tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, November 13, 2014

Drama Bila Hati Berbicara di TV3

Ada yang tengok? Kesimpulan kasar aku setakat episod semalam, cerita yang mendatar. Bosan pula tengok asyik-asyik jadi benda sama. Kacau perempuan - kelam - ok. Ulang itu saja.


Tapi yang aku paling pasti, faktor pelakon utama itu memberi impak besar untuk drama itu sendiri. Wah ayat kelassss kau jah! Memang betul, pelakon baru yang perempuan dan lelaki itu watak mereka macam erm. Nasib baik ada pelakon "lama". Kang aku komen lebih-lebih ada plak kata macamlah aku ni pernah berlakon.


Aku komen atas dasar sebagai penonton. Of course aku nak tengok benda yang menarik & mampu buat aku emosi. Korang pun samakan? 


Mungkin pelakon baru. Kira baru nak menapak. Kita pun bila baru masuk kerja, masih baby. Nak kena bimbing dan ajar. Tak gitu? So, aku maafkanlah buat masa ini. Cerita lain kalau kau orang berlakon, jangan nampak kaku ya.


Setakat ini layan lagi itu pun ikut mood. Aku lagi suka baca novel yang asli dari drama macam ini. 







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

10 dak comei sayang YUI:

AnneRaini said...

akak tak tgkpun sbb aritu tertengok lgsung xmenarik..pelakon sendu giler...tak pndi berlakon pun ye. takde feel lgsg berlakon..

sama dgn citer MJATS sblm ni..xtgk sbb sara ali beralkon xbest.

Nurul Baidurah said...

best jugak wayang dia ni.hihi..

:: Cik Viva :: said...
This comment has been removed by the author.
:: Cik Viva :: said...

sokong...agak boring lah cite dia..

Ezy Loy said...

saye xlyn lgsg ni drama ni..
tgk mcm xminat je nk xlyn..
hihi

Najib Ariyan said...

Dah lama tak mengikuti apa2 drama atau filem melayu, kalau makan kat kedai luar sambil tunggu makanan tu diorang bukak then barulah tengok sbb kalau aku jadi pengkritik, habis aku bantai salah silap drama tu tapi nanti of course pengarah dan penerbit akan kata 'kalau pandai sangat cuba lah buat drama sendiri' gitu.... org seni Malaysia ni sensitif takleh kena kritik hehehe

Azhafizah Md Nor said...

Cerita ni tak tengok pulak..kalau pelakon tak best kurang penonton kot

anamizu said...

rasanya garapan jln cerita tu yg jd spoilt kot Yui. ana pon rasa cmne Yui rasa. kelam. asyik2 pusing scene kacau watak perempuan tu je. naik menyampah pon ade tgk.. cer tgk kalo arahan Heykal Hanifah. perhhh meleleh air mata tgk.. emosi sesaje kite yg tgk ni hehehe

eima said...

cite ape ni dik .. pukul brape ..aku jenis tak tgk drama ngan filem melayu ... klu tau masa tu leh gak pi usha drama ape tu

Anonymous said...

Mmg bosan.. pengarah xreti nk garap jalan cite... dgr kata novel die pling laku 2014 tp syg cite ala2 video klip je.. xabis2 dgn shot2 boring perempuan termenung dgn lagu background.. dlm stgh jam 4 scene gak la duk tayang ala2 video klip.. come on la org nk tgk jalan cite yg dramatik bukn nk tgk babak video klip.. da la pelakon sendu2 dgn hero ala2 doraemon.. adeii sungguh mengecewakn