tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, November 14, 2014

Lauk yang menyelerakan dimakan dengan nasi

Dah lebih setahun, aku jarang makan nasi. Dalam seminggu adalah 2-3 kali sentuh nasi. Bukan bermusuh tapi selera itu ke arah lain. Ngadakan?

Baru-baru ini beli sebungkus nasi kosong untuk kucing di rumah sewa. Digaul dengan tuna. Tengok ada baki, aku pun "terajin" masak lauk.



2 biji telur goreng
1 biji cili padi
1 biji bawang
Sedikit kicap


Perghhh! Nikmat okay makan lauk mudah macam ini. Kadang telur dan kicap n jadilah. Senangkan bela aku? Hahahaha.


Update by Asus Zenfone 6



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

9 dak comei sayang YUI:

AnneRaini said...

lauk ni lagi sedap..kasyah kalo telur dgn kicap boleh mkn tmabah nasi 2 kali.

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

ziezah.com said...

jijah pon makan lauk gini.. makan dgn hakimi.. suka dia makan

Ezy Loy said...

ni lauk kegemaran ni..
mkn ngn nasi pnas2.. pehhh sedap!

eima said...

LAPONYE ..DAH LAMA TAK MASAK NASI NI ..ASEK MKN LUAR JE ..LAUK KAT RUMAH TAK DAK MLS NK PI BELI ..... DAPNYE

At-Tarmizi said...

hahaha...memang best..nasi lauk telur masak kicap.. simple tapi sedap =)

http://seronoknyermelukis.blogspot.com

Izzati Amira said...

whoahhh. senang betul nak bela yer. jimat wang dapur. g market beli kicap telur bawang cili je. dan beras... hahhhaha. tapi mmg nikmat, tak tipu.

Azhafizah Md Nor said...

Mmg sedap :)

Najib Ariyan said...

hmmmm u give me a good idea nak makan apa malam ni... ketang goreng, cili goreng, telo goreng... curah kicap... makan ngan nasik panas...

tengkiuuu