tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, May 30, 2013

Perbelanjaan kasar yang diperlukan untuk bercuti ke Bandung, Indonesia ( kos seorang )

Mula-mula nak bagitahu, ini adalah jumlah pengeluaran duit yang "berjaya" digunakan sempena nak bercuti ke Bandung, Indonesia. Gigih kau duit laju macam air. Hahahaha. Anggaran kasar okay.


PERJALANAN, TIKET KEMASUKAN,  KENDERAAN & PENGINAPAN 

1) Tiket kapal terbang pergi & balik : RM 253
2) Tiket bas dari Ipoh - Hentian Duta : RM 18.80
3) Penginapan di hotel, tiket Kawah Putih & bayaran supir : RM 300 ( untuk 4 hari termasuk jemput dan hantar ke airport )

TOTAL = RM 571.80


MAKAN & MINUM

Dari airport Malaysia, sepanjang berada di Bandung dan dari airport Bandung
Anggaran kasar : RM 70

TOTAL : RM 70.00


HARI KEDUA DI BANDUNG ( 18/4/2013 )

1) Beli topup ( simkad supir bagi pinjam , baikkan? ) : RM 22.90 ( terlebih cukup untuk 4 hari )
2) Hasil membeli belah di Pasar Baru : RM 674.40
3) Makan dan minum : Ayah kawan belanja

TOTAL : RM 697.30


HARI KETIGA DI BANDUNG ( 19/4/2013 )

1) Berbelanja di Kawah Putih : RM 13
2) Berbelanja di Cibaduyut : RM 83
3) Berbelanja di Kartika Sari : RM 120

TOTAL : RM 216.00


HARI KEEMPAT DARI BANDUNG KE MALAYSIA ( 20/4/2013 )

1) Bayaran tax di airport : Rp 75 000 / RM 24
2) FM Air Asia : RM 29
3) Tol dan minyak untuk abah sebab jemput ambil dari Perak : RM 100

TOTAL : RM 129.00


PERBELANJAAN LAIN-LAIN

1) Terlebih, terkurang @ tidak perasan : RM 50

TOTAL : RM 50.00 


Total keseluruhan selama 4 hari dari Malaysia - Bandung - Malaysia
RM 1734.10 / secara kasar


Itu belanja untuk aku seorang. Bab beli belah itu bergantung kepada anda. Banyak beli, banyaklah belanjanya. Sikit beli, sikitlah belanjanya. Paling sikit bawah RM 1 000 pun korang dah boleh melancong ke sana.


Tak percaya? Boleh google dan tengok ada yang bawah RM 800 pun boleh pergi sana. Tapi mungkin dapat beli sehelai telekung, satu seluar jeans, ole-ole sikit, makan minum cukup-cukup.


Bagi aku, untuk amaun di atas dah berbaloi. Lagipun ada yang boleh dapat tiket pergi balik RM 100. Ikut nasib dan promosi. Ini pengalaman pertama aku, lepas ini boleh ambil iktibar mana yang patut.


Anda pasti ada inisiatif tersendiri untuk kurangkan kos mana yang patut. Apa-apa pun enjoy your holiday!


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

37 dak comei sayang YUI:

Deqla Manjew said...

owhh.. dekat 2k belanja ye.. ok la tu kan.. bkn slalu..hihi...

huny madu said...

Murah je pun tapi masih xdpt pegi..kesian kwn2 xnk p holiday, so sy pun xdpt la pegi

faiq said...

murh gak tiket kapal terbang x smpai 300 pegi balik..best kn bandung

Nory Zoulkefle said...

boleh buat kira2 ni, nak merasa jugak shopping kat sana...camtu kena bawak juta-juta lah nmpak gayanya...hehhehee

Nurzakiah Hanum said...

bagus ada entry macam nie

:: Cik Viva :: said...

bagus ni..buat rujukan kalau nak pg sana. Emmm..kena simpan duit dari sekarang..hahah

azizah :) said...

boleh tahan tu yui... nk g holiday mesti ada duit yg byk..baru best jalan2.hee

zeera lily said...

nice sharing..
ok nk praktikkan jugak skg..hee
jmput follow blog sy nnt =)

MaYa MustWany said...

lebih tepat simpan 2k,klu dah hbis tuh still de blnce xpe. :)

Azhafizah Md Nor said...

boleh tahan juga cost dia kan.kalau pergi melancong sure kena bawak lebih duit :)

Rapunzeel Cikilolo said...

kalau honeymoon menarik tak yui?

