tentang
banner
tutor
fb
home

Sunday, September 01, 2013

[persoalan] Info penting mengenai Pulau Langkawi yang perlu diketahui

Sebelum terjadinya sesuatu percutian, haruslah kita mencari info-info penting untuk dibuat rujukan. Bukan apa, memudahkan juga. Tidaklah tertanya-tanya nanti.


PERANCANGAN PERCUTIAN DI PULAU LANGKAWI 2014 ( 3 HARI 2 MALAM )


Beberapa persoalan yang ingin aku ajukan.

1) Harga tiket sehari untuk letak kereta? ( kuala kedah @ kuala perlis yang lebih baik? )

2) Penginapan yang terletak di area pantai & berbaloi harganya? ( kalau boleh nak banana boat & aktiviti pantai ) - Bajet RM 100 ke bawah untuk sehari

3) Sewa kenderaan yang berbaloi?

4) Tempat menarik yang WAJIB untuk dilawati?


Kalau korang terjumpa link blog yang ada penerangan seperti maklumat yang aku perlukan atau kalian sendiri ada pengalaman, boleh SHARE BERSAMA aku tak? Aku juga ada google tapi mungkin ada terlepas pandang.


Aku nak survey mana yang berbaloi dan selesa. Jika tidak naik kenderaan sendiri insyaALLAH akan terbang dengan Air Asia. Jadi, dari sekarang nak bandingkan mana yang lebih baik.


Terima kasih untuk maklumat yang anda sudi berikan. 


* Kak Eima, akak kg kat Langkawikan? Mehlah kongsi info =)


MELEKAT HINGGA DAPAT MAKLUMAT
ENTRY BARU SCROLL BAWAH




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

31 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

wow cuti2

IntaNBerliaN said...

akak pun xtau yui.. xpnh sampai pun sana :-)

Kesuma Angsana said...

langkawi semuanyer menarik ! cuma kena bawa duit je hehehe

Azhafizah Md Nor said...

rindu pulak nak pergi langkawi lagi..tips yui ni memang berguna untuk org yang first time nak jejak kaki ke tempat baru :)

Fazi Isma said...

fazi pernah bercuti kat sana tp semua member yang sattlekan ^_^

J.Syazwana said...

nak pergi langkawi patotnye bulan 10 ni tp cancel wuuuu. tapi yui dari perak kan? better drive. dah dekat kan?

naik dari jeti kuala perlis lagi dekat compare dengan naik dari kuala kedah.

pastu kalau drive boleh sekali terbabas ke padang besar. hihihi

hotel area pantai cenang kot dorang cakap best.

Rosmiza Ali said...

Amboi bercuti lagi.. Bestnya.. Akak pun tak pernah sampai lagi ke Langkawi.. So, tak leh ler nak tolong.. Huhu..
ZON PERMAISURI CHOMEL

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

sy tak tahu sangat pasal semua ni hehehe btw selamat bercuti :)

hatiku berwarna warni said...

x sampai lagi langkawi..leh refer kat sini ^_^

Aishah Jahirah said...

bagus ni...nanti boleh dapat info kat sini...nak gak merancang p langkawi tp xde info...

azizah :) said...

berguna utk jijah juga ni.. xpernah lagi pergi langkawi...

Sally Yatiey said...

Teringin nak g langkawi jugak ;) hee.

Juliet_iRa~" said...

ira pnh g dl tp lama dah..2006 haha

tp tmpt y sll n wajib kena g mcm cable car, perkampungan mahsuri tu pastu shopping la of cos haha beli kat haji ismail group tau heee hotel best area pantai cenang...kalo dr airport pn xjauh...rs mmg ada banana boat kat pantai cenang tu...kedai souvenir pon byk kat area situ :)

IbuNoey said...

akak tak tau,yui..tak pernah sampai sana lagi..tapi member ofis ramai nak pergi 4hb ni..

Mimi Azirah said...

InsyaAllah akak pergi Langkawi bln 4 tahun dpn...Kalo yui nak.pegi langkawi better drive...jimat sket n seng nak.sumbat sgala mcm hrta karun yg yui beli kat langkawi nti...naik jeti dr kuala perlis dkat sket ngn langkawi...tpt yg akak pegi ble gi langkawi akak pergi perkampungan.mahsuri, beras terbakar...pergi mse ikut trip tpt keje lama..tahun dpn nak.lawat byk tpt yg xdan nak pergi..kali nih percutian ngan fmly bsar akak

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bestnyer yui nk g langkawi hihihi

ayut said...

ayut pernah pegi sana...tp dgn kawan2x sewa homestay..then kat sana sewa van.harga around RM150 rasanya utk 2 hari.tp contact no semua kawan yg ada.tmpt yg mnarik...kete kabel wajib pegi.pastu klu nk nek 7 telaga kena ready la sakit kaki sbb masuk hutan gan naik tangga.pantai ye mmg best.tak kira la pantai mana pon.dayang bunting tu best.make sure g melawat pulau gan g dyg bunting pkai baju nak dibasahkan yer.rugi nnt tak mandi :) lg tak ingt.hiihihi

Tihara said...

ada lagi sorang bloger langkawi..kak M..akak pun teringin nak gi tapi tak lepas2 :)

Eca Dwinky Asha said...

tanya Kak M (si matatajam),dia org langkawi rasanya...

Myra Jay said...

Adik akak dok lgkawi.. :)

Mcm Eca ckp, kak M dok langkawi, boleh refer dia jugak :D

Che Rosliza Che Mat said...

Wah!!! seronoknya yui...nak bercuti lagi..

NM03 said...

dik, moh ke blog akak, p kat labels... serba sedikit boleh membantu. yang banyak citer kat blog lama, tapi kt situ takde labels... tgk kat blog skang ni ye...

wahida said...

langkawi best woooo...suka suka suka


ko boleh tgk kat blog aku, klik label langkawi...harap dpt membantu la serba sikit...heheh...

natasha said...

hai dear..based on my experience,g ikut jeti kuala perlis lagi best coz lebih byk feri n jarak xsejauh dari kuala kedah..hotel yg best n murah kat pantai cenang,byk choice in case hotel byk dah penuh..n tentang kereta sewa,awk jgn riso coz bila smpai je kat jeti langkawi,ramai owner2 kereta sewa akan offer mcm2 kereta dgn pelbagai harga,just pilih je yg mana paling murah..mcm kita g,time peak season,kita blh dpt kereta sewa sehari RM50,kereta saga blm..
ok,hope enjoy ur holiday nnti..

Amanina Mads said...

3x dh bercuti kt sana.. suka naik bot dr k.perlis sbb dekat, sewa kereta dan stay pantai chenang. chalet kt sana ada bermacam2 :)

izan mama mia said...

belom pernah sampai sana yui..

Fifi Nadhrah said...

kalau fifi.. better naik flight.. tak pernah naik feri lagi..

hotel tepi pantai banyak di chenang..

kerete sewe fifi ade dapatyangmurah.. tapi no dekat DH.. wira auto sehari RM50.. murah la kan?

kalau fifi la.. suggest pulau payar.. even waktu pergi tu ribut..

nui.. dekat entry fifi ade banyak cerite tentang langkawi.. detail.. try la tgk..

E'in said...

nak pegi holiday? nak ikuttttttttttttt

Shida Radzuan said...

yui blh tgk web ni : www.mrplangkawi.com :)

wawa syaida said...

wow bestnya bercuti....dah lama tak gi langkawi

nanieybarnieylurviey said...

Tak pernah pergi.. Bestnye bercuti !!