tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, September 03, 2013

Punca kesedihan aku

Terima kasih untuk mereka yang prihatin terhadap entry { ini }. Ya sebenarnya aku sedih sebab "terpaksa" lepaskan 4 ekor kucing kepada owner baru, Kak Hasni ( silent reader ). 


Sebenarnya Kak Hasni nak 5 ekor tapi seekor terlepas di kawasan rumah sewa aku. Aku panggil sampai sekarang dia taknak keluar dari bawah lori. Hope dia tahu aku tercari-cari dia. Maka beri 4 ekor dahulu.


- 3 dari 4 ekor yang diberikan -
{ gambar }


Macam-macam yang berlaku sepanjang nak hantar mereka. Dan paling tragis seekor terlepas. Kesian bila fikir. Aku cuma berharap mereka lebih gembira dan bahagia di samping tuan baru. Moga mereka baik-baik.


Kepada Kak Hasni, terima kasih sebab sudi adopt mereka. Ya, daku dalam proses nak berikan kucing kepada mereka yang hendak bela. Oh ya, kucing biasa sahaja yang ada sebab masih tiada lagi baka Shinchan.


If ada baka Shinchan, nanti Kak Hasni nak, yui bagi okay. Akak roger sahaja yui.


Berat hati lepaskan tapi untuk kebaikan juga. Aku dalam proses nak mandulkan kucing selepas kucing-kucing yang ada diadoptkan.


Jika ada yang nak bela kucing, boleh datang di rumah aku di Sg Siput, Perak. Boleh tengok sendiri ya.

* Pandai korang teka ya sebab apa aku sedih. Yup, sebab KUCING.



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

19 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

ala sedihnya

Azhafizah Md Nor said...

doakan moga dorang dijaga dengan baik..tu lah aritu fiza nak lepaskan kiki..tapi xjadi sebab sayanggggg sangat..sedih kan..tapi kalau utk kebaikan we should 'redha'.

Chot said...

Huhu..jgn sedih tau.. Nnti kucing tu doakan yui sbb dah jga mereka baik2..k.. Sabar ye

Myra Jay said...

Sabar ye Yui, tambahan Yui dah sayang, memang terkesan la di hati kan..

Cik Nur™ said...

sedih tu dah tentu, tapi ta perlu risau, sbb ada org yg tolong jagakan... :)

Syida Rasyidah said...

insya-Allah, tuan baru jaga mereka baik2 kan :)

Tihara said...

kalau sebab kucing ni sedihnye bukan main2..tp takpe mesti akak tu jaga dengan baikk....take care yui

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xper la yui jgn sedih2 k kan ada tuan baru yg jagakan kucing2 tuh

Sally Yatiey said...

sabar ye kak :) jangan sedih2

Hazmin Hamudin said...

Alala... Sebab kucing rupanya ye... Memang sedihkan nak lepaskan kucing yang kita dah bela.

Deqla Manjew said...

sedih terpaksa berpisah je kan.. tp xpe yui.. bkn sedih sbb kucing hilang atau mati.. yg tu lagi perit rasanya.. nanti suruh tuan baru update psl kucing2 ni nanti.. terubat la rindu yui pd mereka nanti.. jgn sedih2 ye..

Ibu Lala said...

Mmg la sedih nak lepaskan apa yg kita syg. Harap harap tuan baru nanti akan jaga dengan baik.

Tetiba rs rindu kat sugar gliders kat rumah. Smlm x sempat nak main main dgn dorang sbb kesuntukan ms. Pg td pun x sempat. Hu hu hu.

hatiku berwarna warni said...

kucing memang comel..tapi takut la kat die..

eima said...

lebih baik bg dr diorg terabai .. berdosa kat diorg kan ...

IbuNoey said...

tak apalah,yui..akak tgk pun yui jaga dorang dengan baik sekali..in shaa Allah dorg hepi juga di bawah jagaan tuan baru..

Rosmiza Ali said...

Memang sedih kalau kucing2 tu dah membesar dengan kita, lepas tu nak bagi kat orang. Akak masa nak bagi anak kuicng kat mak sedara ari tu pun sedih bagai nak rak. Padahal tak sampai seminggu pun anak2 kucing tu dengan akak.. Huhu..
ZON PERMAISURI CHOMEL

Shark Kay said...

sayang btuil dia ngan kucing yer..
xper..
yang pergi tetap pergi..
nnti ada ler pengganti.

Shida Radzuan said...

hope dgn tuan baru lebih tjaga yui :) jgn sedih2 k :)

Jie Susanos said...

oo igt sdh psal pe..