Cik Nur™ said...

betul byk shopping, byklah belanjanyakan..

tapi kira rm2000 tu kira okay dah kan. :)

Tihara said...

ok juga tu, yg penting best tengok tempat orang ni :)

IntaNBerliaN said...

tingin nak g tp tu la, lum ada rezeki

Nadia Johari said...

banyak perbelanjaan juga tu..

Shida Radzuan said...

terbaik yui :)

Cahaya said...

upah supir untuk bawak ke semua tempat dan juga jemput dan hantr ke airport berapa ek agak-agak untuk 4 hari 3 malam?

Abdullah Ab said...

Assalamualaikum Cik Nusha :)
Sungguh sangat bermanfaat informasi yang Cik sampaikan :) Mohon izin Cik, apabila ada kawan-kawan, saudara mara etc. nak melancong ke Bandung, boleh contact saya untuk jemput airport dan pusing2 dg kereta Exora. Please call or SMS Abdullah +6285219032032. Saya tunggu kabar. Trimakasih

Abdullah Ab said...

Assalamualaikum Cik Nusha :) Sungguh informasi yg bermanfaat. Nak melancong ke Bandung? Call or SMS Abdullah +6285219032032 boleh jemput airport & pusing Bandung dg kereta Exora:)

Mine Homecihampelas said...

Mine Home Hotel cihampelas

Promo .. Promo .. Promo ..
Jummm .. Holiday...

Start From USD : 27 / Night
IDR : 250.000 / Malam
MYR : 80/ Malam
Facilities :
-Ac Split
-Free Hot spot
-Breakfast
-Hot & Cold water
-Tv cable
-Parking Area
-Cafe

Terima kasih

Operasional Manager
Chepy suryana

Alamat : jalan bapa husen dalam no 10 cihampelas - bandung
Phone : + 622 2039130 / +6281322511883
Email : hotelminehome@yahoo.com
Web : www.chepycar.com
Blog : http://minehomecihampelas.blogspot.com/

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


astri ria yunita said...

Salam.....Numpang Iklan ya..

Bisa juga Follow @astririayunita

RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013 ( For 2 – 5 Pax )

DOWN TOWN AND SHOPPING PLACES : RP 450.000
INCLUDE:

 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
 TIP DRIVER
 PETROL
 PARKING FEE
 PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT HUSEIN SASTRANEGARA ( SAME DAY TOUR )
 DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , TOKO TIGA,RUMAH MAKAN)
EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS
LUAR BANDAR - LEMBANG AREA : RP 525.000
INCLUDE:
 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
 TIP DRIVER
 BBM / PETROL
 PARKING FEE
 PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
 DOWN TOWN + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
 EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

LUAR BANDAR - CIWIDEY AREA : RP 625.000
INCLUDE:

 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
 PLUS TIP DRIVER
 PLUS BBM/ PETROL
 PARKING FEE
 PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
 PLUS TOL / HIGHWAY TAX
 DOWN TOWN + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
 EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

LUAR BANDAR - GARUT AREA : RP 775.000
INCLUDE:
 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
 PLUS TIP DRIVER
 PLUS BBM/ MINYAK
 PARKING FEE
 PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
 PLUS TOL / HIGHWAY TAX
 DOWN TOWN + GARUT ( KAMPUNG SAMPIREUN, ASEP STROBERI )
 EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS


RENTAL CAR IN BATAM NEW AVANZA 2013 ( For 2 – 5 Pax )

DOWN TOWN AND SHOPPING PLACES : RP 450.000
INCLUDE:

 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
 TIP DRIVER
 PETROL
 PARKING FEE
 PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR HANGNADIM AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
 DOWN TOWN ( BARELANG BRIDGE,KAMPUNG VIETNAM, NAGOYA SHOPPING PLACE )
 EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

Iwan Setiawan said...

•Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. Iwan ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan (Company Name : Setiawantrans Group)
Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

Harga kereta Avanza @ Apv Suzuki : Bandung City Tour Utk Bandung = Rp425 ribu/perday (8 pagi - 9 mlm @ 10 mlm)

No. H/P(call,sms, whatsapp): +6281221401090 ;

Email: setiawantransport@gmail.com ;

No Office: +622261699456 (call only) ;

facebook add : setiawantrans@gmail.com

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

andri hardiansyah said...

