tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, May 16, 2013

Kain pasang dari Bandung dah siap jadi baju

Kalau dah shopping di Bandung, haruslah beli kain pasang. Aku belikan untuk diri sendiri, mak dan juga adik perempuan aku.


Beli tak ukur tau. Ikut saja kata orang yang jual itu. Bila dah sampai Malaysia, ambil pembaris, ukur sendiri. Okay, hanya 3 1/4 meter sahaja. Risau tukang jahit tak boleh buat. 





Aku try gunakan perkhidmatan tukang jahit baru. Okay, hasil yang sangat memuaskan hati aku. Kira dia pandai nak bajet potong kain. Aku buat kurung moden.


Yang warna kuning untuk aku dan turqoise untuk adik aku.




Upah jahit : RM 50


Kain jenis macam baju melayu. Tak panas dan selesa di pakai. Aku ada satu kain purple design macam atas ini untuk dijual. Ada yang berminat?


Update : Kain dah memang ada kerawang macam di atas
Ini bukan baju raya ya, saja buat =)


# Buat baju tunang pun cantik juga, simple je tengok





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

31 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

cantik

Sally Yatiey said...

cantikkkkk ;D

Kuazue Mohd said...

rm50 yer upah nyer..pastu nak tanya..kain tu dah memang ker ada sulam kerawang tuu??!!

shaFazie said...

hasilnye sgt2 cantik...

ikafantasi said...

berape yui..cantiknye

dilaella Ella said...

cantiknya :)

azizah :) said...

cantiklah yui... suka ada kerawang tu.. menarik buat baju tambah cantik!

:: Cik Viva :: said...

cantiklahh...baju raya eh?

AnneRaini said...

amboi meriahnye kerawang. kain sulam tak beli ke?

Puan Bui Junaidi said...

WAH,CANTIK LA..

Shakira Pathi said...

Cantiknye bau. nanti akak dah akai, post la gambar eyh :)

lynndamya said...

amboi, dh ade baju raya, haha sy beli yg dh siap je lah nanti, hehe..cantik manik2 kerawang tu (n_n)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

cantik :)

hmmm...ok gak kan..kalo wat baju tunang tu.. hehehehe.. yui jadikan baju tunang aje le.. ngee~ jgn marah ye

wawa syaida said...

yuyui...nak! nak contact cam mn :)

Syida Rasyidah said...

cantiknya.. :)

diana said...

cantiknya kain dia...

Syuhada Salleh said...

mahalnye upah jahit tu..

Kakzakie said...

Cantik!! Betul boleh buat baju bertunang juga ni...

wawa syaida said...

yuyui...skang ni kat ofis...fb xleh bukak....means malam nanti baru dapat bukak page tu huhu

huny madu said...

Cantiklahhh..!

bunga_rose said...

lawa tuuuu... ada 1 gak pattern camtu, warna biru. Tapi bab kerawang yui menang lagi la hihihih

Myra Jay said...

Bila dah siap jadi baju nampak cantik..
Akak tengok bajet bulan depan ye Yui :)
Kalau ada rezeki nak beli adalah ye :D

Deqla Manjew said...

siyes..cantik.... sakan la beraya tahun ni kan...kihkih

Tinta Lana said...

Salam.

Warna turqoise tu cantik, naik kerawangnya :)

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, dah jadi baju cantik. bertambah cantik :D

Tihara said...

cantik baju yui :)

Hazmin Hamudin said...

Wah.. Macam nak bertunang dah je.

anitadiana said...

cantik lah yui..baju raya kak ita pun dari bandung juga...

Aishah Jahirah said...

wah cantiknya....sebut sal tunang tu....ehem2..heheh

Cik Nur™ said...

canttikkkkk sangat..!
suka warna turqouis tu

Shida Radzuan said...

kan dah kate mmg cantik :)