tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, March 13, 2012

Adik Nadirah a.k.a Dirang dibunuh kejam

Beberapa hari ini kecoh mengenai kes budak hilang. Yang jumpa kat lebuh raya itu alhamdulillah selamat ke pangkuan keluarga. Tapi kes yang menyayat hati ini adalah mengenai nasib malang yang menimpa adik Dirang. 




Dia dibunuh kejam!! Dibakar. Ya ALLAH, apalah manusia sekarang ini. Takde sifat keperimanusiaan langsung. Apa kau ingat bakar ayam ke?? Senget betul otak pelaku tersebut. Macam-macam kes terjadi sekarang ini . Terbaru, ayahnya ditahan. 




Moga pembunuh sebenar adik Dirang didakwa secepat mungkin mengikut akta 302 ( hukuman mati ). Oh ya, jangan disalahkan lagi sesiapa kerana ini takdirnya. Benar, kita cuba elak sedaya mungkin tapi kalau itu takdirnya, tiada apa boleh dielakkan lagi. Kita yang memerhati berasa simpati apatah lagi perasaan keluarganya. Moga mereka kuat hadapi kenyataan ini.  





n/y : Tak dapat ku bayangkan perasaan
keluarganya terutama si ibu
yang pernah mengandungkannya...





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

30 dak comei sayang YUI:

[sutera kasih] said...

sedih dgr berita ni..smoga roh adik dirang tenang d sana..AL-FATIHAH

Fazi Isma said...

faz xthu apa2 tp bla on9 je rmai yg ckp2 sal adk tu... biarlah rohnya tenang dikalangan org2 yg briman... insyaallah

Nurul ain said...

sangat kejam kan.. ****alfatihah

Tihara said...

al fatihah utk adik nadhira..simpati..nimtak dijauhkan dari berlaku sekali lagi pkr mcm ni..hurmm

steffany daph said...

dh dngr berita ni. kecian nyer dia .. moga tenang rohnya di tmpt yg baru.

Miss Nadya said...

Al-Fatihah..semalam kecoh tuit..mak dia main fb dan suruh anaknya pergi kedai beli meggie kn..

ikafantasi said...

sedih sangat..budak yg x bersalah pon jd mangsa

bobiedanbad said...

Al- fatihah.turut bersedih dengan berita ini

aTy _faRed~ said...

terinagt cerite arwah Nurin Jazlin dolu2...sekarang berulang lagi..penjenayah masih lagi tak jumpe...*sigh

shida'R said...

shida pn sebak baca kisah adik dirang nih huhu..kejam manusia skg ni..dah mcm binatang!

yana lyana said...

sedih kan kisah adik ni..al-fatihah buat rohnya...
mcm2 manusia zaman skrg.. :(

cik ika said...

ika tataw cerita sal ni..tp al fatiha utk arwah

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

my junior zara elena pun baru pulang ke rahmatullah kes murdered..nauzubillah..moga kita semua berada di bawah lindunganNya..Aminn..

Amirah Adnan said...

manusia sekarang makin kejam.. kesian adik dirang.. insyaALLAH, syurga menanti

Amirah Adnan said...

p/s: baru permulaan je kak.. hehe.. mitak tlg promote boleh? heee ;p

::CIK LYNN:: said...

alfatihah....yui ada x cter mula2 cmna? lately ni xikot sgt dh pper...huhu

cik najihah said...

al fatihah buat arwah...seramnye

Masz Sidek said...

al-fatihah...
sedih baca kisah ni...

Aishah Jahirah said...

teringat kes nurin dulu....al-Fatihah... mak ayah sekarang jgn biarkan anak2 keluar xpa ditemani org dewasa.

Gadis mutiara_Solehah said...

Alfatihah='(.. Psst: haha,trs join je sbb nanti takut tak sempat.. Btw,kalo dtg melaka,caling2 lah ye=)

Rtp Farra Arisha said...

isk, si pelakunya memang benar heartless. one day si pelaku itu turut juga menerima karma dan hukuman yang sepantasnya dia terima. hmm...

NOOR FATIN said...

sedih sgt2.. al-fatihah kepada adik dirang.. semoga rohnya dicucuri rahmat..

pembunuhnya kalau terlepas di dunia, di akhirat dia takkan terlepas :)

lisa said...

macam tak percaya je bila first time dengar berita ni. sedih :(

nanakimie said...

al-fatihah,semoga family arwah tabah....

CikPuan Azizah said...

terlalu kejam pembunuhan ni..apalah salah budak tu kan..emm..

tak tahu nak salahkan mak ke tak. tapi maknya pon sebuk main fb suruh g beli maggie. n dah terima pon sms ugutan..

walau ape2 pon Allah lebih sygkan arwah. Dirang sngt comey ok!

Juliet_iRa~" said...

takziah buat keluarga dirang..

sedih sgt kan..

fieda said...

kak fieda rasa paling sedih sbab dia meninggal dlm kelaparan..sian dia kan nk mkn maggi tp tak tercapai...tak per kat SANA pasti semuanya terhidang utk dia..Al fatihah..mmg kejam sgt pembubuh tu..

MaYa MustWany said...

menyesal tak sudah.. -_-
al-fatihah buat adik dira
kesian..tak sangka gak akhirnya macam ni..kejam betul 'benda' tuh..(xsanggup nak panggil manusia,or binatang..coz haiwan pun de prsaan)

aimie amalina said...

sedih kan
start dr kes nurin
yg ni yg antara yg teruk gak ni
huhuhu
sedih
takot
sayu
semualah..

IntaNBerliaN said...

kenapalah ada org yg sanggup buat macam tu kan... budak kecik lagi tu.. alahaiii.. manalah dia mampu melawan time tu kan.. sedih betoi