" DIDOT RENTAL "
MOBIL BANDUNG - INDONESIA
MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

W/A OR TEXT TO :
+6282216768825 (Toto ) +6281221988186 ( Andri )
+6281235111103 ( Astri )

Whatsapp :
+6281221988186 ( Andri )
+6281235111103 ( Astri )

EMAIL TO :
andri.hardiansyah@gmail.com
astri.ryunita@gmail.com

City tour one day ( IDR 450 ribu )
Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
Charge to Kawah Putih Mounthsin ( IDR 100 rb )

( Avanza, APV, Inova, H-1, Pajero, ELF )

Day One Tour Bandung
1. Jemput at Husein Sastranegara Airport

2. Shopping & lunch at pasar baru
3. Shopping at toko tiga
4. Shopping at jl. riau factory outlet
5. Dinner at R.M Ampera

Day Two Tour Bandung
1. Breakfast at Hotel
2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
3. Flotting Market
4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
5 . Lunch at Kampung Daun
6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

Day Three Tour Bandung
1. Breakfast at Hotel
2. Otw to Cibaduyut
3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

Anonymous said...

" DIDOT RENTAL "
MOBIL BANDUNG - INDONESIA
MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

W/A OR TEXT TO :
+6282216768825 (Toto ) +6281221988186 ( Andri )
+6281235111103 ( Astri )

Whatsapp :
+6281221988186 ( Andri )
+6281235111103 ( Astri )

EMAIL TO :
andri.hardiansyah@gmail.com
astri.ryunita@gmail.com

City tour one day ( IDR 450 ribu )
Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
Charge to Kawah Putih Mounthsin ( IDR 100 rb )

( Avanza, APV, Inova, H-1, Pajero, ELF )

Day One Tour Bandung
1. Jemput at Husein Sastranegara Airport

2. Shopping & lunch at pasar baru
3. Shopping at toko tiga
4. Shopping at jl. riau factory outlet
5. Dinner at R.M Ampera

Day Two Tour Bandung
1. Breakfast at Hotel
2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
3. Flotting Market
4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
5 . Lunch at Kampung Daun
6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

Day Three Tour Bandung
1. Breakfast at Hotel
2. Otw to Cibaduyut
3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

chepy car said...

Mine Home Hotel Cihampelas – Bandung
Start From
USD : 27 / Night
IDR : 275.000 / Malam
MYR : 80/ Malam
Facilities :
-Ac Split
-Free Hot spot
-Breakfast
-Hot & Cold water
-Tv cable
-Parking Area
-Cafe
Contak Us
Alamat : jalan bapa husen dalam no 10 cihampelas – bandung
Phone : + 622 2039130 / +6281322511883
Email : hotelminehome@yahoo.com
Blog : minehomecihampelas.blogspot.com
Fbook : mine home cihampelas

Chepy Car Tour & Travel
DIJAMIN TERMURAH
Cara mudah,aman,nyaman & Murah bertraveling Di Bandung – Indonesia
Melayani berbagai keperluan anda
-Transport /Rental car Start From MYR :110/Day all in (x payah bayar apa2 lagi)
-Hotel Reservation & Discount Start From MYR : 85/Night
-Tour Package Start From MYR : 310/Pax
-Meeting package Start From MYR : 24/pax
-Tour Organizer : Start From MYR : 96/Pax
Hubungi Kami :
Mobile : +6281322511883
Phone : +622 – 95103147
Email : tourbandung833@yahoo.com
Whatsapp : +6283821529157
Website : http://www.chepycar.com
Terima kasih
Chepy suryana
C.e.o Chepy car tour & travel
Mine Home cihampelas Hotel manager

chepy car said...

Assalamualaikum ...

Chepy Car Tour & Travel Bandung
Dijamin Termurah se bandung !!!

Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

**Dapatkan Discount 20-30 % Untuk hotel bintang 3,4,5
Dan kami x perlukan deposit untuk hotel yang anda tempah!! (Janji datang .. hehe..)

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email:
tonybandung@smartfren.blackberry.com
or
tonytransportbandung@gmail.com

Davin Tour said...

