tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, May 13, 2013

Mohon pendapat telefon mana lebih baik?

Kalau jadilah kan, minggu ini nak guna rebat RM 200 milik shapit. Sebab nama aku, adik aku dah guna untuk beli hp nya. Bukan apa, rebat akan tamat 21/5/2013. Rasa rugi plak kalau tak guna sebab hp sekarang dah ada tanda nak "demam".


Antara yang dicadangkan untuk di beli

1) Samsung Galaxy Ace Plus

2) Samsung Galaxy S Advance

3) Samsung Galaxy S3 Mini

4) Samsung Galaxy Grand


Itu antara yang dicadangkan. Tapi aku lebih tertarik antara advance, s3 atau grand. Bila aku baca review, grand tak berapa best. Betulke? Ada sesiapa ada pengalaman guna antara 4 telefon di atas? Mailah kongsi dengan aku.


Aku bab android, bab function dalam hp cecanggih memang tak tahulah. Tak berapa suka, tapi kali ini nak try juga.


Dok berniaga, ramai plak nak wassap bagai. Aish, customer pun kena layan. Kih kih. Apa yang PENTING untuk aku bagi sesuatu telefon?


1) Kamera yang cantik, harus clear. Ada autofocus, zoom tak pecah ( yang lama guna 5mp tapi clear )

2) Bateri tahan lama ( ada sesetengah hp sekejap sahaja bateri tahan walau jarang guna )


Cukuplah dua di atas ini yang penting. Kamera haruslah wajib coz hasil craft, barang nak berniaga semua aku just guna kamera hp selama ini.


Moga adalah bagi pendapat masing-masing ya.


Antara 4 jenis hp di atas je yang mampu setakat ini =)




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

34 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

saya suka note

Rosmiza Ali said...

Mieza pun tak berapa tau sangat nak beri pendapat pun.. Almaklumla, henpon sendiri pun still lagi guna cokia.. Huhuhu..

Tapi kalau Mieza, Mieza pilih S3 kot..

shaFazie said...

samsung galaxy s advance ok...

Deqla Manjew said...

borong je smua..haha.. (mcm la murah) ;p

eh sama la kite, mesti nk kamera cantik..

Sally Yatiey said...

Tak pernah pakai 4 jenis hp ni ;)

nodame .c said...

hai yui... ni cik muda yg dulu... huhuhuh~

yui, semua brand samsung tu ok.. ikut minat yui je. suka design mcm ner... sbb function samsung tak ada beza pon. part kamera tu ok je kte rasa ke empat2 tu...

tapi, samsung bukan pentingkan kamera, dia lebih pentingkan fungsi android dia tu. Wat masa ni samsung memang pilihan ramai. mostly kawan2 kte kat sini prefer samsung. semua tu ada diorg ni pakai..

cuma bila cerita part betri, hmmm.... yui, phone kalo dah guna internet, wassap wechat tambah plak FB online sepanjang masa, memang akan cepat habis betri... huhuhu~~

KY said...

kalau akk nak semua sbb belum cuba semua tu heee

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, nak tukar hp baru ye kak? hihi. tengok bajet jugak. semua lebih kurang je. hee

permatabiru said...

so far, sy guna ace plus..mmg ok..tp klu nak lebih canggih note 2 la kot..klu sekadar nak wasup, wechat..ace plus pun dah ok..murah je..

merahitujambu said...

sy pakai ace plus..hehehe

Mimi Azirah said...

akak tak pernah pakai pun handphone yg yui state nih tp member ofis akak de guna hp s3 mini....so far die ckp memang ok

:: Cik Viva :: said...

beli Galaxy S Advance @ S3 mini =)

Kakzakie said...

Jujur kakak tak pakai itu semua tapi dua anak remaja kakak guna S3 macam bagus aje...

Kesuma Angsana said...

s3 ok kot hehehe.. kalu idak note aje

eima said...

sbb aku 4² aku xpakai xleh jawab ....

klu grand duo simkad ..function dlm tatau la ... cari yg ade flash la amik gambo cantek ckit ....

Kniedaz said...

beli Note la hehe

huny madu said...

S3 mini pun ok.. :)

eMMe said...

takde pengalaman pakai hp samsung..akak pakai ninetology...hehehe...

BUNDA a.k.a KN said...

kalu diikutkan kesemuanya bagus, canggih

Eza Boom Boom said...

Eza cadangkan S3 mini. hihi. :) Cukup serba serbi. tapi, ye lah.. batery tu tak tahan mana kalau selalu guna utk on9..

beta kupu said...

Yui, member ada pakai mini s3, mcm ok je tgk...pastu klu samsung mmg cepat sikit b3 abis la

Syida Rasyidah said...

Galaxy grand ?

azizah :) said...

semua canggih n ada android tu yui..tapi jijah xpernah try la ke4-4 ni..almaklumlah nset nokia jer..hehe

tapi ramai kata s3 ok kot..

Azhafizah Md Nor said...

Samsung S Advance better :)

Cik Nur™ said...

tak rugi pakai samsung...mesra alam.. :)

S3 mini comeii...kiut sgt..!
tingin nak beli..tapi Nur dah pakai samsung note... :|

Qira said...

hai kak yui! hehe
saya nk bg cdgn tp terkeluar sikitla dr henpon yg akak listkan. saya cadangkan Ninetology Blackpearl. retail price RM599. tolak rebate RM200 tinggal RM399. lepastu manufacturer dia bg diskaun RM100 (tiap kedai mmg akan potong lagi RM100), tinggal RM299. kamera kt belakang phone tulis 5mgp, tapi kt setting 8mgp. gambar cantik, slide2 dia smooth, android 4.0...terbaik la. ce akak cari review

sueshe said...

sy gne adevance..stkt ni ok walaupon da kna campak byk kali ngn aina

MaYa MustWany said...

xbrpa reti bab phone2 canggih ni..hihihi

tapi mas pentingkan camera,sound n b3..tuh je penting.bab2 internet kureng minat wat masa ni

are_lin@yu said...

huhu ayu tak tau bab nset ni..tp byk yg trtarik kt s advance xslh.huhu

Bulan Syurga Firdausi said...

mungkin galaxy grand he~

Hazmin Hamudin said...

S3 mini tu rasanya ok dah tu..

Puan Bui Junaidi said...

S3 TU OK,GMBR SGT CLEAR TAWW

Tihara said...

akak pakai mini je, dah lama tak tuko2 :)

Shida Radzuan said...

samsung s advance myb hehee..