroyan akak tgk makanan dlm entry nih

^^eKaTiKaH^^ said...

pehh, nampak sedap. bilalah kite dpt merasa. hihi

MaYa MustWany said...

pisang salai?tak pernah rasa lagi..hihihi

are_lin@yu said...

wahh byknya eh perisa dia..

azizah :) said...

pisang salai..bunyi menarik! kalau kek mesti sedap kan..

Cik Nur™ said...

ehh..nampak pun sedaplah,..
bilalah agaknya boleh ke sana...

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Pre order bagelen atau brownies kartika sari dan amanda fresh from Bandung,Indonesua
whatsapp ina 0192633431