tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, March 06, 2012

Sedih "kehilangannya" selama 2 tahun

Rasanya dah sedia maklum, semalam entry ak ada mention ak bercuti kerana kelmarin pergi hantar adik lelaki ak ke PD. Dalam perjalanan tak rasa lagi kesedihan untuk meninggalkan dia. Tapi bila dah sampai, dah turun hantar beg pakaiannya, barula perasaan SEDIH itu membuak-buak.


- kiri itu adik ak, pasni cita-cita sebagai polis dah xde,hihi -


Sedih sangat. Dia tak pernah berjauhan dari keluarga. Setakat seminggu berkem, tak kisah. Ini 2 tahun! Lama tu. Dia tak biasa basuh baju, tak biasa seterika pakaian. Dan hari Ahad hari tu, mak bagitahu, dia salam mak ak sampai 3 kali!! 


Ya ALLAH, nampak sangat dia sedih nak tinggalkan kami. Kami juga sedih nak "biarkan" dia berjauhan. Bila kami turun, mak ak nak tunggu. Mana tau dia nak lambai dari tingkat 3 asramanya. Tapi, dia tak keluar!! Yup,ak tau dia sedih. Tak sanggup nak tengok.


- tak sanggup nak ambil gambar wajah sedihnya -



Dan adik bongsu ak nampak dia berada di tepi tingkap memerhati dari jauh. Hmm. saat entry ini ditaip, air mataku mengalir keluar. Sedih plak teringatkan dia. Moga dia biasa di sana dan akan telefon kami setiap minggu mak dah bekal duit syiling kat dia ^__^ 


Doakan segalanya baik buat dia ea. Moga dia belajar lebih tenang dan mampu membiasakan diri. InsyaALLAH.


n/y : Ak cam rasa ada yang kompius
pasal penamaan KWSP ini.
Bukan macam pembukaan,
 ini kita p wat sendiri ya.


 


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

28 dak comei sayang YUI:

aimie amalina said...

huuuu
tetibe ase sedih jugak bile bace
adik kkan

plak bongsu
huhuhuhu

tamo sedih2 ye kembo...

nur anis said...

nanti dia dah jumpa kawan-kawan..insyallah dia akan happy kat sana..:)

Bulan Syurga Firdausi said...

kehidupan baru utk die :) mmm 2 tahun tu die x blh blik kg ke yui..?x mau sedih2 lg ye Allah ade jage die ;)

MaYa MustWany said...

mas lak trasa sedih..
coz prnh rasa gak..

Cik Muda said...

yui, dia masuk ape tu? Polis ke? errkkkk...

LYAfrina said...

xpe.. untuk kejayaan di masa depan... skejap jer.. nnti bila dh berjaya..insyallah..y ada kesedihan y pnuh kegembiraan..

nanakimie said...

teringat nana masa dulu2,mak hantar je nanges,mak dtg nengok pun nanges..hee...

J.Syazwana said...

biasa la tuh kan. duduk jauh dari family. baru lah boleh berdikari. hehehe.

EruzuLiyana said...

saya paham perasaan adik awak :')

are_lin@yu said...

satu pengalaman jauh dr family..memang sedih...insyaallah saat itu yg akan mematangkan kita nanti utk lebih kuat dan berdikari..;-)

Azee Hana said...

nanti dah lama2,,die boleh dah biasakan diri..=)

Saya Disini said...

mula2 mmg rsa sedih..dh lama nnti ok la..hehe

msredcheesecake said...

Jgn sedih... Dia pergi buat sesuatu yg mulia....

Masz Sidek said...

sedih [ula baca entry yui kali ni...

insya-Allah nanti dia biasakan diri...

robotkuning said...

oh..adik polis eh.gerak gerak gerak khas.. ;)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alahaiii sedihnya bila berjauhan kan..

Tihara said...

dia jadi polis yea, Insya Allah dia mesti tough nanti..tahniah untuk dia :)

NOOR FATIN said...

mula2 kan.. insyallah.. nanti lama2 ok la tu.. saya dulu pn masa berjauhan nangis jugak.. huhu.. asalkan slalu contact dgn family awak ok la :)

ikafantasi said...

insyaallah, berjauhan akan mematangkan lagi diri dia..
Ika pun mcm tu jugak dulu..rumah selatan, belajar sume dapat kat utara..tp kena la kuat..
Bila berjauhan nanti akan mula ada rasa saling menghargai tau =)

✿MisS NadRAH♥ said...

jgn sedih2 yer dear=)

::CIK LYNN:: said...

sedeynya...xpa yui...tu utk msa depan dia gak...mula2 mmg sdey...nti lama2 dia akn bljar bdikari...=)

Rapunzel Cikilolo said...

yui, berjauhan utk berjaya tu pengorbanan tau. be chill okey :)

Azhafizah[フィザ] said...

jadi anak bongsu kene kuat bile berjauhan.pernah merasa begini.-_-'

Cik Azizah said...

yui kan kakak sulung kan..terasa kehilangan adik..huhu tak pe dia pergi pon mencari kerjaya. doakan die saja ye :))

ikut jejak langkah ayah yui jadi polis ye..

anitadiana said...

tak pa yui..itu proses perubahan buat semu..sabar lah..nanti boleh melawat..bawa banyak sikit bekal..he..he

Aishah Jahirah said...

alahai teringat pulak masa akak sambung blaja dulu yui...sedih jugak kena tinggal kat hostel.sblm2 tu sama la plng lama 2 mgu je pegi kem...
insyaallah lama2 akan terbiasa....:)

aTy _faRed~ said...

tak per..sekurang2 nyer hilang sementara...akak dah hilang adik lelaki akak selamanyer 3 tahun lepas..susah nak terime hakikat-sampai sekarang..:(

saffiya_aleesya @ echa said...

ikut jejak langkah ayah yer..ni baru betul2 anak ayah hehehe