tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, September 06, 2013

KakiWayang : The Purge

Cadangan tengok cerita ini dari adik aku. Dari sebelum tiket dibeli asyik bagitahu "purge purge purge!". Padahal aku pun tak faham apa maksud purge mulanya. Hahaha. Layankan sahaja.




Mengisahkan dimana terdapat satu hari dalam setahun DIBENARKAN untuk melakukan kekejaman seperti boleh membunuh dan tiada halangan dari pihak berkuasa. Maksudnya anda berkuasa pada hari tersebut! Dan satu family ini yang si laki pencipta alat keselamatan. Ala-ala boleh lock rumah dari diceroboh oleh manusia yang kejam.


- pakat ramai-ramai nak bantai orang -


Satu hari, kejadian yang tak disangka terjadi. Rumah dah siap lock tapi anaknya pula benarkan seseorang yang diburu masuk. Maka? Berlaku kejadian tidak diingini. Kejam! Menakutkan! Memberi iktibar!


- meluat tengok watak dia! -


Nak tahu lebih lanjut? Apa lagi sila pergi tengok sendiri. Hihi. Barulah syiok. Tengok trailer { sini }.


Bagi aku, lagi berbaloi tengok The Purge dari Conjuring. Aku bagi 5/5 untuk cerita ini. Walau aku rasa memang tidak berakal kalau betul sistem ini wujud dalam dunia! 


* Emo tengok cerita ini okay. Serious! Tapi seronok sebab dapat nyanyi dengan penuh semangat lagu Negaraku sebelum cerita bermula




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

19 dak comei sayang YUI:

beta kupu said...

tu la mmg nak tgk pun cite ni...tp bak kata osmet yg dah tgk dua, dia ckp the conjuring lg best

Kisah Si Dairy said...

ngeri tengok muka dia

Nurzakiah Hanum said...

blum tgk lagi nie

^^eKaTiKaH^^ said...

kawan ade ajak tengok hari tu. hehe. tapiii, taknak. takut la pulak

aniswany lazim said...

anis klau cita kejam2 ni mmg xtgk,xsggup nk tgk..siap tutup mata mcm tgk cita antu..wuuu cita fefeling dgn comedy layan la..kehkeh

Shark Kay said...

lagi hebat dari conjuring?
mmg best kalu camntu..
kne tgk ler kalu yui dh kata cmtu.

nabila zaremi said...

baru semalam nak tgo woyam..sini hari kamis mlm jumaat woyam tutup..depa buka sampai pukoi 7mlm ja..

Azhafizah Md Nor said...

kena ajak husband tgk ni..:)

Kesuma Angsana said...

mmg best sgt citer ni !

AnneRaini said...

aje gile kalo ada rule mcm ni...

nanakimie said...

suka la yui review ceta omputeh:) even xnengok taula sikit dari xtau,hehe

ct kektus said...

nak tengok ! macam best je.

Sally Yatiey said...

blm tgk lagi.. ;)

Deqla Manjew said...

lagi best dari conjuring? yeke.. tp deqla teringin sgt nk tgk conjuring tu.. best ke x sebnrnya.. huhuhu..

Eca Dwinky Asha said...

nak tgk conjuring tpi da xde kat panggung...g tgk pawnshop...rupanya ble tahan je...xbest sgt pun.hehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mesti seram n ngeri citer nih

Cik Nur™ said...

conjuring tgk sbb byk tutup mata..mmg rugilah.,hehe

Che Rosliza Che Mat said...

akak kurang sikit kalau cerita bunuh membunuh nie...

wawa syaida said...

macam best ni...nak gi tengok jugak...kalau lah realiti ada undang2 camni....mau semak kepala ")