tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, May 07, 2013

JJCM versi YUI : Restoran Ayam Penyet di Mydin Meru Raya Ipoh

Lama tak buat JJCM kan, maklum sahaja cik blog banyak makan di luar bersama family, itupun bila ramai-ramai dah balik. Eh! Macam ramai je adik beradik. Kih kih.


Selama membeli belah di Mydin Meru, tak pernah sekali pun aku singgah makan di Restoran Ayam Penyet situ. Bukan apa, sebelum ini ada try AP di D'Garden Ipoh tapi agak mengecewakan [ pengalaman aku ]




Aku ajak family singgah makan malam di sini. Sungguh tidak menghampakan rasanya. Kami tak ambil seorang satu set. Ambil 2 set sahaja, kongsi. Perut tak lapar mana time itu.








Yang gambar air tu gambar air yang aku order. 2 air lagi tak sempat nak snap, laju je sedut. Sedap benor gamaknya. Hihihi.



Jika tak dapat ke Bandung, boleh pergi restoran ini untuk rasa sendiri Teh Botol. Hihihi. Aku tak order sebab aku nak rasa air lain.


Ayam Penyet AP Mydin Mall Meru Raya Ipoh
Lot No G-05
Ground Floor Mydin Meru Raya

05-5265452/ fax 05-5262039


Apakah menu yang aku order? 

1) 3 nasi putih RM 4.50
2) AP Ayam Penyet RM 8.50
3) Ayam Bakar RM 8.50
4) Pandan Special Layer Tea RM 4.50
5) 2 Mango Shake RM 9

Serv Charge (10%) RM 3.50

Total : RM 38.50 


Sekian, itu sahaja. Walau ayam nampak hangit tapi best coz lembut sahaja isinya. Mak aku pun berkenan siap ajak pergi lagi. Nanti ya mak kita p lagi =)


Nak tengok lagi JJCM versi Yui yang lain?





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

27 dak comei sayang YUI:

xila dot said...

kite mkn nasik kerabu je huhu

huny madu said...

Sy pun suka mkn ayam penyet,daging ayamnya lembut..
Tempe, sambal ngan bakso penyet mmg terbaik!

ieda immi said...

sedapp nyeeee ;)
dah lama akak x makan nie ..
last makan ayam penyet tahun lepas ;)

Cho Zila said...

Mydin Ipohtu bestler .. APtu akak penah gak makan tak ingat sedap ker idak.. lain2 gak rasanya walaupun jenama sama...

Nurzakiah Hanum said...

nyum2

Kesuma Angsana said...

wah nampak sedap juga ni !

beta kupu said...

sy pun suka mkn ns ayam penyet, AP ni best gak tp yg plg best stakat ni kat Express ayam penyet, mmg terbaek!

^^eKaTiKaH^^ said...

kite selalu makan kat dapur penyet. hihi. tapi ayam dye memang sedap walaupun kekadang mcm hangit sikit. kite suke daging dye :D

Nory Zoulkefle said...

akak tak pernah makan ayam penyet...
kesian kan...
hehe

combi said...

aah..lama xg restoran nie..huhu

eima said...

hmmm sape la nk banjer aku kat sini ek ... kena request ni ..hihi

Tihara said...

sedapnya yui, nak teh botoii :)

Kniedaz said...

sedap juga sekali sekala makan ayam penyet ya Yui ^_^

izyantyPersonalTaste said...

terliur dah nie...lama tak makan ayam penyet...

MaYa MustWany said...

mas dah banyak kali masuk nak makan kat res ap ni,tapi mesti tak jadi..cehh..hope 1hri nnti tetap nak merasa gak..

harganya agak mahaii jugak ek..

are_lin@yu said...

tak menahan tgk aihhh..haha

Hazmin Hamudin said...

Dah lama jugak tak makan ayam penyet ni. Teh botol tu macam tak berapa berkenan je rasa dia. Hehe

azizah :) said...

kalau makan nasi ayam penyet xkuah kan.. tu yg xbest tu..huhuhu

Sally Yatiey said...

Sedapnyaaaa kak ;)

Tinta Lana said...

Lana pernah cuba ajak mak abah try ayam penyet ni..

Bleh plak diorg jwb, "ayam goreng je pun kak.." hahaha, bertabah dengar jwpn tu.

Kita pernah try yg kt sek 7 s.alam.
So far.. ok la. Cuma sambal memg terlalu pedas (-_-)

Syida Rasyidah said...

pernah nampak tapi tak pernah singgah lagi..

anitadiana said...

sedap ke yui....selalu makan tak lah sedap mana...cili tu tak kena dengan selera kak ita..he..he..

lama tak singgah sini..

Mieya Atiera said...

wah.. murahnya..

Cik Nur™ said...

dekat kydin ye..
nanti nak cubalah. :)

Fifi Nadhrah said...

selamat tengah kenyang..

:: Cik Viva :: said...

selalu jugak makan ayam penyet kat restoren ni..maksud saya dia punye franchaise la..hehe

Anonymous said...

Salam untuk adik2, cuba cari siapa tuan punyakedai ayam penyet tu..tq