tentang
banner
tutor
fb
home

Sunday, March 04, 2012

KWSP - Permohonan penamaan

Alhamdulillah, Isnin lalu 27/02/2012 ak telah siapkan proses penamaan untuk KWSP ak. Dah lebih 2 tahun kerja, baru sekarang nak buat. Sungguh teruk kan? Tapi ia tak terlambat lagi. Hihi. Korang macam mana? Jangan buat macam ak,melambatkan kerja yang tak sampai 10 minit prosesnya. Bagi yang belum, meh ak nak bagitahu apa yang perlu dibuat okies.




2) Isi borang tersebut dengan lengkap
3) Salinan IC korang - hanya 1 salinan
4) Pergi ke KWSP atau poskan - better terus p lagi senang
5) Jumpa pegawai di kaunter dan SIAP


Itu sahaja. Mudahkan? Macam korang makan aje. Ingat!! Jangan lengahkan. Kita ni hidup tak tahu bila masanya akan pergi. Jadi, at least penama kita menerima apa yang sepatutnya. Beringat sebelum kena. Betulkan??




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

19 dak comei sayang YUI:

Cik Azizah said...

banyak kebaikkan kwsp ni untuk masa panjang..salah satu tabungan kita..

Alhamdulilah sejak jijah jadi salesgirl masa zaman muda2 hingga lah sekarang dah ada akaun kwsp :))

NOOR FATIN said...

saya dulu majikan yg buat.. saya xpegi check lagi..wuu

saffiya_aleesya @ echa said...

yupp betul tu dah ada penama rasa selamat skit

Rosalia said...

blum kerja lg insyaallah nty buat awl2:)

Juliet_iRa~" said...

betul2..:)

tp ira pnya blom buat lagi sbb aritu ms daftar lupa..hee..

tunggu bila dah start potong gaji nt..heee

Azhafizah[フィザ] said...

sangat mudah.so,xde alasan tak perlu buat kan..kene buat ^__^

shiema sufian said...

memang senaaang. Shiema belum keje lagi, so tak boleh nak buat lagi (:

Azmi Khan said...

no kwsp pun dah lupe....
hehe....
kena check blik nie....

shidasyakirin said...

kena bawa saksi atau penama tak??

Aishah Jahirah said...

akak pun ada teman my sis letak penama.sebenarnya sblm tu akak dah amek form tp kt negeri perak, dah isi lengkap sekali dgn saksi dah.balik selangor masa nak submit diaorg ckp form dah tukar,so terpaksa la cari saksi lain.diorg suh pergi minx cop kat peguamcara n kena bayar RM4 utk sign n cop....bengang je rasa tp nak setelkan terpksa la.eloklah letak penama siap2 utk mudahkan urusan masa hadapan.kita tataw apa jadi...

Abg Stalker said...

cik nuyui ada letak nm abg stalker x?hahaha

Noraim said...

lain kali jgn buat kerja last minutes tau. hihi.

Cik Muda said...

btl2....!!! kita mesti pilih.... ehh~

Syakirah Zainal said...

Assalamualaikum..^___^ kita cuma nk ckp kt da boleh bwk kuar duit kwsp kt..hehehe..

shida'R said...

yui..shida cam lupa dah buat ke belum hurm...kihdmat kwsp dah lebih 3tahun ni..

izyantyPersonalTaste said...

awat smpai 2th baru nak buat, selalunya org yg handle bahagian gaji yg akan tolong buatkan,lebih mudah.kita mula masuk keja diaorang akan buat terus.

MaYa MustWany said...

mas rasa pernah wat ..rasanya la.hihih

anitadiana said...

pastikan bila bertukar status nanti ..kena tukar juga kwsp tu...kak ita dah abis duit dalam kwsp tu..

Marhamah said...

boleh ke keluarkan semua dalam akaun 2