Salam sejahtera...
Ikut promo jika nak melancong di Bandung kami sediakan package dengan harga murah, utk lebih jelas sila tengok website kami :
http://www.davintour.com

Terima Kasih.

Bobby Rachman said...

Salam Kenal

Mohon Maap ikut pasang di Blogger kaka

JOM CUTI2 BANDUNG-JAKARTA

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

call me CONTACT US

Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )


Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
bobby kyran trans CONTACT US

SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
http://www.kyrantrans.com
http;//www.sewakeretamurah.com
OFFICE PHONE
022 – 92475958
HANDPHONE
+6281 312 767 300
+6281 573 307 300
BLACKBERRY PIN
73 DC 15 F1
WHATS UP
+6281 809 692 300
OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
TERIMA KASIH

chepy car said...

Chepy Car Tour & Travel Bandung

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

chepy car said...

Chepy Car Tour & Travel Bandung

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

chepy car said...

Chepy Car Tour & Travel Bandung

Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
Phone: +6281322511883 / +622 203 9130
Email: tourbandung@yahoo.com
Website: www.chepycar.com
Whatsapp: +6283821529157
Adrees: jalan bapak husen dalam no. 10 Cihampelas, Bandung.

dvilla_ Homestay said...

Promo terbaru Myr. 370/malam

D'Villa Home stay bandung
Hunian nyaman macam kat rumah sendiri dan cocok untuk anda yang barkatagory family maupun grup

*minimum hunian 8 sampai 16 pax
Facility
1 rumah
-6 room
-1 musholah/surau
-4 bilik mandi
-1 ruang televisi
-2 ruang tetamu
-kichen seat (boleh masak sendiri)
-balcony
-aconditioner/ ac split
-breakfast
-tv cable
-wi fi
-iron
-timbangan
*dan vuew bandung
Lokasi
-15 menit dari airport & train station
-10 menit ke jalan dago & factory outlet
-10 menit ke jalan riau factory outlet
-15 menit ke pasar baru
-15 menit ke jalan cihampelas
-10 menit ke stones cafe
-10 menit ke gedung sate
-10 menit ke university ITB,Unpad,unisba,unikom dll
-5 menit ke pasar traditional
Alamat
Jalan tubagus ismail, perumahan tubagus ismail estate no. 5
Phone : +6281322511883 ( Chepy )
W apps : +6283821529157 ( Chepy )
Email : dvilla_homestay@yahoo.com

omegajaya tour said...

Salam Satu MALAYSIA OULLLS

pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

butiran perjalanan (boleh tukar)
Day 1
> airport bandung or train station bandung
>Pasar Baru
>lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
>dinner at restaurant padang *sederhana

Day 2
>Gunung Tangkuban Parahu Crater
>floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
>lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
>dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


day 3
>kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
>lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
>cibaduyut street area barangan kulit
>masjid agung bandung, alun2 area and braga area
>paris van java shopping mall
>dinner at BML try the original bakso at bandung

Day4
>check out hotel bandung
> Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
>Airport transfer


*rate per person :
RM370 per person if 2 person
RM295 per person if 3 person
RM260 per person if 4 person
RM235 per person if 5 person
RM230 per person if 6 person
RM220 pdr person if 7 person

*rate included
~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
~1 room dimuat 2 person semasa 4d3n
~buffet breakfast

*rate is not included
~lunch and dinner
~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

*no hidends charge

kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
LAJU2 PM
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

omegajaya tour said...

Salam Satu MALAYSIA OULLLS

pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

butiran perjalanan (boleh tukar)
Day 1
> airport bandung or train station bandung
>Pasar Baru
>lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
>dinner at restaurant padang *sederhana

Day 2
>Gunung Tangkuban Parahu Crater
>floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
>lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
>dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


day 3
>kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
>lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
>cibaduyut street area barangan kulit
>masjid agung bandung, alun2 area and braga area
>paris van java shopping mall
>dinner at BML try the original bakso at bandung

Day4
>check out hotel bandung
> Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
>Airport transfer


*rate per person :
RM370 per person if 2 person
RM295 per person if 3 person
RM260 per person if 4 person
RM235 per person if 5 person
RM230 per person if 6 person
RM220 pdr person if 7 person

*rate included
~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
~1 room dimuat 2 person semasa 4d3n
~buffet breakfast

*rate is not included
~lunch and dinner
~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

*no hidends charge

kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
LAJU2 PM
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer