tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, May 22, 2013

Nostalgia sengkuang kacang bersos

Bila tengok ada jual sengkuang sekali sos + kekacang di Tesco Station 18, mengingatkan daku nostalgia di sekolah agama rakyat. Tahun 1999. Hingusan lagi. Kerap beli bila makcik kantin ada jual.




Harga tahun 1999 sepotong hanya 20 sen tapi sekarang di tahun 2013 sepotong harganya RM 1.50. Lihatlah betapa bezanya nilai wang dulu dan sekarang. Baru 14 tahun!


Apakan daya, sebab teringin beli juga. Tak kisahlah berapa harganya janji teman dapat makan =)





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

22 dak comei sayang YUI:

azizah :) said...

ekk sengkuang tu apa yui? sejenis makanan laut ker..heee xpernah dengar..huu

Nurzakiah Hanum said...

lama x makan nie

Amanina Mads said...

ohh.. kt tesco ada mcm2 buah yg dijual. betapa makin mahal..

Shakira Pathi said...

Zaman saya pulak dalam tahun 2005 cenggitu dah harga 50sen :)

:: Cik Viva :: said...

Tak pernah makan sengkuang bersos macam ni..

Rosmiza Ali said...

Tesco station 18? Yui sebenarnya duk mana ekk? Tak pernah pulak makan sengkuang macam ni.. Nnti boleh try ni..

Tihara said...

maybe sengkuang pun nak pupus dah kut sebab ada yang tak pernah rasa..memang boleh tahan harga dia kan

huny madu said...

Dulu time sy skolah pun ada jual tp xpenah bl pun..sy xsuka makan sengkuang.time tu harga dlm 2 posen je hehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

yui...... adeh..nostalgia ni..lama xmkn sengkuang..last masa zaman sekolah..huhu

izyantyPersonalTaste said...

zaman akak pun 20sen gak....teringin lak nak makan, ubi sengkuang ada kat umah nie, nak buat lah tapi xdak kacang lak he3...

diana said...

klat sini susah nak jumpa dah...;)

Syuhada Salleh said...

x sure penah mkn ke x..hehe

akubiomed said...

Terkenang-kenang dibangku sekolah. :-)

Bulan Syurga Firdausi said...

ehhh x penah makan la, mcm sedap je yui..

IntaNBerliaN said...

akak xpnh mkn tp tingin nk mkn... tp tu la, xpnh plak jumpe

Fifi Nadhrah said...

nostalgia tu.. tapi betul.. dulu 20sen je.. skrang mahal.. fifi pernah beli.. rm2 kot.. teringin punye pasal..

Deqla Manjew said...

sedap nih..dah lama x mkn sengkuang....huhu

Cinta Misteri said...

tu harga di tesco, klau beli kt warong pojok tepi jln pown harganya beza gak, klau tk silap skpg 80 -singgit kottttttt.
hanya 1 brg sj yg harganya tak pernah bertukar, dn hanya valid utk 1 matawang saja :)

ros_reeza said...

betul, dulu 20 sen je.. sedap sangat!

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Betul tu yui, dulu dapat dalam 20sen, paling mahal, 50 sen.

Kat area rumah lana dulu, ada acik ni jual..sekali dgn air soya.. ingt lgi, galak beli, lagi2 musim panas..suh acik tu buh kacang bnyk2,puas ak mkn kcg,hehehe..pastu pekena plak soya..waaahhhh :D

Mieya Atiera said...

Dah lama tak makan sengkuang nie. suka dengan sos dia, sedap !

Cik Nur™ said...

sedapkan..
nur suka kacang lebih..mmg sedappp