tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, May 15, 2013

Panggilan temuduga Penolong Pegawai Tadbir N27

Time cuti sakit, sempat aku buka emel dan agak terkejut tengok satu emel. Laju buka laman web SPA nak pastikan kesahihan. Alhamdulillah setelah hampir 2 tahun tidak menerima panggilan temuduga.




Aku tahu ramai yang dapat panggilan temuduga ini. Bersyukur dapat di interview tapi dalam hati ada juga rasa gementar. Hihihi. Takpe, kita cuba apa yang mampu.


Sudah tanya senior yang dah kena interview ini, ada juga sikit tips diberikan. Terima kasih sis. Ada lagi tak yang nak berkongsi tips untuk temuduga Penolong Pegawai Tadbir? If ada, boleh share. Tambah ilmu yang ada.


Doakan semua berjalan lancar dan dipermudahkan. Sekarang duk rujuk mana yang patut. Moga semuanya berguna. Amiiiin.


# Lepas interview baru gigih sambung entry Bandung ya




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

36 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi :)

Nur Zulaikha said...

tahniah... :D..gud luck

Myra Jay said...

Good luck Yui :)
Jawab dengan hati tenang k :D

Hazmin Hamudin said...

Tahniah yui... Harap lepas la ye.. Hehe

Puan Bui Junaidi said...

GUD LUCK YUI..BUAT YG TERBAIK K

Dylla Abas said...

oh...gud news ni..gud luck sis..chaiyokk!!

ieda immi said...

tahniah dik

nyui .. akak arituu kan dpt tau .. tapi sayang surat sampai umah 2 hari lepas tarikh interview .. akak x call lah .. x der rejeki huhuhu

Syazana Zainn said...

kite pernah buat tips dia. hihi

yui kena hafal nama menteri/kementerian

kena tahu skop dan deskripsi tugas

yui kena tahu juga siapa menteri yg bertanggung jawab dlm kementerian tu

dan kena tahu isu2 semasa juga

:D

sueshe said...

tahniah.. n gud luck..!! kwn2 sy rmai yg dpt intebiu n27..n seme gigih duk bc buku..huhuhu

Aqilah Khairri said...

Hehe kita takde tips. Yelo 19 baru. Tapi Aqilah wish goodluck! Buat yang habis baik tau! :D

are_lin@yu said...

wahh beznya yui dapat..ayu lma dah tak dapat..oo cek email eh..gudluck tau..wat yg terbaik!

||aLeaSaRa|| said...

wah all the best tau.ramai kwn blogger dpt iview ni.kena byk baca newspaper :)

bunga_rose said...

good luck yui!!! Insyaallah klu dah rezeki tak ke mana tu..

Mimi Azirah said...

semoga berjaya yui

HambaAllah said...

Syukur, Alhamdulillah. Tahniah tau xD Good luck. Fighting!

Deqla Manjew said...

wahhh gred N27 tu... deqla N17 jek...kohkoh.. apa2pun semoga berjaya ye... wish u luck!! =)

Kesuma Angsana said...

gd luck yer ... moga ada rezeki !

Syida Rasyidah said...

wah.. tahniah dan gud luckk tau, buat persediaan elok2 :)

Rosmiza Ali said...

All the best Yui! ^_^

huny madu said...

Gud luck yui! Ada rezeki msti dapat punya :)

Mila Ahmad said...

wah tahniah dapat panggilan goverment ye.

izan mama mia said...

mg berjaya yui

hana hadi said...

bukan senang nak dapat SPA. . Kawan hana dah kawin beranak pinak baru dapat pangilan SPA. hehe

tahniah :)

yui kerja apa skrang ni? ke belajar?

Rapunzeel Cikilolo said...

tahniah yui...

buat elok2

:)

SyAmSuL AnUaR said...

untuk jawatan N27 interview dah di buat hampir 2 bulan. ramai gagal..Study btl2 jawatan nie n yg penting kena tahu isu semasa..
Semoga berjaya...

Shakira Pathi said...

Takde tips nak kasi akak tapi all the best eyh akak :)

Cik Nur™ said...

semoga berjaya yui.. :)

♥ Nurul Baidurah ♥ said...

Tahniah ya Yui dapat panggilan temuduga ni..Good luck ya..:)..

aizamia3 said...

good luck.. ;)

azizah :) said...

tahniah yui!

jijah doakan moga lulus cemerlang interview ni nanti... moga dapat kerja dengan kerajaan.. Amin..

Fifi Nadhrah said...

gud luck!~

Tihara said...

tahniah..jangan nervous tu penting :)

Anonymous said...

salam....
pertama skali tahniah sebeb dapat panggilan temuduga... moga ada rezeki anda

kedua, saya sangat x puas hati dengan statement anda... maafkan saya... awak ada cakap yang awak dah tanya senior awak tips temuduga... pastu awak lak minta share/kongsi tips temuduga sedangkan awak sendiri ada dapat tips pon x share ngan pembaca...

inikah maksud shared bagi pihak anda? sangat x adil dan mementingkan diri sendiri....

p/s: saya berani jamin awak x akan post komen saya ni sbb macam saya cakapkan tadi, awak pentingkan diri awak sendiri ja....

[sutera kasih] said...

saya pon dpt jgk hehe good luck yer awk !

Mr. J said...

Kalau Penemubual Wanita ke atas Wanita , siaplah calon perempuan tu.. ada yg menangis beb.. Jom baca kisah temuduga i dan sedikit tips pada 16 Mei 2013 ..

Mr.J mendapat info bahawa penemubual bilik adalah 2 orang wanita , jadi hati Mr.J sedikit lega kerana selalunya penemubual wanita lebih senang dan reaksi mereka lebih 'girang' jika menemubual calon lelaki , bukan apa dah lumrah dunia bak kata mat salleh 'Magnet' diantara lelaki dan wanita . Patutlah calon wanita kena soal kaw kaw .. isk isk..

Shida Radzuan said...

gudluck yui :) do the best :)