tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, May 06, 2013

Isu tragedi flashmob berdarah di Ipoh

Terkejut juga buka FB kelmarin, member ada dok post video. Oh, bila tengok Ipoh, oklah. Bila play video, eh inilah tempat kawasan aku kerja!


Uih mak aih. Sampai berdarah. Aku tak sure lah siapa salah, siapa tak betul, siapa buat propa dan sebagainya sebab video tersebut bukan berterusan. Ada part itu part ini.


Klik untuk menonton video versi 6 minit dari sebelum hingga
bermula kejadian "bergaduh" { link }


Aku sedih bila tengok Islam sesama Islam bergaduh. Bangsa lain tengok, tak maluke? Jangan terlampau taksub sampai ada orang lain yang mentertawakan kita.


# Lagi satu isu BANGLA jadi pengundi. Kalau salah, tangkap. Orang yang salah lama mana bertahan kan?




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

18 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

Moning sis
singgah pagi isnin :)

izyantyPersonalTaste said...

penyokong yg lebih2...bangsa lain tepuk tgn je tgok org melayu bergaduh...buktinya kat perlimen DAP dh banyak...

BUI JUNAIDI said...

sampai berdarah?kuat betul semangat persaingan mereka..huhu

Shakira Pathi said...

Sepatutnya sama-sama Islam tak payah la nak bergaduh bagai ni heishh

Hazmin Hamudin said...

Rilex2.. Tah la. Apa nak jadi la dengan malaysia ni. Pemimpin pun sama tak betulnya. huhu

Syazana Zainn said...

1st time BW dtg sini :)

eh org ipoh eh? sama lah kite

:)

sy kat jelapang. hihi


p/s: biasalah kalau tak de provok mungkin tak jd gini

2 2 salah. hmm

adyna said...

tu yg susah kalau tak guna akal seblum bertindak ;)

Tinta Lana said...

Salam.

Lana ada nampak gak org post video ni kat fb..tpi tak tengok pun..nanti lana emo tak sudah,huhuhu

Cuma dalam hati, memang risau..kejadian mcm ni boleh merebak jadi sumtin yg lebih besar..

J.Syazwana said...

pening dah duduk malaysia ni.
nak duduk korea lah.
cewahhhhhhhhhh. kakakaka

Che Rosliza Che Mat said...

apalah....buat malu orang melayu jer...adik ipar akak duk ipoh...

D'ya D'ana said...

btul,,tak tau spe btul spe slah, sbb kita tak ada kat sna and diorg rakam pon dari jauh so tak dpat nak detect apa yg diorg ckap and spe yg start dlu, pape pon kita tak boleh suka2 hati nk slahkan org lain tnpa bkti

azizah :) said...

masing2 taksub n fanatik sgt dengan parti masing2.. gini la jadinya..

Cik Nur™ said...

Nur tak tgk pun...
rasa malu nak tgk sbb melayu sama melayu yg gaduh...

sedih...-_-

IntaNBerliaN said...

fanatik terlebih dorang ni

Deqla Manjew said...

alamakk.. ape kes pulak ni.... ish.. mcm2 la... wta malu jek...!

Mimi Azirah said...

tuh la jdnye kalo terlalu taksub smp sesame Islam pun nak gado

MaYa MustWany said...

mas tak tgk vid tuh tapi mmber mas bgthu de dua versi..satu yang dipotong just tnjuk parti biru serang dulu..n de versi satu lagi vid awal parti 1 lagi provok dlu..hmmm..ntahla..sedih la sesama melayu bergaduh :(

are_lin@yu said...

moga bangsa kita bersatu..amin..